Barkolana 2020

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: Barkolana 2020

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Okt 11, 2020 20:19

kr en napisal/-a:Madona jadralci.
Zmeraj vas poslušamo, kako plujete po vetru, valovih, viharjih, ...
Zdej je pa dirka odpovedana, zaradi PREVEČ vetra. :roll: ojojoj :?
To je prbližn tko, kokr bi moto-GP odpovedali, ker bi se Rossi, Markez, Dovi in kompanija usrali, ker imajo preveč konjev pod ritjo. :shock:

Mogu sm. Sorry. :oops:

Zdej pa udri po siromaku.

Moraš primerjat tko, spusti 200 mopedov s preveč konji pod ritjo, na mokro stezo. Pa od teh jih je pol pogojno izkušenih voznikov, pa motocikli so od 1965 naprej, kakšen še starejši. :wink: :lol:

Že v soboto so odpovedali vse kar je manjše od kategorije 4 (se mi zdi da jo to od 10m navzdol), pa če je Vinčec priznal, da bi bilo za prvih 10 maxijev kar izziv vs skupaj, potem ostane samo še nekaj hrabrih. Na prvi boji bi se jih pol pobil, na drugi pa še ostali. In Alesjo bi s svojo viking lepotico prvi prečkal ciljno črto. :P
Simionesi
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Simionesi » Ne Okt 11, 2020 20:27

To je prbližn tko, kokr bi moto-GP odpovedali, ker bi se Rossi, Markez, Dovi in kompanija usrali, ker imajo preveč konjev pod ritjo. :shock:

Če Vinčec pravi, da bi prvih 100 še zvozilo, ostale bi pa dol po Kvarnerju lovili, potem je jasno koliko je ura?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 11, 2020 20:48

Ej, ti motorman, tiho bodi :wink: ker ne zastopiš en kurc :lol: :lol: :D .
Mislim, da bi se barkolana speljala, če ne bi poleg močne burje bilo še močno deževje, tamanjše jadrnice bi verjetno ostale na privezih, ali pa ne, odvisno od herojev :) predvsem zaradi varnosti se je vse skupaj odpovedalo, ker je ogromno nedeljskih in mirnomorskih jadralcev, ki me prav zanima kako bi se vse nagnetlo na kup, kot v pomivalnem stroju :wink: :lol: :lol:
Je pa to prva odpoved največje regate. Pa lep pozdrav vsem, tako rjuharjem kot hlaponarjem :D
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Okt 11, 2020 20:49

Marchi napisal/-a:

Moraš primerjat tko, spusti 200 mopedov s preveč konji pod ritjo, na mokro stezo. Pa od teh jih je pol pogojno izkušenih voznikov, pa motocikli so od 1965 naprej, kakšen še starejši. :wink: :lol:

Že v soboto so odpovedali vse kar je manjše od kategorije 4 (se mi zdi da jo to od 10m navzdol), pa če je Vinčec priznal, da bi bilo za prvih 10 maxijev kar izziv vs skupaj, potem ostane samo še nekaj hrabrih. Na prvi boji bi se jih pol pobil, na drugi pa še ostali. In Alesjo bi s svojo viking lepotico prvi prečkal ciljno črto. :P

YES 8) :lol: :wink: Ni dvakrat za rečt, če bi bil borbeno nastrojen, sem tam enkrat jadral v res težkih pogojih :D ah ni za govort, ker bi rekli, ta je norc.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Okt 12, 2020 11:07

ma brez veze.....to barkovljanko gledamo, ko se morajo na barkah guncat, da se zmaknejo, ko bi bila prava žurka, pa odpovejo. Za na ta velike barke bi pol modrca ene fejst joškaste gor na jambor zavezali, za ta male, pa od ene ploh najstnice....bi bilo veselje gledat.....kot v uni pesmi.....ne boj, mesarsko klanje
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Okt 12, 2020 11:13

:D

ekzekli

Pomoje za Italjane preveč piha, ker potem ne morjo šminkirat v kopalnih plaščih
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Po Okt 12, 2020 11:24

Primerjava se mi ne zdi na mestu, saj se na morju ali v zraku ne mors ustavit in odkorakat na suho in pod tus ce stvar uide nadzoru. Kdor je kdaj dozivel sranje na morju ga spostuje in tako je tudi prav. Plus, barkolana niso samo high performance jadrnice, oprema in posadke, pac pa tudi posamezniki z malimi barkami in manj izkusnjami. Tle spilat heroja nima smisla, da ne omenih se kake druge besede. Moje mnenje...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Okt 12, 2020 17:41

Ja bolj pametno.
Lani na svetovnem ORC je grški Swan skoraj potopil nas Generali. Pa je bilo 1% udelezencev kot jih je na Barcolani. Pa lepse vreme, da ne givorim da gre za dobre ekipe.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 12, 2020 20:07

Slika Če bi bil v nedeljo lagani vetrič bi kar dobro šlo z takim jadrom.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Okt 12, 2020 21:00

Parasaylor..ups para masker
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » To Okt 13, 2020 13:30

Je že kar nekaj let nazaj, ko sem gledal Barcolano s hriba nad tržačkim zalivom. Pihala je izredno močna burja, s sunki do 60kn. Bila je katastrofa. Kup razbitih bark, razbitih glav, polomljenih jamborov in raztrganih jader. Mislim, da si organizator ni upal ponoviti take regate.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Okt 14, 2020 19:54

odjadralo bi cca 50 ta hitrih,ostalih 999 ki bi sli na morje bi se borilo za barke ker bog ne daj da bi se barki kaj zgodilo med temi manevri bi naredili toliko neumnosti da bi se morale resevalne ekipe potrudit.......,da ne govorimo o zlomljenih okoncinah in ostalih delih telesa razbitih glav,odpoved je bila modra odlocitev.o materilani škodi ne bi niti govorili
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Okt 15, 2020 07:49

ne razumem gužvanja, tuljenja, izmikanja tisoč in eni barki na takem dogodku, ki mu pravijo regata
k promet sredi Kaira...

ampak kakor komu paše....
veter gor, dol...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Okt 15, 2020 08:09

Zanjič je prišla v marino Portorož jadrnica (očitno so se pripravljali na Barkolano). Toliko kletvic in tuljenja že dolgo nisem slišal :roll:
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Če Okt 15, 2020 09:51

H2O napisal/-a:Zanjič je prišla v marino Portorož jadrnica (očitno so se pripravljali na Barkolano). Toliko kletvic in tuljenja že dolgo nisem slišal :roll:

To je na regatni barki čisto "normalno". Če greš zares na katero koli regato (ne nedeljsko jadranje) je prisotnega ogromno adrenalina, ki se sprošča tudi na tak način. Če pa je skiper še lastnik barke, potem mu ni vseeno, kaj in kako dela posadka, saj lahko hitro pride do poškodovanja opreme v malo bolj zahtevnih vetrovnih razmerah (jadra, snast, ...). Nimajo vsi sponzorjev, ki jih financirajo, zato moraš vedno kalkulirati do katerega limita še lahko greš, da ne ogrožaš barke, posadke, sebe, drugih. Ko piha zares, se vse dogaja izredno hitro, ni časa za mečkanje, parlamentiranje, zato tudi komanda hitro preide v kričanje, preklinjanje (ne vsi skiperji) ...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov