Normalno da drži kobilica smer, ravno zato ne rabiš uporabljat BT za vsako malenkost, ampak ga samo uporabiš za popravke, ob normalnih pogojih. Če pa kej zagusti oziroma so pogoji "malo jači" pa normalno da uporabiš vse kar imaš.
Jadrnica ni tako kot motornjak z dvem amotorjem, kjer lahko delaš vse tako rekoč na mestu, pri jadrnici rabiš nekoliko brzine da je zadeva "manevrirna", zato v veliko primerih BT ne potrebuješ.
Jadrnice in bow thruster
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Jadrnice imajo kobilico (sredina) in list krmila (zadaj), ki preprečujeta bočno zanašanje. Spredaj pa nima ničesar, kar bi to preprečevalo. Poleg tega imajo jadrnice ponavadi trup višji spredaj, kar povzroča še večji moment (Nm) pri bočnem vetru. Rezultat je to, da se jadrnica "zavrti" okrog kobilice oz. da "odpihne" premec.
Novejše jadrnice imajo sploh zelo "plitev" trup spredaj, kar še dodatno zmanjaša upor v vodi za razliko od starejših jadrnic s podvodnim delom v obliki črke V.
Zato hvala tistemu, ki si je izmislil bowthruster
Ne rabiš ga pogosto, ko pa, pa si vesel, da ga imaš.
Edo
Novejše jadrnice imajo sploh zelo "plitev" trup spredaj, kar še dodatno zmanjaša upor v vodi za razliko od starejših jadrnic s podvodnim delom v obliki črke V.
Zato hvala tistemu, ki si je izmislil bowthruster
Ne rabiš ga pogosto, ko pa, pa si vesel, da ga imaš.
Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Evo malo pozno ampak od srca!
Kupil sem jadrnico z BT. Od začetka mi je bilo zelo nerodno, da ga imam. Do sedaj sem ga uporabil le 7x. Toda takrat sem bil zelo hvaležen, da ga imam. Sedaj sem vesel, da je gor. Poiskušam, pa ga uporabljati čim manj in pristajam brez tega pripomočka, da se ne razvadim.

Kupil sem jadrnico z BT. Od začetka mi je bilo zelo nerodno, da ga imam. Do sedaj sem ga uporabil le 7x. Toda takrat sem bil zelo hvaležen, da ga imam. Sedaj sem vesel, da je gor. Poiskušam, pa ga uporabljati čim manj in pristajam brez tega pripomočka, da se ne razvadim.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov