Upravljanje jadrnice iz notranjosti

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Mar 02, 2011 20:52

Grega295 napisal/-a:NT, ali družine ponoči nič ne moti hrup motorja?
Sem bral tule, da je mariniziran VW motor zelo tih in miren. Pri meni pa je hrup Yanmar 2GM motorja tako velik, da te mika samo pobegniti iz pod-palubja, kadar je prižgan.

Še to me zanima - v kolikor bi želel imeti 2 zaslona z navtičnimi kartami in sliko radarja - primarnega v kokpitu, pa še informativnega v kabini. Najverjetneje ni zadržka, da se ne bi priključilo dveh GPS ploterjev oz. sekundarnega zaslona na en radar in instrumente (veter, globina)?

Grega, golfov 1,6D motor je izredno tih in miren in ob potovalni hitrosti tako tih, da te pravzaprav uspava in moram reči, da nikogar od nas ne moti.

Še odgovor na tvoja vprašanja:
- lahko priporočaš kakšno izolacijo, pa kje se nabavi PLAMAPUR PODGRAD kupi tisto z posebno težko ploščo za dušenje zvoka.

- sem že pobrskal malo glede Aquadrive in Pythondrive; nikjer pa ni podatkov o cenah; praviš, da je drago - v kakšnem rangu so te zadeve? NE KUPUJ TEGA ker je to tako enostavno in poceni narediti doma da se ti ne splača, pa doma narejen zavzame tudi DOSTI MANJ prostora.

moj doma narejen "aquadrive" za cca 100€
Slika

- nosilci motorja in amortizerji - je to eno in isto? Kupiš jih lahko za bagatelo v različnih trdotah pri proizvajacu, ki je v hiši na vogalu Dolenjske ceste in ceste pod gradom v Ljubljani.

2 zaslona sta možna saj imajo novi multifinkcijski Raymarine displeji video izhod. C serija ima VGA in E serija XVGA rezolucijo.
Če boš kdaj v Izoli konec tedna me pokliči in pridi pogledat kako imam urejeno. Lahko ti pomagam najti dejansko najbolj optimalno rešitev ZA TVOJE POTREBE.
LP NT
kontakt imaš na ZS
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Sr Mar 02, 2011 21:04, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Mar 02, 2011 20:59

Hvala NT. V začetku aprila tudi jaz prihajam v Marino Izola, pomol J, pa se sigurno srečamo.
Nazadnje spremenil Grega295, dne Sr Mar 02, 2011 21:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Mar 02, 2011 21:11

Malo sem zasmetil temo. Bom kasneje prestavil moj post tja kamor spada.
LP NT
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Če Mar 03, 2011 16:09

Hoj fantje! Da se malo vrnemo na temo!:D
1.Navigaciski kotiček, je čisto uporabna stvar. Tam imam spravljene samo MOJE stvari, ki jih rabim za plovbo, Predal z kup uporabnih stvari, predal z kartami, predal z raznimi adapterji, prenosni voki toki, polnilci PC itp.
Če kdo poseže v ta prostor letijo stvari z njega brez vprašanj. Jaz pravim, da vsak kapitan rabi tak KOT( prostorček)
2. Krmarjenje iz notranjosti je namenjena predvsem cezocenskim barkam in "skandinavskim" barkam, kjer so vremenski pogoji lahko neznosni. Toda imajo kljub temu optično vidljivost na morje.
3. Slepo krmarjenje je pa nekaj drugega. To pač počneš lahko not ali zunaj. V megli ali ponoči. In kot je rekel Tesla, rabiš dober ploter, radar, UKV in seveda. ZAUPANJE in ZNANJE, da to obvladaš. Če imaš zadeve notri in krmilo zunaj je kar nekaj mrtvega časa, da reagiraš, zato moraš tudi na to misliti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov