Dufour Atoll 43

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Feb 18, 2013 15:43

Ja, res je...sorry Tex, a mislim da je tex navajen na take zadeve... Marchi, še vedno bomo, jasno, hodili tja dol in se ne dali motit, a precej bolje bi vse skupaj izpadlo, če bi se tudi naši gostitelji zavedali, da nismo napota in nepotrebno breme.. vsaj zame pa pomeni stik z ljudmi in okolici v katero pridem, ključnega pomena in če je ta odziv negativen, je stvar moteča in neprijetna... kakorkoli pa se to navezuje na temo Texa, saj ima sedaj motornjaka in v kratkem času zamenja tudi makrolokacijo, z jadri pa tega ne moreš. in si boolj ali manj odvisnejši od prijaznosti ljudi, s katerimi prideš v stik.
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Feb 18, 2013 15:59

Seveda je pomembno kako se človek počuti in si tudi jaz želim, da bi okrog mene skakali samo prijazni ljudje. Ko prebiral čez oceanske bloge in potopise dobim občutek, da v vsaki deželi, kjer so pristali naši morjeplovci, so najprej bili sprejeti bolj "na trdo". Oblasti pač! Tako da, če bi po tem sklepal, bi večina destinacij dobila najnižjo možno oceno. Pa ni tako.
Zato pravim, da se ne bom pustil motiti enemu ali dvema južnima kavbojema, ker sta minorni figuri.
In manj prebiram zakone in sodelujem v takih diskusijah, kot je tale, bolje je. :shock:
Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Feb 18, 2013 16:26

Tex, na našem pontonu je bil en možak, ki je žal že pokojni, ki je imel motorsailorja..bil sem enkrat na vožnji z njim, in me je zadeva kar nekako kupila...to je tisto, kar si navajen ti, dost je podobno temu kar imaš sedaj, resda malo manjše a ima tudi jadra in kar solidno se pelješ, če se ti ne mudi preveč, poskusi prit na nekaj takega da vidiš če ti odgovarja..
MORJE, ŠIROKA CESTA..
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 18, 2013 17:27

JEST ima motorsajlorja in je zadovoljen...Kontaktiraj ga.Men je bla njegova barka ful lepa,lična...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Feb 18, 2013 17:37

Jaz sem dolgo vozil Nauticat 331, pa ga ne bi nikoli več imel, ker ni jadrnica in ne motornjak, enostavno nekaj vmes in to ni za naša morja. Res, da je izoliran, pa da ga lahko voziš zunaj in znotraj, ampak ne da pa rezultata od sebe.

Verjamem pa da je ljudem to všeč...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 18, 2013 18:02

Ljudje s(m)o različni, na različne načine preživljamo čas na vodi - in tudi različno veliko časa, pa ob različnih letnih časih...

Kako so že tistim zadevam nad krmarskim mestom rekli na Vendée globe... pasja uta - doghouse - mislim.

Tule se vid Dickovai od strani
Slika

Koliko je bila elegantna je eno vprašanje, koliko uporabna pa drugo. Nobena od Vendée Globe bark letos ni bila brez nje.

Tole je pa Gabart v svoji, ki ima prozorni kupoli, iz katerih dovolj dobro vidi tudi jadra...
Slika

Kakšen video, v katerem valovi letijo čez, vse pojasni. Mimogrede, tudi Hrvatska čigra je imela oziroma ima zaprto krmarnico.

Ne spomnim pa se, ali se da Shipmane tudi krmariti iz salona - razgled pa je bil nedvomno od tam tak, da bi bilo mogoče.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Feb 19, 2013 07:37

No lani sem mel v najemu Atoll6 za kolege iz šihta je prava žurerska barka :D Jadra bol tko tko do nekih 12-15 vozlov vetra nimaš kej odpirat jadra, na motor pa lepo vodljiva. Deck salon je super za poleti ,za zimo bi pa potrebovala kak hudičevo močen Webasto. Na motor je dosegla nekaj čez 8 vozlov , poraba pri 5-6 vozlih pa je kr uredu v enem tednu smo porabili cca 120l nafte pa smo se večinoma vozili na motor jadral smo vsega skupi ene 2 urce ni blo vetra :(
če koga še kaj zanima naj vpraša :D
LP Marjan

Kdo je na strani

Po forumu brska: kixon in 3 gosti