Znacilnosti jadrnic po izdelovalcih

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Apr 22, 2015 23:17

Mene pri Bavariah moti samo to, da najbrž vsak misli, da je čarter.
Ne rečem, da to ne velja za SO itd... samo Bavarie so prav sinonim za to.
In potem, če že daš par 10k eur, potem je vsaj fajn, da ima neko lastniško noto.
Res pa je, da večine to ne moti.
@Marchi, ti si vsaj en rollbar naredi zadaj pa bokobrane daj v "štumfe"; mogoče še žar na ograjo ali pa mrežo po ograji naokoli... pa bo čist drugačna. Pimp my Bavaria :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Apr 22, 2015 23:41

al napisal/-a:@Marchi, ti si vsaj en rollbar naredi zadaj pa bokobrane daj v "štumfe"; mogoče še žar na ograjo ali pa mrežo po ograji naokoli... pa bo čist drugačna. Pimp my Bavaria :)

:lol: :lol:
Ja pajade, pa še en nagravžen spojler naj ulijem zadaj.
Moja tako zalaga, da ne duha ne sluha o čarterju. Pa ko jo okrasim s priveznimi štriki ipd. in polyformom A3 pa tudi seksi zgleda.

Bom pa verjetno nalepko 36 zamenjal za 32 in obogatel na bojah. Bavaria bom pa pustil, ker se inkasantu zasmilim in dobim še dodaten skonto :)
Več prednosti kot slabosti.

Žar je pa že, tam zadaj levo :wink:
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Apr 23, 2015 05:19

Marchi napisal/-a:
al napisal/-a:@Marchi, ti si vsaj en rollbar naredi zadaj pa bokobrane daj v "štumfe"; mogoče še žar na ograjo ali pa mrežo po ograji naokoli... pa bo čist drugačna. Pimp my Bavaria :)

:lol: :lol:
Ja pajade, pa še en nagravžen spojler naj ulijem zadaj.
Moja tako zalaga, da ne duha ne sluha o čarterju. Pa ko jo okrasim s priveznimi štriki ipd. in polyformom A3 pa tudi seksi zgleda.

Bom pa verjetno nalepko 36 zamenjal za 32 in obogatel na bojah. Bavaria bom pa pustil, ker se inkasantu zasmilim in dobim še dodaten skonto :)
Več prednosti kot slabosti.

Žar je pa že, tam zadaj levo :wink:

na te nalepka finte že nekaj časa ne padajo... preiskušeno....
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Gora59
Praporščak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Gora59 » Če Apr 23, 2015 10:07

Marchi napisal/-a:

Gora59 bo pa po tejle temi popolnoma zmešan :lol: Sam si je kriv, kaj pa sprašuje.

He, he, res sem malo zmešan. Ampak nič hudega. Uživam v teh vaših komentarjih. So natančno tisto kar sem želel slišat. Pa saj so se želje in cilji v zadnjega pol leta tudi pri meni spremenili. In boljše je bit zmešan od veliko informacij, kot pa od nevednosti.

Pa ne samo to, razveselil sem se tudi vaših zasebnih sporocil, tel. številk in pripravljenosti, da mi date informacije tudi na ta način, nekateri pa ste me povabili tudi na ogled vaših bark in en šluk. Uau. Super.

Ne, ne podim se za znamkami, je pa fino spoznat razlike med njimi tudi od lastnikov. Čarteriranje daje ene čisto druge občutke. Na barki si en teden, niti nisi pozoren na vse stvari, saj veš, da boš drugič na eni drugi. Veliko je odvisno tudi od vremena tisti teden. Lahko spoznas bolje jadra ali motor, ali kabino, ali pa celo nič od tega.

Tako da, spoznavanje "svoje" barke in uživanje z njo, to je cilj. Da pa bo tudi delo in stroški to pa itak vem.
Če vprašaš kaj neumnega izpadeš neumen 5 minut. Če ne vprašaš, si neumen celo življenje.
matejk1
Poročnik bojne ladje
Kraj: mengeš-krk

JADRNICA

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Sr Maj 27, 2015 15:05

Meni je apsolutni favorit ELAN 333 saj rad tudi jadram in barka gre odlično, kar za bavarijo 32 ne morem rečt je pa to vse en kompromis bavarija ima več prostora in je višja elanka je nižja ima boljsšo linijo in zelo dobre jadralne lastnosti priliko sem imel vozit bavarijo 32 pa je nikakor nisem uspel strimat oz nikakor nisem imel občutka da barka lepo vleče pa še to potreboval sem bistveno več vetra (je pa to dobro pri močnejših vetrovih).
Imeli pa smo družinsko ELANKO 31, vozil sem tudi 333 in je super odzivna zame odlična družinska jadrnica. Sedaj imamo ELAN 36, ki je super jadrnica zelo zadovoljni že 10 let. Kar se pa izdelave - materiala tiče mi je pa elanka bistveno boljša (starejša izdelava) se še ni šparalo novejše pa ?
To je moje osebno mnenje odločil pa se boš itak sam :lol:
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

Re: JADRNICA

OdgovorNapisal/-a val » Sr Maj 27, 2015 20:51

matejk1 napisal/-a:Meni je apsolutni favorit ELAN 333 saj rad tudi jadram in barka gre odlično, kar za bavarijo 32 ne morem rečt je pa to vse en kompromis bavarija ima več prostora in je višja elanka je nižja ima boljsšo linijo in zelo dobre jadralne lastnosti priliko sem imel vozit bavarijo 32 pa je nikakor nisem uspel strimat oz nikakor nisem imel občutka da barka lepo vleče pa še to potreboval sem bistveno več vetra (je pa to dobro pri močnejših vetrovih).
Imeli pa smo družinsko ELANKO 31, vozil sem tudi 333 in je super odzivna zame odlična družinska jadrnica. Sedaj imamo ELAN 36, ki je super jadrnica zelo zadovoljni že 10 let. Kar se pa izdelave - materiala tiče mi je pa elanka bistveno boljša (starejša izdelava) se še ni šparalo novejše pa ?
To je moje osebno mnenje odločil pa se boš itak sam :lol:

Pod to se pa tudi jaz podpišem.
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Pe Maj 29, 2015 18:29

Če hočeš jadrati, potem Elan 333, je daleč pred ostalimi, kar se tiče jadralnih lasnosti (moje izkušnje), tudi narejena ni ravno v stilu najprej kuhinja, postelje in WC in potem se okrog tega nariše linijo barke, kakršna pač bo, pa bo. Ostale so vse bolj v tem stilu. Če še vedno ustrajaš na tej dolžini, potem se moraš odločiti, kaj hočeš - "komfort" ali jadranje! 333 je kljub vsemu najboljši kompromis od naštetih.
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » Ne Maj 31, 2015 22:11

Leut napisal/-a:Če hočeš jadrati, potem Elan 333, je daleč pred ostalimi, kar se tiče jadralnih lasnosti (moje izkušnje), tudi narejena ni ravno v stilu najprej kuhinja, postelje in WC in potem se okrog tega nariše linijo barke, kakršna pač bo, pa bo. Ostale so vse bolj v tem stilu. Če še vedno ustrajaš na tej dolžini, potem se moraš odločiti, kaj hočeš - "komfort" ali jadranje! 333 je kljub vsemu najboljši kompromis od naštetih.

Leut, to si pa preveč splošno napisal. Katere ostale barke so v stilu "kuhinja pa postelja pa wc pa ostalo okoli?" Ne vem, na koliko barkah si jadral ampak obstaja več kot to imenuješ "kompromisov". Naj ti jih naštejem le nekaj; Elan 350, Hanse 350, Salona 35, Azuree 33 in še .... Elan 333 je le ena izmed njih.
Kompromis pa je dejansko to, kaj želiš od barke - hitro jadranje ali pa počitniško jadranje. Lahko imaš jadrnico, ki jo opremiš z vsemi možnimi dodatki kot je zložljiv propeler pa višji jambor pa najboljša jadra... nato pa nanjo naložiš pomožni čoln pa žar pa tri jeklenke plina pa dva rezervoarja nafte pa dvojne rezervoarje za vodo pa ogromno hrane.... in gledaš v krmo krajšo jadrnico, ki vsega tega nima. Vzemi npr. Elan 350, jo popolnoma izprazni in opremi za regato in enak Elan 350 in naloži nanjo vse kar sem prej opisal... katera barka bo hitrejša? Komfort ali jadranje torej ni povezano z tipom jadrnice ampak z tvojimi željami, zmožnostmi in potrebami kajti tudi če boš imel "hitro" jadrnico, se boš moral odpovedati kakšnemu udobju da bo hitra.
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Po Jun 01, 2015 20:24

Mislil sem samo na tiste, ki jih je Gora 59 naštel! To, kar si pa ti dodal, se pa strinjam, vendar je to potem povsem druga zgodba, tudi cenovna! Njega so očitno zanimale le te, ki jih navaja (verjetno zaradi cene) ...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Jun 01, 2015 20:28

Res je; rabljena Elanka 333 je v rangu "50 jurjev", rabljene Elan 350, Salona 33-34 pa v rangu "100 jurjev".
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » Po Jun 01, 2015 22:01

Pardon, spregledal sem omejitev cene :oops:
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Jun 01, 2015 22:12

Dajmo malo spremeniti "igro". Katero barko bi kupili, če bi imeli proračun za nakup plovila 50 jurjev?

Jaz najbrž prav Elan 333, iz enakih razlogov, kot so jih opisali že predhodniki.

Če se komu ljubi nadaljevati - katero bi kupili, če bi imeli na voljo 70 jurjev in katero, če 100?
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Jun 02, 2015 21:54

50-70 = Y999, ELAN 333
100 = Y 40, SALONA 42
Tako, pa sem povedal :D
Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Sr Jun 03, 2015 06:41

jest ne bi nič kupil, ampak bi rental tako kot zdaj....letno jadram ca 3xpo 1 teden, v visoki sezoni placam ( za SO 35, impression 344 .. ) ca 1400 eur / teden x 3 : ca 4500 eur na sezono, kar je manj kot stane privez v marini...pa nobenih skrbi, izgube vrednosti, barke so vzdrzevane itd..
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Jun 03, 2015 08:09

Poletni veter napisal/-a:jest ne bi nič kupil, ampak bi rental tako kot zdaj....letno jadram ca 3xpo 1 teden, v visoki sezoni placam ( za SO 35, impression 344 .. ) ca 1400 eur / teden x 3 : ca 4500 eur na sezono, kar je manj kot stane privez v marini...pa nobenih skrbi, izgube vrednosti, barke so vzdrzevane itd..

pametno!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost