Res lep dan se je naredil.
Krožili smo v ozadju in se preganjali z Gasparjem na desni strani štartne pozicije. Malo sem, malo tja in 5 minut do štarta, smo se znašli na štartni liniji in tudi že čez. Pa tako sem se trudil ostati zadaj. Hitro jadra na full in nazaj za štartno linijo ... buuuum in štart. Pa ne moreš verjet, cela Barkolana je za nami
Do 1. boje lepo jadrali malo bolj v levo, da se izognemo gužvi na 1. boji in tudi burjica je lepše prihajala v jadra. Cca 15-20vz jo je bilo. Hitrost med 6 in 7,5.
Z genakerje nismo tvegali. Je kar nekaj bark z gen/špinakerji pošteno zorcalo, nekaj pa jih tudi potrgalo. S polno genovo in glavnim jadrom je letelo prav ok.
Pred 1. bojo lepo zamenjamo uzde, da pridemo pripravljeni do boje, tam pa ufff gužva. Poka levo, poka desno, dretje, nekaj bark zapletenih stoji pri miru. Zategniiii in odpeljemo se mimo, brez prask. Uff za las je šlo in res je klavnica tale Barkolana. Do 2. boje še lepo šibamo, proti tretji pa ni šlo več direktno in nas odnese v levo kot še mnogo drugih kruzerjev. V sunkoviti burji, ki nam ne pusti lepega ritma, potegnemo skoraj do obale, kjer naredimo obrat proti 3. boji. Zgleda da bo tokrat šlo direkt in res lovimo bojo in spet gužva. Tri barke vozimo vzporedno, mi malo zadaj. Ko desna barka opazi da ne bo šlo okrog boje naenkrat zavije v levo in buumm druga barka trešči vanjo. Vse to se dogaja 50m pred mano. Popuuustiiii vseeee! in počasi se dotaknemo zapletenih bark. Ni hudega. Počasi se odvozlamo in vsak po svoje. Nisem jezen na nikogar, ker to ni navadno jadranje in stvari niso preproste. Mislim, da bo do 4. boje šlo direk pa se spet izkaže, da bomo morali še enkrat prečiti. Pred 4. bojo je bila situacija taka, 50 bark naravnost, 50 bark pravokotno na njih. In to je križanje za popiz... Fantje mi lepo poročajo, kar vidijo spredaj desno, kjer jaz nimam pogleda. Skiperji so kulturni in lepo si odstopamo prostor, tako da je bilo vse ok ampak, kar stresno, ker ne veš točno kaj bo kdo naredil in v naslednjem trenutku si že skupaj. No, po četrti boji pa krasna linija v cilj pred glavnim tržaškim pomolom. Odpremo šampanjec in naredimo častni krog mimo obale polne gledalcev. Dobre 3 ure dirkanja, 740 v skupni razvrstitvi, 128 v 2 kat. Nimam pojma, kaj to pomeni, edino, da smo naredili rezultat na eni največjih regat na svetu, se imeli super in preživeli.
Nazaj grede pojadramo do Timavo ob zasluženi malici.
Burje je bilo več, kot so napovedali modeli, vseeno pa ni bila premočna in je bila res lepa jesenska ob sončnem vremenu. Krasne razmere.
Alesjota smo videli, kako jadra med tankerji in usmerja promet proti 3. boji.
Pred 1. bojo smo bili blizu, ko je, se mi zdi naš morjeplovec, spuščal parasailor TTY. Ne vem kako je prišel mimo 1. boje, ker je zlgedala takrat tam blazna gužva.