@moščenice, še moj piskrček, če smo že glih pri Mac Gregorju...tudi sam sem razmišljal o njem, v bistvu o točno tej barki, ki je v oglasu, tudi finančno bi mi šlo skoz, moj, meni glavni point barke je, da jo lahko vlačim domov, ker hodim na dopust v večih kosih ... finance mi letnega stroška priveza v višini 3-5 jurjev žal ne dopuščajo, ker mi navtika še zdaleč ni edina preokupacija, oziroma vsaj ne takšna, da bi vanjo zmetal zadnji euro ... ko sem se pogovarjal s par kolegi, ki imajo jadrnice, je bil njihov odgovor do potankosti enak Polančevemu oziroma Nikolinemu, ni ne tič ne miš ...
Po drugi strani, če si tak človek, kot jaz, ki se mu mora nonstop nekaj dogajat, potem je po moje to solidna zadeva, ki pa ima sigurno pluse in minuse ... ko te zgrabi, da ti je za "počet nič" in se ti ne mudi, daš možgane na pašo, pir ali špricar v roko, pa par ur jadraš v tišini, ko pa je sila zaradi vremena ali bi rad na hitro spremenil lokacijo, pa motor v vodo ... sam hodim jadrat enkrat do dvakrat letno, s kolegi, v čarter smo vzeli že kakih 10 različnih jadrnic, meni "glih" neke velike razlike v samem jadranju kot osebi, ki ne prisega samo na jadranje in nisem jadralec, med njimi ni bilo za opazit, ja, razlika v komoditeti, prostoru, itd, to ja ... drugače si pa lastim barčico, 5m gliser s kabino, na katerem preživim včasih tudi več kot 30 dni na leto in v obeh primerih preživljanja na vodi je fajn ... na mojem čolnu se da, ampak v primerjavi z Mac Gregorjem je pa verjetno za bivat ta le krepko bolj komot, kar je sploh za partnerco velik plus

... nisem pa še bil na njem, če bi bil, bi bila odločitev lažja ... ima pa še eno veliko prednost, če ti crkne motor, nisi nujno obsojen na vleko ... ima pa, "baje", ne vem, ker ga v živo še nisem videl, Mac Gregor, dokaj tanko plastiko, to pa , če je res, je kr velik minus ...
Pa tudi še en vidik, saj veš, vse je odvisno od osebne percepcije ... mene tudi nihče ne more prepričat, da bi kupil LG ali pa Samsung TV, ker vem, kaki so bili včasih njihovi TV in vidim razlike v kvaliteti slike na terenu, ali pa AV reciver, čeprav ga imam in to vrhunskega, ampak poslušam glasbo preko ločenega veršterkerja in tunerja

, ne bom pa prepričeval druge, da imam v tem prav ... mu bom predlagal in povedal + in -, odloči se pa naj sam, podobno je pri tem Mac Gregorju ... če je le možnost, da jo probaš pred nakupom, je odločitev pol lažja ... mene so kolegi prepričali, s tem, da bom raje zaenkrat ostal na motorju, pa kak meter dodal

Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...