Zanimiv dopust - nove izkušnje

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

fakinx
Admiral
Kraj: Celje

Re: Zanimiv dopust - nove izkušnje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Jul 25, 2022 12:49

H2O napisal/-a:Če se otroci na barki dobro počutijo, so pripravljeni hodit na dopust skupaj s starši tam nekje do 18 leta... Če se ne, pa še bistveno manj.
No ja, glede na to, da sta moja 21 in 23 pa še vedno hodita zraven, poleg tega pa se vsako leto pridruži še sin ženine sestrične (24), zelo verjetno delamo vsaj nekaj prav... :mrgreen:
Pa je v igri tudi kakšno "moško" jadranje in tudi kakšna pasaža z nabijanji v valove. Jbg, včasih ni izbire in če se s posadko primerno pogovoriš, pojasniš situacijo in predstaviš opcije (ter seveda dopustiš glasovanje), je vse mnogo mnogo lažje...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Jul 25, 2022 13:17

Moja sinova gresta še zdaj pri 25+ letih z veseljem z barko na dopust (ker sta od malega navajena preživljati dopust na barki in jima je to prišlo v kri), ampak ne več z nama, pač pa s punco in prijatelji 8)

Če pri roki ni nobene barke (lansko poletje smo bili recimo brez) jo pa najameta, ker je obema dopust brez barke kr neki :roll:

Pa meni tudi 8) Zato sem jo kljub temu, da imamo hišo na morju letos spet nabavil :D

Ampak manjšo, ker ne hodimo več skupaj na dopust. Itak se za dopust najbolj splača barko najet, če upoštevam denar, delo, skrbi in čas, ki ga pobere lastna barka. Vsaj meni, da se ne bo spet kdo usajal.
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Jul 25, 2022 21:43

Hja, jaz po tihem računam, da bo že končno prišlo kaj mladega k hiši pa na žalost (še) nič ne kaže na to.
Ko bo, so seveda vsi povsem kompetentni, da krenejo na morje samostojno…
S prijatelji pa jim nekako ni…
Kovač
Admiral

OdgovorNapisal/-a Kovač » To Jul 26, 2022 05:42

Jaz pa moram še nekaj priznati, kaj se mi dogaja po dopustu.
Skoraj vsako noč sanjam nekaj na temo sidranja, kje smo, kaj dogaja okrog barke itd.. pa se zbudim in zagledam okno domače spalnce :-) .

Ne vem a sem taka pička, da me je v podzavesti tolk grizlo, da še zdej sanjam svašta ?

Med dopustom se mi ni zdelo neki full stresno, očitno mi pa ni blo vseeno .

Kakorkoli okrog 15.8. k je praznik , itak pičimo podaljšan vikend spet malo na jug :P
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » To Jul 26, 2022 06:32

Kovač, z vsako nočjo na sidru boš bolj zaupal vase in v barko. Dokler je med sidranjem sidro zdržalo ful gas v rikverc se nimaš česa bati. Ko se veter dvigne ponoči nad 10kt se pa itak takoj zbudiš (vsaj jaz), sidro se pa za ta veter še zmenilo ne bo.
Ti kar hodi ven in bo vsakič bolj naravno.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jul 26, 2022 09:13

Kovač napisal/-a:Ne vem a sem taka pička, da me je v podzavesti tolk grizlo, da še zdej sanjam svašta ?

Skrbi te pač in s tem ni nič narobe. Nekatere bolj skrbi, nekatere pa manj. Mene recimo dosti manj skrbi, kot mojo ženo. Njo pa na dopustu z barko ves čas skrbi... če bo sidro zdržalo, če bo premočan veter in previsoki valovi, če bo spet kaj crknilo... Zanjo je dopust z barko po več kot 20 letih še vedno stresen in pravi, da po vsakem dopustu rabi vsaj en teden, da pride k sebi :evil:
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » To Jul 26, 2022 09:16

@Kovač jaz sem imel prvih par let podobno v prvih dneh po povratku: sem hodil gledat na okno in so se mi drevesa na Golovcu precej bližje kot sem si jih zapolnil ko sem sidral. :D
Na začetku sem imel še Delta sidro, ki ji nisem popolnoma zaupal. Po prvem letu z sidrom polanc (kopija Mantus) pa popolnoma mirno spim tako na morju, kot po povratku na kopno. Počasi boš tudi ti dobil zaupanje v sidranje.
Mojo ženo tudi precej več stvari skrbi (predvsem vreme, nevihte...), ampak tudi ona sidru zdaj zaupa, bolj jo skrbi ali smo izbrali pravi zaliv, da ne bo kakšnih valov
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Jul 26, 2022 10:19

Po jadranju, ko se peljemo po avtocesti in ko vklopim tempomat, vedno na armaturi iščem podatek o vetru. :lol: :oops:
Drugače pa še nekaj dni po prihodu domov, temeljito spremljam vremenske napovedi, preden mi kapne, da ne bomo izpluli.
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Kristijan » To Jul 26, 2022 12:58

Jaz imam navado, da ponoči kar na telefonu tu pa tam preverim pozicijo barke. Po dopustu pridem domov, grem spat, ponoči vklopim telefon in mi kaže pozicijo doma... Se sprašujem kaj je zdaj narobe z GPS signalom... Grem na balkon, še vedno kaže pozicijo doma... Se spet sprašujem kaj je narobe z GPS signalom... No, pol sem pa skapiral, da sem res doma :D :lol:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 27, 2022 08:26

No jaz sem pa večkrat vprašal morjeplovce do kam ste šli ..tudi nino in evovija..se opravičujem,je blo vprašanje informativne narave,ni bilo mišljeno da delj ko prideš večji frajer si.no jaz sem vnukico peljal,smo jadrali iz nerezin do osorja..mi je blo lepo pri srcu,pa če tud se ona tega ne bo spomnila 8 mesecev ima

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov