Y 36

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Okt 26, 2010 11:17

ne vem če je bila prelahka :D Težka je malo manj kot 4 t, poleg tega pa je bila še polno obtežena z vsem osebnim invertarjem in z pomožnim čolnom, vodo 450 lt, gorivom 250 lit, da o hrani in pijači (tukaj je bila teža :wink: ) niti ne razlagam.....

Strinjam pa se z tabo, da je lahko kvaliteta vprašljiva. Z mojo sem izredno zadovoljen.
Bivši sosed na pomolu je imel Y40 in je bil tudi izredno zadovoljen z kvaliteto izdelave in jadralnimi lasnostmi. Mimogrede, z Y40 je Tepeš objadral svet in mislim, da je z tem potrdil kvaliteto teh jadrnic.

Mogoče pa je imela tvoja sestrična le smolo..
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Okt 26, 2010 19:47

Samo za primerjavo prazna Elan 36 ima 5,8 tone.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Okt 26, 2010 20:13

in je meter daljša.. :wink:

ampak to ni tema. Vsak, ki se odloča za barko, mora pred nakupom zbrati čim več informacij in mnenj zato je bil moj prispevek namenjen le-temu. Vsak pa napiše svoje mnenje, pomembno je le, da je objektivno saj je to za tistega, ki se odloča za barko, najvažnejše.

še vprašanje; Joško, kje na forumu imaš ponudbo za E434?
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » To Okt 26, 2010 20:44

Impression 434 - Skatka ima že novega lastnika. Barka je šla delat v Biograd.

Sem pa na strani www.subito.it opazil, da se še vedno prodaja. :?: :?: :?:
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Okt 26, 2010 20:55

Našel. Hvala.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Okt 26, 2010 22:22

Nil se opravičujem sem bil prepričan da imaš v mislih težo Y 36 in 4T. Se mi je zdelo, da ne more biti tako lahka na dolžini 10.6 metra
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
vrod
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a vrod » Sr Okt 27, 2010 16:08

Nil pridružujem se tvojemu mnenju o jadrnicah Y. Tudi sam jo imam in je ne bi zamenjal za nobeno drugo bolj zvenečega imena. In če bom kdaj menjal bom sigurno pogledoval za Y-ko.
Kar pa se tiče težav sestrične g.Nikole Tesle pa bom rekel tako. Nikoli ne veš kaj boš dobil. Tudi pri najbolj znanih imenih ne. Če ne verjame naj pride na naš pomol vprašat človeka, ki je kupil novo plovilo, da ne bi imel težav s skritimi napakami, če bi kupil rabljeno. Pa še danes, po skoraj dveh letih, mu niso, v garanciji, odpravili vseh napak.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Okt 27, 2010 20:45

Vrod sem se kar nasmejal, saj mi je to popolnoma jasno. Vsakdo ki kupi novo barko rabi 2 leti, da jo spravi v red. Samo da tisti, ki kupujejo prvič tega še ne vedo. Sestrična pa je res imela smolo.
LP
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Okt 28, 2010 10:36

Razen to, da me je v novi Bavariji čakalo 10cm vode (spustil je bojler), sem presenečen nad tem, da razen dodatne opreme, nisem imel nikakršnih popravkov šlamparij, ampak sem se kar nekaj časa znova in znova čudil, kako je stvar precizno narejena in kako vse funkcionira. Glede na govorice o večini novih bark sem na prevzem prišel z orodjem :)
Nisem Bavaria promotor :), samo zadovoljen lastnik.

Je pa kriza ko spucaš 100.000€ pa te npr. čaka še kar nekaj dela z odpravo šlamparij. O tem smo že nekaj pisali v drugi temi. Verjamem, da je tega vedno manj.

Vsak hvali svojo, kar je razumljivo, če je zadovoljen.
Nisem pa še slišal, da bi nekdo prešaltal iz ene na drugo firmo, ker je bil nezadovoljen, tako da ko enkrat vzameš novega člana družine za svojega, je ljubezen brezpogojna. :)

Verjetno bi na Tepešovi Y našli tudi kakšno šlamparijo, ampak on je z njo objadral svet, parkrat doživel neurja, nasedel, pa še vedno pluje z njo. To je bistvo.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov