Bavaria 34 cruiser
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Barka je čudovita in upam da boš užival v plovbi. Nič ni narobe, če je motor malo močnejši, imaš pač malo rezerve, ki včasih prav pride. Zanima me če imaš podatek o velikosti propelerja? Če boš kaj plul okoli Pule se javi, kajti jaz grem jutri tja in če bo le malo vremena nameravam tam ostati kakih 10 dni. Lep pozdrav! Luftar
Meni osebno mi nova B32 ni niti najmanj všeč. Edino pozitivno je velika krmna ploščad. Drugače pa barka močno spominja na Hanse(kvadratne linije). Moti me tudi izvedba glavne škote, ki je pritrjena na mizico v kokpitu. Na starih bavarijah si si s pomočjo biminja in sprejhuda popolnoma zaprl kokpit. Z novo škoto pa to ni mogoče.
Ful so škrtarili pri osnovni opremi palube in notranji prostori zgledajo ceneno, da bolj ne morejo.
Samo moje mnenje.
Ful so škrtarili pri osnovni opremi palube in notranji prostori zgledajo ceneno, da bolj ne morejo.
Samo moje mnenje.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Soncius, nisem še nič naredil na novi barki, ker je prodajalec k ceni dodal tudi DDV, razen če naredim registracijo nekam drugam (USA, A, FR,....) vendar zakaj bi nekaj "kvačkal" če je zdaj na njej SLO registracija in zastava. Bom še malo počakal, mogoče v novi sezoni, ko bo barka leto starejša, kajti če jo do danes ni prodal, jo bo težko do novega leta.
14.000 EUR je pač denar.
LP

14.000 EUR je pač denar.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
Meni je pa všeč design novih B. Predvsem je zmaga s krmno ploščadjo, s katero 32 čevljev spremeniš v 35 in to na najbolj zanimivem delu barke. Škota bi mogla biti vpeta na treveler v kokpitu, to bi šele bilo pravo! Čeprav je bolje kot pa na kabini. Jebeš to da lahko kokpit povsem zapreš, that`s for pussies
Upam da bodo šli malo bolj v smer performance/cruiser!
LP, Uroš.
u-r-o-s napisal/-a: Jebeš to da lahko kokpit povsem zapreš, that`s for pussies
"That`s for pussies" reče marsikateri "kao" jadralec in ima po enem letu 200 ur na motorju
Za performance pa je bavaria še nedolgo nazaj delala 35,38,42 match. Pa jih ni dosti videt okoli.
L.p.
Dinksi
Jah 200 ur na motorju v enem letu, če barko dost uporabljaš niti ni veliko.
Je pa tako, da sam nisem pristaš Sprayhood-a in biminija, čeprav je res da si lahko z njima bistveno podaljšaš "komot sezono". Kar se pa tiče upravljanja z jadri pa pri postavitvi trawelerja na kabini, si zelo omejen s popuščanjem maina pri refulih, ampak tega tako ali tako pri teh težkih barkah nihče več ne počne.
Včasih smo na 33kah, ob vsakem malo močnejšem vetru sedeli na privetrinski strani s škoto v roki
Sedaj ko pride reful, pač malo položi in je, tam te je pa takoj "zorcalo", tako da...
kar se pa tiče Match-ev pri Bavariji, so pa neslavno poniknili, po havariji z gredlji. Za mene osebno res škoda da so opustili serijo, ker sem jadral z 42ko match in je res perfektna barka!
Je pa tako, da sam nisem pristaš Sprayhood-a in biminija, čeprav je res da si lahko z njima bistveno podaljšaš "komot sezono". Kar se pa tiče upravljanja z jadri pa pri postavitvi trawelerja na kabini, si zelo omejen s popuščanjem maina pri refulih, ampak tega tako ali tako pri teh težkih barkah nihče več ne počne.
Včasih smo na 33kah, ob vsakem malo močnejšem vetru sedeli na privetrinski strani s škoto v roki
kar se pa tiče Match-ev pri Bavariji, so pa neslavno poniknili, po havariji z gredlji. Za mene osebno res škoda da so opustili serijo, ker sem jadral z 42ko match in je res perfektna barka!
LP, Uroš.
200 ur na leto je kar precej za lastniško jadrnico. To običajno delajo čarterske, se ve zakaj
. Strinjam se, da je vpetje škote na kabini čudna pogruntavščina, saj jadra nimaš pod kontrolo, kot če je v kokpitu. v tem primeru je edina dobra rešitev "nemško vpetje". Z biminijem nikoli ne jadram, za motoriranje in "parking" pa je odlično, moraš priznat. Kar se pa Bavarijinih mečk tiče, pa vema, da se 35ke niso nikoli dobro obnesle na regatah
.
Ne moreš posploševat stvari. Evo barka od staršev ima trenutno 2300 ur na motorju in je letnik 2000. Kot pravim odvisno koliko barko uporabljaš, ta je v uporabi celo leto in ne samo čez poletje kot je praksa pri čarterju.
Kot pravim sta tako bimini kot sprayhood uporabne zadeve, vendar moteče pri jadranju, sploh sprayhood, katerega se na starejših barkah ne da pospraviti v "kaseto".
Kar se tiče mečk, jih je premalo da bi lahko govorili o kakšnih rezultatih na regatah, ampak iz lastnih izlušenj, lahko povem da so v svojem razredu čisto konkurenčne svojim tekmicam, tako v funkcionalnosti, kot tudi po jadralnih sposobnostih. Navsezadnje je bila ena 38 match tudi na Sydney-Hobartu.
Kot pravim sta tako bimini kot sprayhood uporabne zadeve, vendar moteče pri jadranju, sploh sprayhood, katerega se na starejših barkah ne da pospraviti v "kaseto".
Kar se tiče mečk, jih je premalo da bi lahko govorili o kakšnih rezultatih na regatah, ampak iz lastnih izlušenj, lahko povem da so v svojem razredu čisto konkurenčne svojim tekmicam, tako v funkcionalnosti, kot tudi po jadralnih sposobnostih. Navsezadnje je bila ena 38 match tudi na Sydney-Hobartu.
LP, Uroš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost