Po dolgem času zopet pozdrav vsem, ki sodelujete na forumu morjeplovec. Malce se preletel prispevke, vidim da je bolj kot ne vse po starem. Še vedno se kje zaiskri in se vname kakšen prepirček.
Hvala Nikola za odgovor glede postaje ( antene). Nisem preverjal a verjetno je tako kot si zapisal.
Kot sem nekaj postov nazaj zapisal, sem sedaj že en čas lastnik osem in pol metrske jadrnice sound 27. Kljub temu, da sem ocenil, da je jadrnica v zelo dobrem stanju, sem imel kar nekaj dela z njo, predvsem v podpalubju kot tudi nad vodno gladino. Glede rje seveda. Zadeva še zdaleč ni bila kritična, a ker sem na rjo obcutljiv, sem to saniral kot je treba. Tako je podpalubje v nulo, nad vodno gladino pa se najde kakšno osamljeno žarišče, ki pa je površine prstnega odtisa in me ne skrbi. Moram samo najti čas.
Bi pa želel oziroma prosil nasvet. Z barko nisem isplu že 4 leta, ker jo bolj kot ne uporabljam za oddih. Poleg tega nimam skoraj nobenih izkušenj, še najmanj s slabim vremenom. Rešuje me le to da sem praktik in iznajdljiv in si znam pomagati sam.
Torej, z barko sem dobil mali čoln, menda pod 2 m, ne vem, ker je doma jaz pa sedaj na barki. Z njim je 4 taktni motor 2HP. Vendar je igrača zadnjič, ko sva s sinom bila na barki, izdahnila. Sina sem poslal, da se je malo kratkočasil po zalivu, nakar nama je pred očmi skoraj potonil. Pijeva pivo in naenkrat gledava, kako čoln tone. Na vročini je 10-letni malček popustil na spoju in v trenutku spustil. Komaj sem ulovil motor. Sedaj moram kupiti drugega. Vendar bi rad malce večjega z malo močnejšim motorjem, da bi se vsaj s čolnom kam zapeljal, če je že barka zibajoči se vikend. Ker je barka mala jaz pa tudi ne rosno mlad, rabim nekaj, kar bom lahko zložil in postavil na barko, pa da bo kljub temu malce letelo po vodi. Se pravi da bo motor, ki bo z dvema potnikoma zglisiral. Spet pa takšen, ki ga bom jaz lahko prelagal z barke na čoln in nazaj. Pogledujem za čolnom okoli 2.8 m in motorjem ....kakšnim?
Torej, kakšen nasvet za izpolnitev omenjenih želja. Seveda bi najraje kakšnega Williamsa a avta ne mislim dat zanj .
Čoln s trdnim dnom odpade zaradi skladiščenja. Torej napihljiva kobilica z zlozljivim dnom ? Obstaja čoln tako malih dimenzij, ki ni lepljen, ki je varjen ? Kaj svetujete, katero znamko....model in seveda motor...ki je dovolj močan in dovolj lahek.
Za mnenja in ideje vnaprej hvala.
Marjan
Nakup jadrnice
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
- 1stofficer
- Admiral
Re: Nakup jadrnice
Lepljene gumice so bile svoje case Zodiac, drugih ne poznam. Js mam 2m sicer starega, a se ga da lepo vzdrzevat in ne razpada. To znamko mi je svetoval in zrihtal forumas @mikele in sem zelo zadovoljen. Motor priporocam 2T saj je neunicljiv. Moj Tohatsu 3.5 je ze lezal pod barko na 3m v morju cez noc pa se vedno dela. Samo precistil sem ga in nasprical z WD40 
Mi smo ga dali leta 2010 narediti Bahunu, ker je bila takrat na gliserju 6m precej omejena maksimalna velikost. Lepljen iz Hypalona. Pa mu danes ni še nič videti, da se misli kaj odlepiti, tako da pričakujem, da bi vsaj kakšnih 30 let moral držati. Tudi ko sem sam poskusil zlepiti hypalon z lepilom SC4000 od tip top, spoj tako drži, da se bo prej strgal osnovni material kot popustilo lepilo, ko ga s kleščami vlečeš narazen.
Tukaj je ena debata o trajnosti napihljivih stvari.
Tukaj je ena debata o trajnosti napihljivih stvari.
motorni
- 1stofficer
- Admiral
1stofficer napisal/-a:Lepljene gumice so bile svoje case Zodiac, drugih ne poznam. Js mam 2m sicer starega, a se ga da lepo vzdrzevat in ne razpada. To znamko mi je svetoval in zrihtal forumas @mikele in sem zelo zadovoljen. Motor priporocam 2T saj je neunicljiv. Moj Tohatsu 3.5 je ze lezal pod barko na 3m v morju cez noc pa se vedno dela. Samo precistil sem ga in nasprical z WD40
Varjene, ne lepljene kot sem napisal. Lepljeni so obicajno, varjeno je bolj obstojno
Osebno zagovarjam Lodestar. Sicer drag, varjen a po 10 letih ne glede da je PVC še kar lepo gvera, tudi na kar dosti čarterjih ga opazim. Dolžine imaš poljubne od 190 pa naprej.
lpp
lpp
pojdi se z bikom bost!
Bahun je zakon
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost