alesjo napisal/-a:Uh, to je odlična švedinja, raje bi jo imel kot vse nemce ali francoze, tudi sam imam švedinjo, ki je grajena kot tank.![]()
Rezervirana do drugega tedna. Če ne bo prodana jo grem pogledat.
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
alesjo napisal/-a:Uh, to je odlična švedinja, raje bi jo imel kot vse nemce ali francoze, tudi sam imam švedinjo, ki je grajena kot tank.![]()
krojac123 napisal/-a:alesjo napisal/-a:Uh, to je odlična švedinja, raje bi jo imel kot vse nemce ali francoze, tudi sam imam švedinjo, ki je grajena kot tank.![]()
Rezervirana do drugega tedna. Če ne bo prodana jo grem pogledat.. Hvala za informacijo.
al napisal/-a:...Pri novih designih mi je sicer všeč ta širina kokpita in posledično platforma zadaj a o težavah le teh, bi znal veiko povedati lokalni šlosar v marini Punat...
alesjo napisal/-a:krojac123 napisal/-a:alesjo napisal/-a:Uh, to je odlična švedinja, raje bi jo imel kot vse nemce ali francoze, tudi sam imam švedinjo, ki je grajena kot tank.![]()
Rezervirana do drugega tedna. Če ne bo prodana jo grem pogledat.. Hvala za informacijo.
Kam pa greš na ogled, če lahko vprašam
Nikola T. napisal/-a:al napisal/-a:...Pri novih designih mi je sicer všeč ta širina kokpita in posledično platforma zadaj a o težavah le teh, bi znal veiko povedati lokalni šlosar v marini Punat...
Pozdravljen Al
res me zanima kakšni so najpogostejši problemi krmnih dvižnih platform? To da jih lomijo ob pristajanju na krmo sem že videl.
al napisal/-a:@donato
Da prodajalec (na moje stroške) ne bi bil pripravljen dvigniti barke, bi mene tako odvrnilo od nakupa. Morda pa res sreča, da se je tako končalo.
@krojac123
Pravzaprav mi ni jasno, zakaj pri nas ni prakse, da se najame "survey" neke vrste cenilec, ki se zakoplje v barko, jo pregleda in napiše neodvisno poročilo, ki ga zavezuje in je zanj tudi odgovoren. Tako poročilo je dobra izhodiščna točka na mizi med prodajalcem in kupcem .
Sej takšen pregled nekaj stane in verjetno zato pri nas ni te prakse, saj vsak pozna nekoga, ki pozna nekoga, ki se na barke spozna. Potem pa glave bolijo.
En namig: preden vse pregledaš, poglej tudi ali je plačana marina, da jo lahko mirno odpelješ. Da ne bo potem še tam zapletov.
@Nikola T.
Zadnjič sem govoril z Mladenom (rostfraj šlosar v marini Punat) in tema so bile prav te platforme. Povedal mi je za Dufour 500 (lastniška barka), ki je imela težave z nosilci in težavo (vizualno) z izgledom platforme, ko je ta zaprta (pač tako narejeno, da se vidjo tiste udrtine, verjetno vpetja od znotraj).
Jasno, da sva bila potem pametna in vse platforme pometala v isti koš, a on vsekakor ni bil navdušen nad to rešitvijo krme in kot sem ga razumel ima kar nekaj dela z ojačitvami. Kar je dobro zanj.
Si pa predstavljam ja, kako se "dotikajo" pomolov itd.
Zame je optimalna platforma blizu tiste, ki jo imaš ti: prostorna. Tako sem videl samo še na Alubat Ovniju. Na moji SO43DS je tudi neka ozka polička, kjer že težko očistiš ribo ali snameš potapljaško opremo... A pač to je kompromis...
krojac123 napisal/-a:
Plan je tak, da grem najprej sam na ogled. In če me pritegne: Notranjost, postavitev vinčev, platforma, motorni prostor.......Potem se pogovorim z lastnikom, kaj mi ima za povedati o zgodovini barke, se dogovorim za vikend jadranje...in če mi sede, se dogovorim za dvig iz vode in kot si napisal, spustim na barko cenilca. Imam kontakt od nekoga in pripravljen sem to plačat. Ker če bo vse po sreči lahko taka barka ostane v družinski lasti dalj časa. Kako že pravijo: Družinska srebrnina.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost