nova jadrnica

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

krojac123
Višji praporščak

Re: nova jadrnica

OdgovorNapisal/-a krojac123 » Pe Jul 24, 2020 20:48

alesjo napisal/-a:Uh, to je odlična švedinja, raje bi jo imel kot vse nemce ali francoze, tudi sam imam švedinjo, ki je grajena kot tank. 8) :D

Rezervirana do drugega tedna. Če ne bo prodana jo grem pogledat. :) . Hvala za informacijo.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jul 24, 2020 21:08

krojac123 napisal/-a:
alesjo napisal/-a:Uh, to je odlična švedinja, raje bi jo imel kot vse nemce ali francoze, tudi sam imam švedinjo, ki je grajena kot tank. 8) :D

Rezervirana do drugega tedna. Če ne bo prodana jo grem pogledat. :) . Hvala za informacijo.

Kam pa greš na ogled, če lahko vprašam :?:
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Jul 24, 2020 21:12

al napisal/-a:...Pri novih designih mi je sicer všeč ta širina kokpita in posledično platforma zadaj a o težavah le teh, bi znal veiko povedati lokalni šlosar v marini Punat...

Pozdravljen Al
res me zanima kakšni so najpogostejši problemi krmnih dvižnih platform? To da jih lomijo ob pristajanju na krmo sem že videl.
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » Pe Jul 24, 2020 22:44

[/quote]Dogovarjam se še za ogled Dufourja 385, 2005 l, lastniška, 2 kabini, sončne celice, generator, S drive.... - Imate kakšne izkušnje, kaj veste o tem tipu barke.[/quote]

Pred tremi leti, ko sem nekako prišel do spoznanja kaj želim, sem kupoval barko. V izboru so ostale Dufour 365 GL in Dufour 385 GL. Pogledal sem vsake po dve, eno "grško Isabel" pa je zame ocenil tudi kapitan oz. OKŽ.
Najel sem za cel teden 365 GL in se v bistvu odločil za nakup. Ostal je le še dvig iz vode in pregled trupa. Žal, ali pa na srečo,
se je prodajalec v tistem tednu odločil drugače in barko prodal nekomu, ki tega ni zahteval.
Obe 385 so bile čarterske oz. nekoliko utrujene, Grška pa lastniška, opremljena, takrat sem mislil, da nekoliko "draga".
V oglasih sem v tem času naletel na lep primerek Dufour 39 cc. Upošteval sem nasvet morjeplovcev /ko te barka pritegne/ in danes z mojo na njej resnično uživava. Odpadla je kopenska pot v Grčijo /morska je sedaj odprta :D /.
Dufour 385 GL je meni super barka. Mi je bila všeč takrat in mi je tudi danes.
Seveda sem si sedaj pogledal tudi SR 390. Čudovita barka.

Želim ti srečno roko pri odločitvi/nakupu
kalužni mali
krojac123
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a krojac123 » So Jul 25, 2020 08:01

alesjo napisal/-a:
krojac123 napisal/-a:

Kam pa greš na ogled, če lahko vprašam :?:

FIDIUS BROKER jo za nekoga prdaja, Hr.
krojac123
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a krojac123 » So Jul 25, 2020 08:12

Nikola T. napisal/-a:
al napisal/-a:...Pri novih designih mi je sicer všeč ta širina kokpita in posledično platforma zadaj a o težavah le teh, bi znal veiko povedati lokalni šlosar v marini Punat...

Pozdravljen Al
res me zanima kakšni so najpogostejši problemi krmnih dvižnih platform? To da jih lomijo ob pristajanju na krmo sem že videl.

Da ne bom samo prejemal mnenj. Kolikor sem plul z čarter barkam sem prišel do spoznanja, da mora biti na barki vse čim bolj enostavno, nezakomplicirano. Ko smo družinsko jadrali mi je tak tip platforme ustrezal. Saj veste otroci gor- dol.... Ampak sem je ne bi imel. Spet neki panti, al štriki, al hidravlika...spet nekaj za polomt...
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » So Jul 25, 2020 12:21

Meni osebno je krmna ploščad všeč in po moje koristen “podaljšek” barke, je pa tudi res, da gre pri teh za prevečkrat poddimenzionirane rešitve. Sem bil doslej na 2 takih barkah in bi to imel vendar ne v takem stanju oz. tako izvedeno, kot sem videl.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Jul 25, 2020 12:22

@donato
Da prodajalec (na moje stroške) ne bi bil pripravljen dvigniti barke, bi mene tako odvrnilo od nakupa. Morda pa res sreča, da se je tako končalo.

@krojac123
Pravzaprav mi ni jasno, zakaj pri nas ni prakse, da se najame "survey" neke vrste cenilec, ki se zakoplje v barko, jo pregleda in napiše neodvisno poročilo, ki ga zavezuje in je zanj tudi odgovoren. Tako poročilo je dobra izhodiščna točka na mizi med prodajalcem in kupcem .

Sej takšen pregled nekaj stane in verjetno zato pri nas ni te prakse, saj vsak pozna nekoga, ki pozna nekoga, ki se na barke spozna. Potem pa glave bolijo.

En namig: preden vse pregledaš, poglej tudi ali je plačana marina, da jo lahko mirno odpelješ. Da ne bo potem še tam zapletov.

@Nikola T.
Zadnjič sem govoril z Mladenom (rostfraj šlosar v marini Punat) in tema so bile prav te platforme. Povedal mi je za Dufour 500 (lastniška barka), ki je imela težave z nosilci in težavo (vizualno) z izgledom platforme, ko je ta zaprta (pač tako narejeno, da se vidjo tiste udrtine, verjetno vpetja od znotraj).
Jasno, da sva bila potem pametna in vse platforme pometala v isti koš, a on vsekakor ni bil navdušen nad to rešitvijo krme in kot sem ga razumel ima kar nekaj dela z ojačitvami. Kar je dobro zanj.
Si pa predstavljam ja, kako se "dotikajo" pomolov itd.

Zame je optimalna platforma blizu tiste, ki jo imaš ti: prostorna. Tako sem videl samo še na Alubat Ovniju. Na moji SO43DS je tudi neka ozka polička, kjer že težko očistiš ribo ali snameš potapljaško opremo... A pač to je kompromis...
krojac123
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a krojac123 » So Jul 25, 2020 13:04

al napisal/-a:@donato
Da prodajalec (na moje stroške) ne bi bil pripravljen dvigniti barke, bi mene tako odvrnilo od nakupa. Morda pa res sreča, da se je tako končalo.

@krojac123
Pravzaprav mi ni jasno, zakaj pri nas ni prakse, da se najame "survey" neke vrste cenilec, ki se zakoplje v barko, jo pregleda in napiše neodvisno poročilo, ki ga zavezuje in je zanj tudi odgovoren. Tako poročilo je dobra izhodiščna točka na mizi med prodajalcem in kupcem .

Sej takšen pregled nekaj stane in verjetno zato pri nas ni te prakse, saj vsak pozna nekoga, ki pozna nekoga, ki se na barke spozna. Potem pa glave bolijo.

En namig: preden vse pregledaš, poglej tudi ali je plačana marina, da jo lahko mirno odpelješ. Da ne bo potem še tam zapletov.

@Nikola T.
Zadnjič sem govoril z Mladenom (rostfraj šlosar v marini Punat) in tema so bile prav te platforme. Povedal mi je za Dufour 500 (lastniška barka), ki je imela težave z nosilci in težavo (vizualno) z izgledom platforme, ko je ta zaprta (pač tako narejeno, da se vidjo tiste udrtine, verjetno vpetja od znotraj).
Jasno, da sva bila potem pametna in vse platforme pometala v isti koš, a on vsekakor ni bil navdušen nad to rešitvijo krme in kot sem ga razumel ima kar nekaj dela z ojačitvami. Kar je dobro zanj.
Si pa predstavljam ja, kako se "dotikajo" pomolov itd.

Zame je optimalna platforma blizu tiste, ki jo imaš ti: prostorna. Tako sem videl samo še na Alubat Ovniju. Na moji SO43DS je tudi neka ozka polička, kjer že težko očistiš ribo ali snameš potapljaško opremo... A pač to je kompromis...

Plan je tak, da grem najprej sam na ogled. In če me pritegne: Notranjost, postavitev vinčev, platforma, motorni prostor.......Potem se pogovorim z lastnikom, kaj mi ima za povedati o zgodovini barke, se dogovorim za vikend jadranje...in če mi sede, se dogovorim za dvig iz vode in kot si napisal, spustim na barko cenilca. Imam kontakt od nekoga in pripravljen sem to plačat. Ker če bo vse po sreči lahko taka barka ostane v družinski lasti dalj časa. Kako že pravijo: Družinska srebrnina. 8)
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » So Jul 25, 2020 13:11

Dober plan si napravil krojac123 :idea:

Želim, da ga uspešno izpelješ :!:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
al

OdgovorNapisal/-a al » So Jul 25, 2020 13:54

krojac123 napisal/-a:
Plan je tak, da grem najprej sam na ogled. In če me pritegne: Notranjost, postavitev vinčev, platforma, motorni prostor.......Potem se pogovorim z lastnikom, kaj mi ima za povedati o zgodovini barke, se dogovorim za vikend jadranje...in če mi sede, se dogovorim za dvig iz vode in kot si napisal, spustim na barko cenilca. Imam kontakt od nekoga in pripravljen sem to plačat. Ker če bo vse po sreči lahko taka barka ostane v družinski lasti dalj časa. Kako že pravijo: Družinska srebrnina. 8)

ej super.
tudi sam sem podobno razmišljal v smislu, da bom kupil barko, ki jo bom potem imel (rihtal, opremljal), ker najmanj kar se mi da je, da vsake par let menjam plovilo pa vse jovo na novo (menit se z mojstri za to in ono).

zdej sm pameten ampak lahko povem, da sem svojo zaaral, brez da bi stopil nanjo. točno to sem iskal in sem planil.
ni mi žal (sreča) a sigurno to ni bil pravi pristop. kaj češ, mlad pa neumen
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Avg 23, 2020 21:14

kaj se kaj tukaj dogaja?
smo se tako razpisali..... :arrow: :| :roll:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Avg 24, 2020 16:01

Črnilo v kompe točmo...zdej zdej bo kej novga..
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Avg 24, 2020 16:19

bo ja...
ma ok... debatni krožek pač... lahk vsaj mal nakladamo
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Avg 24, 2020 17:11

Mi bi pa imeli kako bolj regatno jadrnico tam 10 do 13 m ..da je hitra in za normalne dnarje...kaj bi pa na to temo rekli?Tisti cajti ko je bil Vektor zelo hiter pa Elan 36 so mal mimo..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost