To bi lahko morjeplovic kupili

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

To bi lahko morjeplovic kupili

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Nov 14, 2012 16:06

A ne bi bilo smiselno, da če imamo tako blazno ugodno in izredno in nasploh fantastično ponudbo na konici prstov, da se morjeplovci združimo v "ceh" in kupimo tole floto http://morjeplovec.net/index.php?option=com_content&view=article&id=315:izjemna-ponudba-jadrnic-dufour-yachts&catid=34:novice&Itemid=53

:lol: :lol: :lol:
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Nov 14, 2012 16:09

Še prej pa eno marino v Istri. Koliko smo daleč s tem?
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Nov 14, 2012 16:11

Marchi napisal/-a:Še prej pa eno marino v Istri. Koliko smo daleč s tem?

Mogoče bi lahko še Hypo Leasing kaj prispeval... tam baje še imajo nekaj malega. :twisted:
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Nov 14, 2012 16:30

Bo Tex zrihtal Červar 8)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Nov 14, 2012 18:38

Plava Laguna ga noče prodat :evil:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 14, 2012 22:45

Jaz bi eno malo imel...pa uredimo Jernejev kanal in jih nabutamo noter,poglobimo ga,jaz zvarim pomole,Joško bo kako dobro reku domačinom,cliper mu bo mal pomagal,Ja šefa bomo poslali v boj za dovoljenja...Novinca bomo iz Poreča v lipo našo potegnili,bo še mal učko na naše barke vrgel,ko bo na svojo prihajal.....
UUUUUUUUUUUUUUUUU mater,na šiht moram,pa kake lepe sanje sem imel..
:lol: LP Iztok
Uporabniški avatar
ekonomistt
Praporščak
Kraj: KRANJ

OdgovorNapisal/-a ekonomistt » Če Nov 15, 2012 07:42

Tudi fantje pri "Bratovščini sinjega galeba" so mel tako idejo - vsi skupej pa vsi za vse, ...

...in nazadnje jim je tud zares uspel!

Zanimiv bi bil takle projekt
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Nov 15, 2012 07:57

To ni nič takega. V Italiji te zadeve obstajajo.
Uporabniški avatar
ekonomistt
Praporščak
Kraj: KRANJ

OdgovorNapisal/-a ekonomistt » Če Nov 15, 2012 08:27

Koliko ljudi pa mislite da bi moralo biti v takem klubu, da bi vzdržrvali in koristili eno tako barko. Pa kakšni bi bili cccccccca stroški v štartu ali/in pa sprotni?
Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Nov 18, 2012 09:09

Meni se pa tale zgodba ze v zacetku zdi malo cudna :
-ce je Duforju ostala cela flota jadrnic za znanega narocnika neprodana, potem v Duforju ne znajo sklenit dobre pogodbe : nemrec : v vsaki pogodbi se sklenejo penali, ce kupec ne prevzame blaga ...ce ga pa ne more placati, recimo ker je sel v bankrot, potem pa prodajalec od njega zahteva en del -vsaj 20 procentov -avansa ze ob narocilu.
-v nasi firmi, ce nekdo ne prevzame blaga oziroma ga ne more ker je recimo izgubil koncnega kupca ali projekt , mu zaracunamo tretjino vrednsoti, ki jo mORA placati, ce ne gre na sodisce ...v nasi firmi v 20 letih nismo izgubili tozbe...
-zdi se mi, da je to samo finta, kako v teh tezkih casih za navticno indutrijo prodati planirano proizvodnjo..pa tudi popusti 20 percent ni neka huda cifra...pred pol leta so prejsnji tip BMW 318 dizel z ful opreme prodajali nove seveda po 23.000 eur, normalana cena za tak avto je bila pa ca. 36.000 eur...temu se rece popust ....torej ?

pa se neki fantje : v spanoviji se pes crkne....ne v vsaki, ampak da bi kupili floto ...si ne znam predstavljati uspeha in veselja ...ampka v slogi je moc , pravijo , a ne ?
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Nov 18, 2012 09:16

Se pridružujem tvojemu mnenju poletni veter.
To je pač eden izmed nizov v marketinških fintah.
A vse kar bodo dosegli s tem, je razvrednotenje jadrnic.

Jaz bi jim kvečejemu prilimal eno okol kepe, če bi npr. že vplačal Dufourja po "normalni ceni".
Kurc jih gleda.
Sicer kaj pa bi človek lahko pričakoval glede na to, da je Dufour yachts v lastništvu Bavarie...

Pa še nekaj za admina. To ni novica ampak je plačana objava oz. PR članek (če se marketinško izrazim). Korektno bi bilo to tudi tako označiti.
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Ne Nov 18, 2012 09:46

Pv ti si res en biser :lol: K misliš da so šli barke delat po naročilu kar tako brez predplačila???? Če so, pol je to davek na bu.... Lah imaš pa tisoč krat podpisano pogodbo in sodbo dobljeno ,ko gre firma v franže ti ostane samo še papir , spomin pa en kup problemov!!!!!!
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » Ne Nov 18, 2012 10:14

dusan, jaz sem biser, ti si pa extra pameten, midva sva ze dolgo prijatelja, a ne ??dej si se enkrat preberi moj post bolj podrobno, potem se pa oglasaj...se enkrat bom zate razlozil, ker sem dobricina ti si pa bolj pocasne pameti : torej, predden sklenes velik posel, zahtevas bonitetno oceno kupca..ce je ta dobra , gres v posel, ce je pa posel res velik, potem pa posel se zavarujes z zavarovalnico, npr. Hermes ali Cofaace.... ce kupec v takem primeru odstopi od pogodbe , bo plačal vse kazni za naprej in nazaj...ce pa je financno stanje kupca slabo, potem pa zahtevas avans recimo 20 % , ki ti bo kril eventuelne posledice..

Ker sem preprican, da ima dufor dobre managerje in ne bi sli na led kar tako , sem ziher, da je to Duforjeva finta v levo kako na lep nacin prodati ladje....ampak zarev si pa nategbnu vse tiste , ki so barke kupili po redni ceni..kakor je rekel Al, eno kepo okrog uses si zasluzijo..
vrod
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a vrod » Ne Nov 18, 2012 11:01

Ja ti Poletni veter pa si res od sile. Kregaš se sam s seboj. Enkrat praviš, da so Douforjevi menedžerji slabi, drugič da so dobri. Enkrat, da je lumparija drugič, da je to nekaj normalnega oz.marketinška poteza. V resnici se mi zdi, da pišeš samo da pišeš.
Moje mnenje je, da je nekdo res odpovedal nakup vendar so mu zadržali polog, ki ga je moral plačati za barke. In v višini pologa, ki mu ga seveda ne bodo vrnili so sedaj znižali cene za že narejene barke. Tako preprosto je to. In nobenih velikih zarot ni za vsem skupaj.
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Ne Nov 18, 2012 13:56

Bravo Vrod. Sistem je jasen in normalen za te čase. Pv res me zanima kje in kako ti telaš. Če bi bil pri meni v komerciali bi te takoj nagnal!!!
Napisal sem ti že da razčisti sam s seboj. Pebral sem si kar nekaj tvojih postov-Bog ti pomagaj. Pa ne vzemi kar ti nekdo napiše pa reče vse za slabo!!!!
Morje je od vseh opojnosti,največji opij

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti