MacGregor 26M
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
henigmanmarjan
- Kraj: kočevje
MacGregor 26M
Sem lastnik jadrnice-gliserja Mac Gregor 26M. Ali kdo ve, kakšen izvenkrmni motor bi bil optimalen. Najbolj sem navdušen nad YAMAHO.Teža plovila cca 2.000 kg. Kje bi lahko nabavil lazy jack oz. lazy bag za to isto jadrnico.
Pozdravljen,
Primeren motor bi bil med 50 in 70 HP, o znamki in prednostih posameznega pa smo že govorili v eni od tem med motornimi plovili. Tukaj je link...
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=56
LP
Primeren motor bi bil med 50 in 70 HP, o znamki in prednostih posameznega pa smo že govorili v eni od tem med motornimi plovili. Tukaj je link...
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=56
LP
Re: MacGregor 26M
henigmanmarjan napisal/-a:Sem lastnik jadrnice-gliserja Mac Gregor 26M. Ali kdo ve, kakšen izvenkrmni motor bi bil optimalen. Najbolj sem navdušen nad YAMAHO.Teža plovila cca 2.000 kg. Kje bi lahko nabavil lazy jack oz. lazy bag za to isto jadrnico.
Zanima me čisto iz firbca, kakšne so jadralske sposobnisti te "dvoživke"?
Je pa res hecno, ko te prehiti jadrnica, ki glisira s 30 vozli
LP anzi
Glede jadralskih sposobnosti sam res ne vem in to tudi ni moje mnenje, so mi pa rekli znanci, ki se na jadranje precej dobro spoznajo, da je jadralsko zelo slaba. Gospod Marjan pa je v drugem postu že napisal, da niso tako slabe. Verjetno so mnenja različna. Moje osebno je, da je jadrnica "luštna" in če je treba tudi pošteno hitra, kar mi je zelo všeč. Če malce slabše jadra, še res ni katastrofa.
30 vozlov s predlaganimi motorji žal ne bo dosegla, zato se ti ni treba bati
. Bo pa vseeno hitra, po moji oceni nekje med 15 in 20 vozli.
LP
30 vozlov s predlaganimi motorji žal ne bo dosegla, zato se ti ni treba bati
LP
Zanima me, stabilnost jadrnic kod so Odin, Imexusu ali Mcgreogor, saj pod seboj nima kobilice z utežjo?
Je potem takem možnost,da se plovilo obrne in ga zalije morje večja, kod pri običajnih jadrnicah?
Prednost vidim v tem, da jadrnico po dopustu odpelješ domov in jo pripraviš za zimovanje brez nesmiselnega plačevanja marin. Obenem pa jo imaš lahko tudi za kakšno noč namesto Adria prikolice, če bi se odločil, da jo prepelješ kam dalj, kod na našo ali Hrvaško obalo?
Hvala za odgovore PACEK
Je potem takem možnost,da se plovilo obrne in ga zalije morje večja, kod pri običajnih jadrnicah?
Prednost vidim v tem, da jadrnico po dopustu odpelješ domov in jo pripraviš za zimovanje brez nesmiselnega plačevanja marin. Obenem pa jo imaš lahko tudi za kakšno noč namesto Adria prikolice, če bi se odločil, da jo prepelješ kam dalj, kod na našo ali Hrvaško obalo?
Hvala za odgovore PACEK
Te "jadrnice" imajo vodni tank (mislim, da 600l), ki ga napolniš, ko jadraš in dvižno kobilico približno enake teže(vse to sem prebral v neki reviji), tako da glede stabilnosti ni problem, sploh pa če upoštevamo skromno jadrovje. Sigurno so bolj "motorna", kot pa "jadralna" plovila. Je pa vsaka stvar za nekaj dobra. Če se ne moreš odločit, al si jadralec ali "motorni", kupiš mc in imaš oboje s kompromisom
. Sigurno pa si jadralskih želja s tem plovilom ne boš potešil. Je pa velika prednost, da ga lahko pelješ na različna izhodišča, prezimuješ pa na domačem dvorišču
.
Bi kar na tej temi vprašal, ker je že odprta. Kolega se zanima za nakup jadrnice in študira med Mac Gregorjem 26 in Vikom 25. Kaj bi bilo boljše?
Zanima ga nekaj takega, da se še da vleči na prikolici in hraniti doma, kjer ima prostor.
Ni pa še imel svoje jadrnice. Je kdo, ki katero izmed teh dveh modelov in lahko opiše malo jadralske in potovalne sposobnosti?
Zanima ga nekaj takega, da se še da vleči na prikolici in hraniti doma, kjer ima prostor.
Ni pa še imel svoje jadrnice. Je kdo, ki katero izmed teh dveh modelov in lahko opiše malo jadralske in potovalne sposobnosti?
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
plinko napisal/-a:Bi kar na tej temi vprašal, ker je že odprta. Kolega se zanima za nakup jadrnice in študira med Mac Gregorjem 26 in Vikom 25. Kaj bi bilo boljše?
Plinko pozdravljen!
Glede jadrnic Viko ti lahko, če želiš, posredujem gsm od prijatelja, ki sestavlja, testira in pomaga pri prodaji omenjenih jadrnic. Fant je pošten in zanesljiv, ima pa tudi veliko izkušenj in znanja kar se jadrnic na splošno tiče.
LP
hvala vsem morjeplovcem za odgovore, skrbelo me je predvsem to, da ne bi čakal na pomoč luške kapetanije, na plavajočem dnu jadrnice, medtem, ko bi bil drog z jadri navpično proti dnu morja
.
Prednosti, ki jih vidim v taki jadrnici je prostornost, saj imaš na prikolici dejansko adrijino bivalno prikolico, ob ugodnem vetru počasno barko, ki pride v vsako plitvino, z njo se lahko voziš z pomočjo jadr tudi po kakem jezeru, pred kakim neurjem pa lahko zagliseraš do kakega varnega zaliva.
Poleg tega pa imaš privez na domačem dvorišču, in pred vsako zimo konzervacija in odpravljanje morebitnih pomankljivosti.
Res pa je, da to ni long range ali pa regatna jadrnica ampak traktor na vodi, ampak pravijo da počasi se daleč pride
.
Hvala in mirno morje vsem PACEK
Prednosti, ki jih vidim v taki jadrnici je prostornost, saj imaš na prikolici dejansko adrijino bivalno prikolico, ob ugodnem vetru počasno barko, ki pride v vsako plitvino, z njo se lahko voziš z pomočjo jadr tudi po kakem jezeru, pred kakim neurjem pa lahko zagliseraš do kakega varnega zaliva.
Poleg tega pa imaš privez na domačem dvorišču, in pred vsako zimo konzervacija in odpravljanje morebitnih pomankljivosti.
Res pa je, da to ni long range ali pa regatna jadrnica ampak traktor na vodi, ampak pravijo da počasi se daleč pride
Hvala in mirno morje vsem PACEK
hvala val, tudi meni se Odin bolj dopade, če in kaj bo prenesla denarnica pa bo pokazal čas. Upam pa, da je to to in, da potem nekaj deset let ne bo treba več razmišljati, kako kam in na kakšen način na potep.
Hvala vsem za nasvete, vsak nadaljni nasvet pa je dobrodošel in se najlepše zahvaljujem
Mirno morje vsem PACEK
Hvala vsem za nasvete, vsak nadaljni nasvet pa je dobrodošel in se najlepše zahvaljujem
Mirno morje vsem PACEK
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti