Evo takole je. Argo 680 precej poznam, poznam podjetje, poznam celoten potek dela, poznal sem pokojnega lastnika, poznam njegovo hči, ki je firmo prevzela, vem tudi, kdo je lastnik sedaj... Barka je kvalitetna, simpatična, dobre plovne lastnosti... Zalomi pa se s ceno. Viko, ki ga omenjaš je krepko cenejši, res mogoče malo slabši, vendar cena... Pri nas je takih bark malo, če pa se januarja odločiš obiskati Düsseldorf, boš videl, da je takih bark za 10.000 EUR netto neomejeno... Proizvajalci so nemški, poljski, češki...
Jaz osebno se ne bi odločil za Argo, ker za ta denar dobiš že krepko več, res pa slabše kvalitete. Tako sem začel razmišljati pred kakšnim letom, ko se je moje prepričanje o kvaliteti na prvem mestu zalomilo... Ugotovil sem namreč, da ljudje kupujejo barko po sistemu price/performance, pri avtomobilih pa je to daleč od tega. Tako meni ni bilo nikoli jasno, kako nekdo vozi BMW, Audi ali Mercedes, barko kupi pa Stingray, Glastron ali Bavaria... Tole ne leti na nobenega našega člana, čeprav poznam 2, ki počneta prav to.

Oba sta dobra prijatelja, pa vem, da ne bosta zamerila... No in s časom sem ugotovil, da imajo prav. Pri barkah je razlika namreč zelo majhna. In plačati nekaj dvojno, pri tem pa dobiti samo 10% več... Verjetno brez veze... Če pa bi bila razlika tolikšna, kot je med Daewoo-jem in Audijem, potem je pa to druga zgodba...
Uff, sem zabluzil ampak mogoče komu pomaga pri odločitvi...
LP