volvooceanrace
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
volvooceanrace
A še kdo spremlja to tekmovanje? Postaja kr zanimivo. Barka ekipe Vestas Wind je nasedla blizu Mauritiusa.
Sicer pa zanimivo spremljat, kako poteka dirka.
Sicer pa zanimivo spremljat, kako poteka dirka.
Nazadnje spremenil ljubo, dne Ne Nov 30, 2014 09:08, skupaj popravljeno 1 krat.
pomisli in zgodilo se bo
Eni spremljamo tudi tako, da vozimo virtualno regato.
Prva etapa je bila bolj nezanimiva, so malo preiskušali bolide.
Zdej v drugo je pa malenkost več taktiziranja in tudi kakšne bolj kočljive odločitve.
Zakaj so nasedli ne vem, ne razumem pa čisto, kako lahko vrhunska ekipa "zajebe" da zadanejo koralni greben ???
Če se kakšen samotar kam napiči mi je bolj logično (utrujenost, pomanjkanje spanca,...)
Prva etapa je bila bolj nezanimiva, so malo preiskušali bolide.
Zdej v drugo je pa malenkost več taktiziranja in tudi kakšne bolj kočljive odločitve.
Zakaj so nasedli ne vem, ne razumem pa čisto, kako lahko vrhunska ekipa "zajebe" da zadanejo koralni greben ???
Če se kakšen samotar kam napiči mi je bolj logično (utrujenost, pomanjkanje spanca,...)
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Ampak štart 2. etape je bil pa vrhunski. Od 0 - 40 vozlov vetra. Res spektakularni posnetki in zanimivo dogajanje. Se splača pogledat od začetka do konca.
http://youtu.be/0ifNEhAyxfc
Sicer pa tole z nasedanjem je pa res neverjetno, pri vsej tehnologiji, ki jo imajo.
http://youtu.be/0ifNEhAyxfc
Sicer pa tole z nasedanjem je pa res neverjetno, pri vsej tehnologiji, ki jo imajo.
tudi sam spremljam letošnje tekmovanje...zelo zanimivo!
...ja skoraj neverjetno glede na to da je team vestas ekipa izkušenih jadralcev še posebej skiperja ki ima za sabo že 4 tekmovanja, (če primerjamo z dongfeng ekipo kjer je najmlajši član star le 20 let!
) me prav zanima kaj bodo povedali ob naslednjem reportu!
...gledal v živo, zakon!
sam planiram, oz. če bo uspelo mi realizirat bi se rad ogledal to čudo malo bol od blizu, in sicer na nizozemskem imajo 24h "pit-stop" nekje 20. junija...pa še mal za pohajat bo...
L.p.
...ja skoraj neverjetno glede na to da je team vestas ekipa izkušenih jadralcev še posebej skiperja ki ima za sabo že 4 tekmovanja, (če primerjamo z dongfeng ekipo kjer je najmlajši član star le 20 let!
Ampak štart 2. etape je bil pa vrhunski. Od 0 - 40 vozlov vetra. Res spektakularni posnetki in zanimivo dogajanje. Se splača pogledat od začetka do konca.
...gledal v živo, zakon!
sam planiram, oz. če bo uspelo mi realizirat bi se rad ogledal to čudo malo bol od blizu, in sicer na nizozemskem imajo 24h "pit-stop" nekje 20. junija...pa še mal za pohajat bo...
L.p.
Ja zanimivo kako na majhnem koščku tekomovanje in kako so se spremnjale pozicije. Pa tudi regata pred tem je bila zanimiva. Skratka mački so. Pa tudi njim se kaj takega zgodi. Zanimivo je bilo kako so se na Alvimedici pogovarjali o grebenu petnajst minut so pa dobili klic za pomoč Vastasu.
L.P.
L.P.
pomisli in zgodilo se bo
Kriza so elektronske karte in predvsem sloji (layers) oz. več slojev na istem mestu, ki so šibka stran še izpred 20 let. Do danes se očitno ni kaj dosti spremenilo. Še vedno včasih večji layer ukrade podrobne podatke makro layerju, vse dokler res ne približaš detaj na blizu.
Ok, nekaj tega je smiselno predvsem recimo pri mapah pristanov in marin, ampak taki grebeni sredi oceana pa ne bi smeli spadati pod makro podatek.
Me zanima katere karte so uporabljali in kateri software, da je prišlo do nasedanja. Verjetno bo precej tega zamolčano, ker promocija je vse prej kot pozitivna.
Skrb vzbujajoče!
p.s. Makro, mikro, saj ne vem kako naj uporabljam te izraze. Makro v fotografiji pomeni, blizu, skoraj mikroskopsko blizu, v kartografiji pa ne vem če makro ne pomeni večje, globalno merilo. Kdo ve?
Charles had noticed this archipelago a few days ago. But it’s worth noting that it’s actually pretty hard to find. In fact, to see it on our electronic charts, you have to zoom right in on top of it. But how and why would you zoom into it if you don’t know it’s there in the first place?
Ok, nekaj tega je smiselno predvsem recimo pri mapah pristanov in marin, ampak taki grebeni sredi oceana pa ne bi smeli spadati pod makro podatek.
Me zanima katere karte so uporabljali in kateri software, da je prišlo do nasedanja. Verjetno bo precej tega zamolčano, ker promocija je vse prej kot pozitivna.
Skrb vzbujajoče!
p.s. Makro, mikro, saj ne vem kako naj uporabljam te izraze. Makro v fotografiji pomeni, blizu, skoraj mikroskopsko blizu, v kartografiji pa ne vem če makro ne pomeni večje, globalno merilo. Kdo ve?
Nazadnje spremenil Marchi, dne Ne Nov 30, 2014 16:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Na karti, ki jo kaže ta posnetek je vse lepo videt. Sicer pa ni ta pitvina ravno tako majhna. Če ne drugega vsaj v varnostni razdalji bi morali obpluti.
http://www.volvooceanrace.com/en/video/ ... ng-By.html
http://www.volvooceanrace.com/en/video/ ... ng-By.html
pomisli in zgodilo se bo
Kot pravim, dokler ne zoomiraš, tega grebena ne vidiš. In zakaj bi zoomiral, če na večji karti ni označeno nič.
V tem primeru tehnika nosi velik del odgovornosti.
Recimo v današnjih časih, bi človek pričakoval, da software sproži alarm, ko vidi, da namišljena pot barke prečka kopno. To je pa res najmanj, kar se da narediti v smeri večje varnosti.
No ja, lahko je biti pameten po bitki. Razmere so bile kar slabe, cca 30 vozlov vetra, 3m val, noč in splet okoliščin pripelje do tega, da "sredi oceana" parkiraš na skalo
Vsi živi in zdravi
V tem primeru tehnika nosi velik del odgovornosti.
Recimo v današnjih časih, bi človek pričakoval, da software sproži alarm, ko vidi, da namišljena pot barke prečka kopno. To je pa res najmanj, kar se da narediti v smeri večje varnosti.
No ja, lahko je biti pameten po bitki. Razmere so bile kar slabe, cca 30 vozlov vetra, 3m val, noč in splet okoliščin pripelje do tega, da "sredi oceana" parkiraš na skalo
Vsi živi in zdravi
http://www.volvooceanrace.com/en/photo/ ... .html#pic6
tudi po slikah se vidi kako je plitvina "velika", v bistvu so čeri ven iz vode, pa še sprehajajo se po njem...
malo je čudno...
tudi po slikah se vidi kako je plitvina "velika", v bistvu so čeri ven iz vode, pa še sprehajajo se po njem...
malo je čudno...
james.7 napisal/-a:tudi po slikah se vidi kako je plitvina "velika", v bistvu so čeri ven iz vode, pa še sprehajajo se po njem...
malo je čudno...
Ah daj no, ponoči se nič ne vidi.
Posadka je bila popolnoma odvisna od elektronskih kart
p.s. Na sliki se ne sprehaja nihče, to je Coast guard top shit, v navadi banjici sicer z dvema Evinrudoma. Poglej posnetek, da vidiš to čudo od reševalnega plovila.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Po Dec 01, 2014 11:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Takole na prvo zogo bi prej rekel, da je bila malomarnost kot pa kaksna 'nesreca'. Greben se 'ni kar pojavil' od vceraj na danes (sploh tako velik ne) in ce so koliktoliko profiji, bi morali it mimo (sploh, ker je navigacija med top 3 prioritetami).
Res bo zanimivo, kaj bodo povedali ' v zagovor'. Se mi pa zdi opravicevat to z brzino tko, kot bi dirkac formule 1 rekel "jah pri 300+ km/h pa jaz nimam cajta zraven se gledat, kdaj bo konec ravnine"
Res bo zanimivo, kaj bodo povedali ' v zagovor'. Se mi pa zdi opravicevat to z brzino tko, kot bi dirkac formule 1 rekel "jah pri 300+ km/h pa jaz nimam cajta zraven se gledat, kdaj bo konec ravnine"
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost