Delphia 29/31

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

matejofski
Viceadmiral

Delphia 29/31

OdgovorNapisal/-a matejofski » So Jan 24, 2015 23:20

Zdravo,

zanima me, kaj si mislite o teh barkah. Zgledajo zanimive, tudi Poljaki menda niso več Poljaki, kot so bili :)

Vem, da je to vprašanje precej subjektivno, pa vendar: za nakup do 10 m in proračun okoli 30-40k, kaj priporočate? Namen: družinska uporaba in kdaj kakšno jadranje s kolegi :) Zdaj smo na Elanovi 707-ki in počasi jo bomo "prerastli", je pa res, da je po precej težavah zdaj končno kup stvari spravljenih v red in mogoče ni smiseln čas za menjavo :)

Gledam ponudbo rabljenih na mornarju, pa me nič posebej ne pritegne, Elanovih 295-tk je precej, 333 eni zelo hvalijo. Kot sem večkrat zasledil, je material pri starejših bil še z manj "šparanja" kot je to pri novih ...

LP, Matej
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jan 25, 2015 12:50

Videl sem Elanko 333 od našega člana Joškota.Barka je lepa,polno ima elektronike,Webasto,nove omarice delno,debele tepihe...res z dušo spedenana in bi se nekak vklopila v tvoj proračun.Priporočam.
Pa poglej si na netu slike od Vektor 361 pa če ti je všeč mi javi.
LP Iztok
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Ne Jan 25, 2015 15:11

Imaš proračun, ki omogoča marsikaj, tja do 11m.
Priporočam ti nakup ali starejše barke od preverjenega prodajalca ali kaj starega okrog 10+ let, tja do 34 feet. Pri teh letih je barka dobro vpeljana ponavadi z veliko dodatne opreme in nakup je več kot optimalen. Kakšnega jurčka daš na stran še za generalko na motorju in si zmagal.
Aja, pa še privez si prej uredi za primerno dolžino. O poljski jadrnici pa ne vem kaj dosti. Zagotovo ni kar nekaj. Sicer sem bolj pristaš preverjenih zadev, ki imajo tradicijo in že nekaj časa plujejo po širnih morjih, kjer je več know how-a, ampak to naj ne vpliva na tvojo izbiro.

Joško in polanc sta pedantna lastnika ;)
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Jan 25, 2015 15:44

Poljaki imajo tradicijo "brodogradilištva" in tudi Delphia ni čisto nova na trgu.
Po testih povsem ok barka. Nova 47ka sploh...

Mi pa ni všeč. Deluje mi ceneno. Bil sem na 40ki. Plastika vsepovsod.
Res je, da sem poseben, ker so mi všeč lepe stvari. Zato tudi nikoli nisem pogledal proti Bavariji (morda kakšni starejši 40CC).

Na tvojem mestu bi se odločil za Elan 333.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

Re: Delphia 29/31

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Maj 03, 2021 17:20

Da ne odpiram nove teme..je kdo kdaj jadral z Delphio 680 Sportina? Imam možnost nakupa točno tele, za nekaj manj denarja kot je na tem oglasu: https://www.njuskalo.hr/jedrilice/delph ... s-32193380

Načeloma je to sicer trailer sailer, dvižna kobilica, kar je načeloma glede dostopa v zalive/mandrače dobrodošlo, nisem pa ziher, koliko to vpliva na jadranje pri močnejšem vetru. Prej krajšaš, to definitivno, regatno jadranje mi ne pomeni veliko, upam pa, da se vseeno ne ustraši vsake sapice. Pretežno bo za dnevne izlete okoli Vrsarja, tudi kak daljši cruise.

Opremljena je zelo dobro, kemični wc, yamaha 9.9 z daljinskimi komandami, hladilnik, korito s pipo in tušem, sonar, avtopilot..za to dolžino ima skoraj vse, kar imajo velike. Ohranjenost zelo dobra, lastnik znanec, HR reg. Napredek iz Elan 430 in T4 očiten.

Za kakršnokoli mnenje se zahvaljujem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta