Voda pri kobilici Elan 384-nujno.
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Voda pri kobilici Elan 384-nujno.
Sem na ogledu Elan 384, letnik 2006. Prvi lastnik, pedanten mož, barka zelo lepo vzdrževana, veliko opreme....ena stvar me pa sedaj mocno moti. Namrec barka je vsako leto 10 mesecev zunaj in danes ko sem prišel na ogled smo jo dali v vodo. Zunaj vse tipi topi, ko sem pa priblizno po eni uri v vodi pogledal pod podnice, je bilo pa v kaluzi pri kobilici cca 3mm slane vode. 384 ima dve kaluzi pri kobilici in ta ima v obeh pumpi. Je pa v obeh tako stanje vode, na stenah kaluze, se vidi, da je voda prisla tudi ze visje, vidi se tudi da je ena pumpa kar delala v preteklosti. Lastnik pravi, da je to običajno....Vijaki so kar rjavi. Tole je slika situacije.. http://shrani.si/f/2d/13k/2EPYkIfq/img2 ... 175304.jpg
Prosim za pomoč, ker se odločam za nakup in je to trenutno edina stvar, ki me skrbi.
Prosim za pomoč, ker se odločam za nakup in je to trenutno edina stvar, ki me skrbi.
Nazadnje spremenil Kariera, dne So Jun 17, 2017 20:08, skupaj popravljeno 2 krat.
Tole je se druga slikca... http://shrani.si/f/y/xC/1sKAZClO/img20170617175316.jpg
Tole je stanje po eni uri v vodi, barka je bla 10 mesecev zunaj...
Tole je stanje po eni uri v vodi, barka je bla 10 mesecev zunaj...
To tudi slučajno ni normalno; potrebno bi bilo ugotoviti od kje prihaja voda, koliko škode je že bilo storjene in kakšen je pravi način in strošek sanacije.
Če bi bil na tvojem mestu in če barka bi predaleč, bi poklical Kogovška iz Izole in se skušal zmeniti za ogled - ima zagotovo dovolj izkušenj, da ti pove diagnozo in prognozo.
16+ doo,
Dantejeva 21, 6310 Izola
Kontaktna oseba: TOMAŽ KOGOVŠEK
GSM: 031 649 445
E-pošta: tomaz.16plus@gmail.com
Če bi bil na tvojem mestu in če barka bi predaleč, bi poklical Kogovška iz Izole in se skušal zmeniti za ogled - ima zagotovo dovolj izkušenj, da ti pove diagnozo in prognozo.
16+ doo,
Dantejeva 21, 6310 Izola
Barka je v Dalmaciji, a ce vprasam na Elan, mi bodo znali kaj povedati? Kar sem uspel videt ne prihaja voda niti s strani krme ali premca, ker so druge kaluze oz. kanali cisti.
Grega295 napisal/-a:To tudi slučajno ni normalno; potrebno bi bilo ugotoviti od kje prihaja voda, koliko škode je že bilo storjene in kakšen je pravi način in strošek sanacije.
16+ doo,
Dantejeva 21, 6310 Izola
Težko je kaj rečt, jaz sem tudi pedanten in to bi me sigurno odvrnilo od nakupa barke, če bi se to pri moji barki dogajalo bi sigurno nekaj ukrenil in odpravil napako, nikoli in pri nobenem plovilu nisem imel kapljice slane vode v notranjosti, če pa se je kaj zgodilo sem takoj preveril kaj je narobe, ja, krivda za vdor slane vode je bila parkrat samo preveč nagnjena barka med jadranjem in skozi odtok umivalnika je prišlo malo morja v notranjost 
polanc napisal/-a:To ni nič kritičnega,če ni okol razpokana plastika.Kobilo se odvijači dvigne barko toliko da so vijaki še malo v trupu OČISTI spoj in na novo zakita.posadi lupino na kobilo in pritegne vijake.Je pa to seveda strošek nekih 500 ali več e.
Polanc ti poznaš te barke in si takoj povedal kaj je narobe, ampak bolj težko je razumet tega kao pedantnega lastnika da te napake ni odpravil, verjetno to pušča že več let in si je to tolmačil kot nekaj normalnega. l.p. alesjo
sej veliko kobil moči vodo na spojih.Tu so sile na vijake in plastiko strašanske..tud 10 ton in večmed hard jadranji..Pol v vodi kobila vleče stran,ko je na stojalu se ta spoj stiska..tko da je res tle tesnenje na preizkušnji..
Škode se pa zarad tega ni naredilo nič,tko da se ne rabmo bat.Tud slana voda ne smrdi ko sladka
Škode se pa zarad tega ni naredilo nič,tko da se ne rabmo bat.Tud slana voda ne smrdi ko sladka
Jaz take barke sigurno ne upal vzeti, dokler ne bi bil prepričan, da ni kobilica udarila kdaj v dno oz. da je puščanje res zgolj le posledica slabega tesnenja kobilice.
Še moja zgodba z morsko vodo v kaluži:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... t=i#100264
Še moja zgodba z morsko vodo v kaluži:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... t=i#100264
dve stvari...
prvič, barka ni bila na hard jadranju, ampak , kot je dejal v vodi le eno uro, drugič pa tut če full jadraš kobilca nima kam da gre... stik mora biti u nulo! Če imaš pa zračnost na vijakih takšno, da pride notri voda, potem le-ti trpijo, rjavijo in se zvijajo neprimerno bolj, kvari se pa tudi laminat okrog njih... to ne more in ne sme biti, sploh pa na taki barki.. mogoče je to normalno za kako prastaro samogradnjo..
kljub vsemu mislim da to ni to, zato predlagam da dobro pogledaš vse vsise in izpuste, ki so pod vodno linijo.. mogoče poskušaj najti sled od kje se to nakaplja, ker 3mm v par urah bi že moralo pustiti sled mokrega.
lpB
prvič, barka ni bila na hard jadranju, ampak , kot je dejal v vodi le eno uro, drugič pa tut če full jadraš kobilca nima kam da gre... stik mora biti u nulo! Če imaš pa zračnost na vijakih takšno, da pride notri voda, potem le-ti trpijo, rjavijo in se zvijajo neprimerno bolj, kvari se pa tudi laminat okrog njih... to ne more in ne sme biti, sploh pa na taki barki.. mogoče je to normalno za kako prastaro samogradnjo..
kljub vsemu mislim da to ni to, zato predlagam da dobro pogledaš vse vsise in izpuste, ki so pod vodno linijo.. mogoče poskušaj najti sled od kje se to nakaplja, ker 3mm v par urah bi že moralo pustiti sled mokrega.
lpB
Jaz sem enkrat rental E344 l. 2007 in so mi pri prevzemu dali navodila, da naj vsako jutro tolk časa tiščim tipko za kalužno črpalko v kobilici, da se voda izčrpa. Črpanje je vsako jutro trajalo kar nekaj sekund, predvidevam da se je vsak dan nateklo vsaj liter vode. Ko sem charterista vprašal če je kaj narobe z barko je rekel da ne, ampak da ima tako smotan spoj na kobili da ga nikakor ne morejo trajno zatesniti.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
kekeck napisal/-a:Jaz sem enkrat rental E344 l. 2007 in so mi pri prevzemu dali navodila, da naj vsako jutro tolk časa tiščim tipko za kalužno črpalko v kobilici, da se voda izčrpa. Črpanje je vsako jutro trajalo kar nekaj sekund, predvidevam da se je vsak dan nateklo vsaj liter vode. Ko sem charterista vprašal če je kaj narobe z barko je rekel da ne, ampak da ima tako smotan spoj na kobili da ga nikakor ne morejo trajno zatesniti.
No, sej to sem hotel vprasat, ce je slučajno to tipičen '' problem'' npr. Impressionk...
Kobilica ne sme in ne more spuscat vode! Po par urah v vodi, brez ekstremnega jadranja, voda v kaluznici ne pomeni nic dobrega. Zakaj pa je barka 10 mesecev na suhem? Napaka se da sigurno odpravit. Ampak barka mora na suho in poiskati strokovnjaka, ki bo znal zatesniti kobilico. Nisem se slisal, da bi Elan imel taksne probleme, mogoce kaksna posamezna barka. Po moje je tezava vsekakor resljiva, ampak potrebno jo je resit! In resitev zagotovo obstaja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov