Pozdravljeni morjeplovci!
Pred kratkim sem menjal zunanji ležaj na osovini (bukola), sedaj pa pri vožnji nad 2000 obrati ležaj oz. os cvili. Prepričan sem, da je z motorjem vse v redu, saj zvok prihaja iz krmnega konca. Pri vožnji pod omenjenimi obrati je vse normalno, brez cvilečega zvoka. Zanima me, ali je možno, da guma še ni uležana ali je morda kaj narobe s čim drugim (os, propeler). Omenim naj, da pred menjavo ležaja teh zvokov ni bilo.
Hvala
Glasen ležaj
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
Bouges Alea
- Naddesetnik
Re: Glasen ležaj
Si namazal s priloženo mastjo osovino na bukoli in jo vtisnil vanjo, ko si jo zamenjal?
-
Bouges Alea
- Naddesetnik
Priložene masti ni bilo, sem pa namazal z mastjo, s katero običajno namastim Volvo ležaj.
Katero bukolo si kupil?
Kolikor jaz vem se ležaja ne maže (mogoče se motim?). Ležaj ima narejene kanalčke v katerih je voda, ki ga hladi. Predvidevam, da v kolikor bi ga namazal z mastjo bi ta zabila te kanale in bi bilo hlajenje slabše kar pomeni, da se lahko pregreje in guma zatrdi. Se pa običajno pojavi ciljenje tudi ko je barka več dni na suhem in se guma izsuši in potem nekaj časa cvili. To cviljenje načeloma potem počasi poneha. Pri meni je tudi cvili vendar je potem počasi nehal.
V kolikor pa govorite o tesnilnem sistemu ala npr Volvo je pa treba obvezno namazat z priloženo mastjo in pa ko daš barko v vodo odzračit.
V kolikor pa govorite o tesnilnem sistemu ala npr Volvo je pa treba obvezno namazat z priloženo mastjo in pa ko daš barko v vodo odzračit.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
ja zunanji se sliš in če je mast zabila kanale ni pretoka vode in hlajenja pa kurba je k ne veš kaj kupiš...al je guma guma al je plastična guma ...se jaz tud bojim kaj bom dobu pr trgovcu
Sem kupil pri Povhe navtiki,nič ni cvililo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti