Pozdravljeni!
Zanima me, kje bi lahko za mojega sina, ki je star 14 let dobil dober jadralski tečaj, ki bi bil po možnosti v maju. Prosim, napišite kaj se vam zdi. Hvala!
tečaj jadranja za otroke
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
14 let? To ni več otrok. Pejte na obalo in poglejte kaj počne "mularija" na vodi. Marsikdo bi se lahko kaj naučil od njih.
Jadrat se naučiš na optimistu ali čem podobnem, ker tam se vsaka napaka mokro plača. Največ se bo naučil v klubu in sam poleti na počitnicah. Kupi mu nekaj alla optimist in naj se kratkočasi gor in dol v rahlih sapicah.
Z malo občutka bo hitro skapiral od kje veter piha in kam gre ta isti veter, ko obrneš za 180°. Pri teh letih so najbolj dojemljivi za te stvari.
Če ne gre drugače si sposodite surf, da spozna funkcijo jadra in zakonitosti vetra.
Sam sem to počel pri 11h. Ti povem, da mi je voda brizgala že iz vseh lukenj ampak vztrajnost se je obrestovala.
Jadrat se naučiš na optimistu ali čem podobnem, ker tam se vsaka napaka mokro plača. Največ se bo naučil v klubu in sam poleti na počitnicah. Kupi mu nekaj alla optimist in naj se kratkočasi gor in dol v rahlih sapicah.
Z malo občutka bo hitro skapiral od kje veter piha in kam gre ta isti veter, ko obrneš za 180°. Pri teh letih so najbolj dojemljivi za te stvari.
Če ne gre drugače si sposodite surf, da spozna funkcijo jadra in zakonitosti vetra.
Sam sem to počel pri 11h. Ti povem, da mi je voda brizgala že iz vseh lukenj ampak vztrajnost se je obrestovala.
Prve jadralske preizkušnje si je najbolje pridobiti na optimistu. Nisem povsem prepričan, da ima JKL tudi takšne jadralske tečaje. Kot je meni znano se nihovi tečaji odvijajo na Jadrnicah dolžine cca. 7,5 m in imajo ob zaključu tudi izpit za VČ.
EYC pa mislim da ima v poletnem času tečaje na optimistih na Trbojskem jezeru.
EYC pa mislim da ima v poletnem času tečaje na optimistih na Trbojskem jezeru.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov