Solastništvo jadrnice
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Solastništvo jadrnice
Malo kolebam med tem ali kupiti manjšo jadrnico, cenejši nakup, (dolžine do 8.5m) , cenejši privez, skratka asketsko..., kot drugo opcijo pa, da bi to vsoto vložil v polovični delež, kjer gre vse na polovico , seveda tudi čas uporabe, vendar s tem ne bi imel težav.
VEM, da je glede tega že ogromno napisanega, da to ne gre.... pa vendar, če bi našel interesenta za polovico, bi me zanimalo.
Mogoče nekaj v tem rangu:
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... title=Elan 31S1987 for sale: 22900.-EUR
Vesel bi bil takšnega solastnika, ki je zelo pedanten, tehničen tip in družinski človek. Tako da je po uporabi vse lepo pospravljeno, skupaj vzdrževanje, delitev stroškov .....
Če bi se našla na isti valovni, ne vidim ovire, tudi če človeka ne poznam osebno. Mogoče še bolje, kot s kakšnim iz žlahte ali znancem k misliš da ga poznaš, pol pa ......
Če se pravila v naprej dogovorijo, me ni strah..
Pomembno mi je, da je vsaka stvar na svojem mestu, da je barka čista in prijetna lokacija priveza.
Saj ni problema, če moraš sam barko kupiti, vendar je vzdrževanje in privez konkretna postavka, zato odpiram to temo.
Če kdo podobno razmišlja, lahko na ZS ali kovac.aks@gmail.com
VEM, da je glede tega že ogromno napisanega, da to ne gre.... pa vendar, če bi našel interesenta za polovico, bi me zanimalo.
Mogoče nekaj v tem rangu:
https://www.mornar.net/Show/boat.asp?ID ... title=Elan 31S1987 for sale: 22900.-EUR
Vesel bi bil takšnega solastnika, ki je zelo pedanten, tehničen tip in družinski človek. Tako da je po uporabi vse lepo pospravljeno, skupaj vzdrževanje, delitev stroškov .....
Če bi se našla na isti valovni, ne vidim ovire, tudi če človeka ne poznam osebno. Mogoče še bolje, kot s kakšnim iz žlahte ali znancem k misliš da ga poznaš, pol pa ......
Če se pravila v naprej dogovorijo, me ni strah..
Pomembno mi je, da je vsaka stvar na svojem mestu, da je barka čista in prijetna lokacija priveza.
Saj ni problema, če moraš sam barko kupiti, vendar je vzdrževanje in privez konkretna postavka, zato odpiram to temo.
Če kdo podobno razmišlja, lahko na ZS ali kovac.aks@gmail.com
Re: Solastništvo jadrnice
naj te sorodna duša najde.
V španoviji še pes crkne - ni zaman pregovor.
Imam raje svojo manjšo barko kot pa v španoviji. Lahko je solastnik pedanten, pazljiv... pa ima posadko, ki ji dol visi, če "malo podrsa", se ga nažge in posledično pride "do iz sebe dajanja" po barki (zlasti notranjosti)... misliš, da te bo za vsakega gosta vprašal, če lahko pride... edino stroški gredo na pol - zlasti, ko tega ne pričakuješ in ti solastnik pomoli pod nos račun...
Sam v solastništvu ne vidim nobene prednosti.
Imam raje svojo manjšo barko kot pa v španoviji. Lahko je solastnik pedanten, pazljiv... pa ima posadko, ki ji dol visi, če "malo podrsa", se ga nažge in posledično pride "do iz sebe dajanja" po barki (zlasti notranjosti)... misliš, da te bo za vsakega gosta vprašal, če lahko pride... edino stroški gredo na pol - zlasti, ko tega ne pričakuješ in ti solastnik pomoli pod nos račun...
Sam v solastništvu ne vidim nobene prednosti.
Že familjarno solastništvo je lahko težava, kaj šele s popolnimi tujci.
Ne rečem pa, da je nemogoče...
Obilo uspeha v iskanju "partnerja". Pa pri tem mislim na pravega partnerja in ne nekoga, ki išče samo enega suckerja za plačilo polovice stroškov!
Ne rečem pa, da je nemogoče...
Obilo uspeha v iskanju "partnerja". Pa pri tem mislim na pravega partnerja in ne nekoga, ki išče samo enega suckerja za plačilo polovice stroškov!
kr3mn,1a-lex
sta po moje dala pravi odgovor
sta po moje dala pravi odgovor
- 1stofficer
- Admiral
Tut js osebno nisem za spanovijo. Mors bit res zelo prilagodljiv in toleranten kar pa Slovenci, vsaj tkole after 40 po mojih izkusnjah nismo ravno.
Ceprav po drugi strani poznam tut primere ko si par familij/ kolegov brez tezav deli avte, barko, stanovanje. Vse laufa in vse stima. Mors bit clovek za te zadeve. Jaz vem da nisem.
Good luck, namen imas dober, upam, da ti uspe
Ceprav po drugi strani poznam tut primere ko si par familij/ kolegov brez tezav deli avte, barko, stanovanje. Vse laufa in vse stima. Mors bit clovek za te zadeve. Jaz vem da nisem.
Good luck, namen imas dober, upam, da ti uspe
Mah še babe si delijo..pa da se neb dal za škaf zment sam zment se je treba prou...sam jaz barke ne dam u španovijo..še moj sin ma svojo se ne voz z mojo..se z mano ni možn zment k sem že tok star
Kovač, tudi jaz tako mislim, eno tako kot imam jaz je čisto dovolj.
Res je pa, da sm še bajto naredu za sebe, ker nism hotu bit skup ne z enimi ne z drugimi tastarim.
Ampak u bajti si vsak dan, zato glede tega ni blo vprašanja. Pri barki pa sm mislil malo popusti kriterije
Ampak u bajti si vsak dan, zato glede tega ni blo vprašanja. Pri barki pa sm mislil malo popusti kriterije
-
al
Jaz sem te razumel že iz prve @Kovač.
In kot si ugotovil, je tem res že veliko napisanega.
Jaz te podpiram. Pejt v to.
Mogoče pa rata.
Ne glede na vse, bomo imeli vsaj “zabavno” branje, če boš zapisoval izkušnje.
Mogoče pa rata.
al napisal/-a:Jaz sem te razumel že iz prve @Kovač.
Mogoče pa rata.
povečini nihče ne napiše, da je našel pasji drek v kaluži, da mu žena najeda vsakič ko kak las najde, bog ne daj da kak uporabljen kondom kje leži (kolega je šel iz španovije zaradi tega, ker je bilo konec za njegovo - ni hotela več na barko), pa da niso šalce umite, pa šminka na kozarcih, pa vsakič drugače pospravljen, pa splesnela jadra...
že motorni čoln je tako-tako, jadrnica je pa še bolj osebna, ker je dejansko "vikend" na vodi. sploh pa išče picajzla. ja ko se 2 taka najdeta, pa da sta pogleda 1% drugačna, je konec ljubezni. hipiji nimajo problemov s tem, natančni ljudje pa zeeloooo.
moje mnenje, zakaj ne bomo brali zabavnih zapisov. ker jih noben ne objavi, ampak hoče samo pozabit. človek bi rad ferrarija, ampak plačal samo pol. to tako ne gre.
-
al
preberi še enkrat:
.. kot je že Kovač napisal...
o tem je bilo že res VELIKO napisanega...
vse to že vemo (laski, šalce itd)..
zato jaz podpiram idejo. rad bi tudi drugačne zgodbe
Mi smo imeli trije prjatli Vego 420 cm skup ene 5 let.Prjatlu se je odvezal čoln in je zjutraj veselo kljuval ob skale ..k sreči ob bonaci,strinjal smo se vsi trije,da ga ne damo popravit,ker bo vsak mislil,da je bil razbit.Pol po dopustu kurba men crkn elektronika..Mercury 50 ,4 cil in sam 2 sta še delala..skupi smo kupli drugo .Je pa mal smotan,ko se enmu nardi in pol je pač strošek od vseh.Mi smo se zmenili..vzdrževanje vsi skup,pa reg pa to ..če je pa lom pa vsak sam plača recimo prop..No tale elektronika je bla na meji ..nisem jo zlomu a men se je pokvarila..Mi je bilo pa lepo pri duši,da takrat nisem pizdakal kaj ni merkal in bolje prvezal makino...zdej pa men ni pamet kdo pral, de sem ..ne vem u iberture ga gonu..
al napisal/-a:preberi še enkrat:
sej greš sam v tema korona, zveš vse. od kurbarije, prodaje bajt, kdo komu zelje krade, skratka, 24ur v malem.
-
al
tam sm reku, da se odstranim.
k je tema padla iz korone v jarke WW2, sem videl, da sem se prav odločil
Hiša je pa tud ok. Topla.
k je tema padla iz korone v jarke WW2, sem videl, da sem se prav odločil
Hiša je pa tud ok. Topla.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost