Izbira marine za prvo barko
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Izbira marine za prvo barko
Najprej hvala vsem za nasvete, pripombe, opozorila, priporočila na temo solastništvo jadrnice.
Glede na to, da je trenutna situacija za nakup zelo otežena, lahko le rečem , da imam koncept nakupa nekako uokvirjen.
Seveda vzporedno gledam tudi to, katero marino izbrati??
Upam, da z odpiranjem teme ponovno ne zanetim kakšnih osebnih prepirov med forumaši..
Tako kot imam določeno dolžino barke, ki jo želim kupiti ( 9-10m), imam določeno tudi področje, kjer bi želel imeti privez:
In to je v liniji :
Izola
Portorož
Umag
Novigrad
Červar
Poreč
Parentium
Zelenai
Funtana
Vrsar
Rovinj
Po pravici povedano, niti ne vem kako naj vprašam, da ne bodo letele strele vsepovprek ? Predvsem bi rad dobil argumente in priporočila za marine v katerih ste zadovoljni. Lahko tudi na ZS .
Osebno so mi pomembni naslednji kriteriji:
Zaščita proti vetru
Bližina sanitarij, in da so dokaj urejene
Razmeroma blizu dostop z avtomobilom
Da ni zvečer prevelikega trušča
Cena
Da je dobro izhodišče tudi za rekreacijo, pohode, kolesarjenje
Bližina kakšne plaže
Zanimajo me tudi mnenja izkušnje zakaj SLO ali CRO varianta, plusi
in minusi ?
Vem, da sem odprl zelooooo široko vprašanje, pa vendar mi bo tudi v pomoč, če bo kdo napisal, da je zelo zadovoljen z npr. xxx marino, zato si bom mogoče dovolil in ga na ZS vprašal, še za dodatne informacije.
Glede na to, da je trenutna situacija za nakup zelo otežena, lahko le rečem , da imam koncept nakupa nekako uokvirjen.
Seveda vzporedno gledam tudi to, katero marino izbrati??
Upam, da z odpiranjem teme ponovno ne zanetim kakšnih osebnih prepirov med forumaši..
Tako kot imam določeno dolžino barke, ki jo želim kupiti ( 9-10m), imam določeno tudi področje, kjer bi želel imeti privez:
In to je v liniji :
Izola
Portorož
Umag
Novigrad
Červar
Poreč
Parentium
Zelenai
Funtana
Vrsar
Rovinj
Po pravici povedano, niti ne vem kako naj vprašam, da ne bodo letele strele vsepovprek ? Predvsem bi rad dobil argumente in priporočila za marine v katerih ste zadovoljni. Lahko tudi na ZS .
Zaščita proti vetru
Cena
Bližina kakšne plaže
Zanimajo me tudi mnenja izkušnje zakaj SLO ali CRO varianta, plusi
in minusi ?
Vem, da sem odprl zelooooo široko vprašanje, pa vendar mi bo tudi v pomoč, če bo kdo napisal, da je zelo zadovoljen z npr. xxx marino, zato si bom mogoče dovolil in ga na ZS vprašal, še za dodatne informacije.
Re: Izbira marine za prvo barko
Če bi znal formirati t.i. anketo, kjer bi lahko posameznik izbral njemu najboljšo, bi bilo zanimivo videt, malo tudi statistično.
Nekaj uporabnega tule: viewtopic.php?f=7&t=3911&hilit=
Sam sem bil 1 leto v Vrsarju, sedaj pa že skoraj 10 let v marini v Izoli.
Prednosti Izole:
- Sem v 1h iz LJ.
- Marina tudi izven sezone ne zamre, ker gre mimo sprehajalna pot do Simonovega zaliva. Ne maram marin, kjer je izven sezone prazno kot na pokopališču.
- Dobro izhodišče za dnevna jadranja, blizu lepo sidrišče na Belih skalah.
- Kafič Burja.
- Možnost kolesarjenja v okolici (Parenzana).
- Center Izole v walking distance.
Slabosti:
- Slabo izhodišče za Hrvaško.
- Fiksni pomoli in "prezanje" na barko ob osekah.
- Narava ni tolk lepa kot kje na Hrvaškem.
- Odvisno sicer kater pomol - dolga pot iz parkirišč.
Zaenkrat še ne razmišljam resno o menjavi. Kar na koncu vedno odloči je prednost zgolj 1 urne vožnje in pa to, da marina z okolico živi tudi izven sezone, vsaj nek osnovni vajb je vedno.
Vrsar je pa tako:
- zelo simpatično mestece, super vajb v sezoni, dobra restavracija nad recepcijo marine, osebje prijazno ... vse štima, samo je težko dobiti privez tam (govorim za leta nazaj, ne vem kaka je zdaj situacija) in pa Vrsar izven sezone čisto zamre. Izhodišče je boljše kot Izola, bližnja okolica za kolesarjenje ali dnevno sidranje, mi je pa manj všeč kot v Izoli.
Sam sem bil 1 leto v Vrsarju, sedaj pa že skoraj 10 let v marini v Izoli.
Prednosti Izole:
- Sem v 1h iz LJ.
- Marina tudi izven sezone ne zamre, ker gre mimo sprehajalna pot do Simonovega zaliva. Ne maram marin, kjer je izven sezone prazno kot na pokopališču.
- Dobro izhodišče za dnevna jadranja, blizu lepo sidrišče na Belih skalah.
- Kafič Burja.
- Možnost kolesarjenja v okolici (Parenzana).
- Center Izole v walking distance.
Slabosti:
- Slabo izhodišče za Hrvaško.
- Fiksni pomoli in "prezanje" na barko ob osekah.
- Narava ni tolk lepa kot kje na Hrvaškem.
- Odvisno sicer kater pomol - dolga pot iz parkirišč.
Zaenkrat še ne razmišljam resno o menjavi. Kar na koncu vedno odloči je prednost zgolj 1 urne vožnje in pa to, da marina z okolico živi tudi izven sezone, vsaj nek osnovni vajb je vedno.
Vrsar je pa tako:
- zelo simpatično mestece, super vajb v sezoni, dobra restavracija nad recepcijo marine, osebje prijazno ... vse štima, samo je težko dobiti privez tam (govorim za leta nazaj, ne vem kaka je zdaj situacija) in pa Vrsar izven sezone čisto zamre. Izhodišče je boljše kot Izola, bližnja okolica za kolesarjenje ali dnevno sidranje, mi je pa manj všeč kot v Izoli.
Sam imam vikend v Vrsarju, poznam tudi nekaj zaposlenih v marini in so vsi zelo prijazni in simpatični. Marina sama dokaj majhna, lično urejena (sanitarije predvidevam da prav tako). Vezi zelo zaščiteni pred vsemi vetrovi - burja v tem koncu je švoh, tudi ko drugje zelo močno piha. Parking načeloma ni problem tudi v glavni sezoni. Restavracija nad recepcijo je odprta celo leto, kot je rekel Grega, zelo dobra hrana in dokaj normalne cene. Pozimi bolj mirno, a je vsako leto (razen pač letos) bolj živahno tudi pozimi. Precej italijanov pride za vikend, slovenci..sploh, ko so lepi dnevi. Za dnevne izlete imaš otočke, Limski kanal..za kam dlje proti jugu pa pač je kakor je povsod iz Z Istre.
Naj bi pa tudi bila čakalna vrsta, nisem pa ziher, mogoče se je sedaj kaj spremenilo v zadnjem času.
Naj bi pa tudi bila čakalna vrsta, nisem pa ziher, mogoče se je sedaj kaj spremenilo v zadnjem času.
Izkušnje imam z Marino Pomer, je sicer malo dlje, kot želiš, ampak je avtocesta skoraj do tja. Plaža je zraven, ogrevane sanitarije, avto imaš do 50m od barke, sprehajalne poti kar ok, burja vleče iz pol krme ali premca, enkrat je tako pihalo, da krožniki niso stali na mizi. Sicer pa prijazno osebje in novi pomoli z muringi. Izhodišče za zalive za vogalom je ok, za ostalo je vmes nekaj ur plovbe čez Kvarner.
Potem smo se prestavili v Šimuni. Cca 5 ur vožnje do tja, avto imaš zraven barke. Vse ostalo ok, da ne naštevam. Burja vleče v premec, tako da ni problem. Super izhodišče za kamorkoli.
Potem smo se prestavili v Šimuni. Cca 5 ur vožnje do tja, avto imaš zraven barke. Vse ostalo ok, da ne naštevam. Burja vleče v premec, tako da ni problem. Super izhodišče za kamorkoli.
motorni
motorni napisal/-a:Izkušnje imam z Marino Pomer, je sicer malo dlje, kot želiš, ampak je avtocesta skoraj do tja. Plaža je zraven, ogrevane sanitarije, avto imaš do 50m od barke, sprehajalne poti kar ok, burja vleče iz pol krme ali premca, enkrat je tako pihalo, da krožniki niso stali na mizi. Sicer pa prijazno osebje in novi pomoli z muringi. Izhodišče za zalive za vogalom je ok, za ostalo je vmes nekaj ur plovbe čez Kvarner.
smem vprašat s kje si da potrebuješ 5 ur do Šimunija? iz Kranja do trajekta so dobre tri ure?
Zagorje.
Piše tu:
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje
lp.
motorni
Admiral
lp.
sova napisal/-a:Zagorje.Piše tu:
motorni
Admiral
lp.
hvala. zgleda še nisem prispel v moderno dobo...
Ja do Krškega je eno uro, če ni kakšne kolone. Potem pa tempomat na 130. Pa še malo na meji, pa je 5 ur.
motorni
Kovač napisal/-a:
Zaščita proti vetru
Cena
Bližina kakšne plaže
Barko sem kupil v Vrsarju in tako nekako "podedoval" dobil / z nekaj aktivnosti prejšnjega lastnika/ tudi privez. Prej Vrsarja nisem poznal. Ko sem prišel na ogled barke, sem se razgledal in si rekel: Tukaj bi pa jaz bil nekaj let. In se je zgodilo. Ljubezen na prvi pogled. Ne vem, menda sem se tudi za barko lažje odločil zaradi te marine.
Upam potrditi, da ima Vrsar skoraj vse, kar navajaš.
Edino, kar morda ni čisto po tvojih pričakovanjih, je cena priveza. Vse ostalo lahko obkljukaš.
No, je pa še manjša težavica. Nisem spraševal letos, ampak kolikor opažam /vse polno/ in slišim, je zelo težko priti zraven.
kalužni mali
V Vrsarju bo težka. Lahko poskusiš v Funtani (ista firma). Mi smo bili tam 3 leta. Je lepo, manjša marina. Vsak drug vikend fešta. Ene to moti, druge ne. Mi smo odšli, ker nam je bilo predaleč. Ko si navajen na 1 uro do barke ti je vse ostalo preveč. Ko smo se nekajkrat "peljali" tudi 4 ure 175 km smo rekli - dovolj pa smo šli v Italijo. Prej smo bili 12 let v Portorožu.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
-
al
@kovač
vprašaj se, kaj rad počneš na barki/morju
Rad šnorklaš, se potapljaš?
Plavaš?
Dobro ješ?
V vodo sploh ne hodiš?
Ok, rad hodiš, kot pišeš...
Tam nekje do Pule je morje tako tako...
Kar se tiče gastronomije je Izola dobro izhodišče (bil tam dve zimi- živahno mesto in okolica). Drugje si obsojen na frigane lignje al pa šurlice mit gulasch (Krk)...
Pač pomeni se s sabo najprej.
Bližina doma je super a meni ni težko potegniti do Punata in imeti zelo lepo morje za vogalom.
Povsem subjektiva odločitev, katero potem želi vsak “staroselec” kakšne marine prikazati, kot creme de la creme izbiro.
Poslušaj sebe.
vprašaj se, kaj rad počneš na barki/morju
Rad šnorklaš, se potapljaš?
Plavaš?
Dobro ješ?
V vodo sploh ne hodiš?
Ok, rad hodiš, kot pišeš...
Tam nekje do Pule je morje tako tako...
Kar se tiče gastronomije je Izola dobro izhodišče (bil tam dve zimi- živahno mesto in okolica). Drugje si obsojen na frigane lignje al pa šurlice mit gulasch (Krk)...
Pač pomeni se s sabo najprej.
Bližina doma je super a meni ni težko potegniti do Punata in imeti zelo lepo morje za vogalom.
Povsem subjektiva odločitev, katero potem želi vsak “staroselec” kakšne marine prikazati, kot creme de la creme izbiro.
Poslušaj sebe.
Pozdravljeni,
da se še jaz pridružim temi, ki jo v glavi rešujem že nekaj časa.
Tudi pri naši bajti smo se odločili, da bi najrajši preživljali proste dneve na lastni jadrnici (2 odrasla 2 otroka 4 in 6 let), do sedaj smo zapriseženi keamperji (šotor) z najemom kake pasare, včasih smo gulili tudi lastnega gumenkota s tomosom.
Ker mi je nemško tržišče blizu tudi z jezikom, sem se seveda odpravil (virtualno) v nemčijo in na njihove teste, kjer sem našel nekaj zanimivih variant (pogoj je ločen WC in dokaj stojna višina za 190 in 182cm "majhno posadko").
Na jadrnici sem bil do sedaj 2 krat. Enkrat v čarterju naslednjič pa sma z ženo najela za nekaj dni staro dufour 27, ki sma jo sama skiperirala v okolici brijonov, vendar je bilo vsega skupaj zadosti ravno za zastrupitev brez smrti
Seveda so krave suhe
, bajta je glih skoro do konca (sem bral polančeve začetke, pa sem se nasmejal do solz, ker vidim neko podobnost,...delaš fasado pa sanjaš o barki).
Temu primerno smo postavili tudi budžet - max 15.000€.
Zdaj pa se začnejo dileme: barka na prikoli (ala Deltania 22, TES 678/720) ali pa barka do 10m in kakšen privez. Vendar kolikor raziskujem so marine (vsaj meni) no go, zaradi izjemne cene, ki jo nudijo za storitve, tip pri katerem sem rental dufourko jo je imel na boji, vendar ni kaj rekej o stroških (valjda lokalna tajna). Edina javna cena za bojo, ki sem jo našel je v Punatu, in znaša 1000HKR/m/sezono, to bi zneslo pri 10m ca 1500EUR kar je nam sprejemljivo.
A je možno, seveda z malo potrpežljivosti in vztrajnosti, barko privezat nekje v morju za do ca. 2000EUR letno?
In še drugo vprašanje je, ali bi se te barke na prikolici obnesle v Jadranu? Videl sem nekaj lepih posnetkov (Elan 21 do Aten iz Izole, pa še kaj se najde), vendar me zanima kako je to v realnosti. Si varno ploven le pri tistih optimalnih razmerah (5-10kt in ulje)? Ker potem prednost, da jo sploviš sam hitro splahni, če je ne moreš uporabljati na "stanje morja 3". Ima kdo kaj več lastniških izkušenj?
Sicer sem motorist, in udobje pomeni 8-10 ur sedeti v enaki poziciji in naklepat z ženo 600km po zavitih cestah čez prelaze, pri morju pa sem bolj na komot (pa še otroke bi zraven vzel:)) Kaj je recimo vaša min velikost, za preživljanje 3 tednov letnega dopusta z opisano velikostjo familije? Valda da je v tej sceni jadranja na dan max 2 uri, ostalo pa pač kopanje, ribarjenje, zabava na splošno....Drugače pa bi na barki verjetno bil vsaki drugi vikend plus vse počitnice, tako da se skupaj nabere okoli 6-8 tednov . Tudi to da imam službo "online" mi je v pomoč, saj rabim samo internet in telefonski signal - če me žena spusti pa lahko ta čas raztegnem sam na malo več
.
Mater sem se nepregledno razpisal, upam da se kdo iz tega še znajde, ker se že jaz lovim
ampak imam polno glavo različnih varian, ki jih preigravam, tudi da odmislim lastništvo in pač rentam tistih nekaj tednov na leto
ampak potem odpade letni dopust na barki, ker za tri tedne v visoki sezoni ne damo 5k€.
Če bo to kdo prebral, hvala lepa, če pa bo pristavil še svojih 5 centov idej in izkušenj pa še 100x hvala.
P.S.: aja včlanitev v jadralsko društvo čaka na pomlad, saj trenutno niso nekaj odzivni...vsaj v MB ne. Bi pa vekakor rad pilil teoretično znanje na nečem manjšem.
Lep pozdrav,
Mare
da se še jaz pridružim temi, ki jo v glavi rešujem že nekaj časa.
Tudi pri naši bajti smo se odločili, da bi najrajši preživljali proste dneve na lastni jadrnici (2 odrasla 2 otroka 4 in 6 let), do sedaj smo zapriseženi keamperji (šotor) z najemom kake pasare, včasih smo gulili tudi lastnega gumenkota s tomosom.
Ker mi je nemško tržišče blizu tudi z jezikom, sem se seveda odpravil (virtualno) v nemčijo in na njihove teste, kjer sem našel nekaj zanimivih variant (pogoj je ločen WC in dokaj stojna višina za 190 in 182cm "majhno posadko").
Na jadrnici sem bil do sedaj 2 krat. Enkrat v čarterju naslednjič pa sma z ženo najela za nekaj dni staro dufour 27, ki sma jo sama skiperirala v okolici brijonov, vendar je bilo vsega skupaj zadosti ravno za zastrupitev brez smrti
Seveda so krave suhe
Temu primerno smo postavili tudi budžet - max 15.000€.
Zdaj pa se začnejo dileme: barka na prikoli (ala Deltania 22, TES 678/720) ali pa barka do 10m in kakšen privez. Vendar kolikor raziskujem so marine (vsaj meni) no go, zaradi izjemne cene, ki jo nudijo za storitve, tip pri katerem sem rental dufourko jo je imel na boji, vendar ni kaj rekej o stroških (valjda lokalna tajna). Edina javna cena za bojo, ki sem jo našel je v Punatu, in znaša 1000HKR/m/sezono, to bi zneslo pri 10m ca 1500EUR kar je nam sprejemljivo.
A je možno, seveda z malo potrpežljivosti in vztrajnosti, barko privezat nekje v morju za do ca. 2000EUR letno?
In še drugo vprašanje je, ali bi se te barke na prikolici obnesle v Jadranu? Videl sem nekaj lepih posnetkov (Elan 21 do Aten iz Izole, pa še kaj se najde), vendar me zanima kako je to v realnosti. Si varno ploven le pri tistih optimalnih razmerah (5-10kt in ulje)? Ker potem prednost, da jo sploviš sam hitro splahni, če je ne moreš uporabljati na "stanje morja 3". Ima kdo kaj več lastniških izkušenj?
Sicer sem motorist, in udobje pomeni 8-10 ur sedeti v enaki poziciji in naklepat z ženo 600km po zavitih cestah čez prelaze, pri morju pa sem bolj na komot (pa še otroke bi zraven vzel:)) Kaj je recimo vaša min velikost, za preživljanje 3 tednov letnega dopusta z opisano velikostjo familije? Valda da je v tej sceni jadranja na dan max 2 uri, ostalo pa pač kopanje, ribarjenje, zabava na splošno....Drugače pa bi na barki verjetno bil vsaki drugi vikend plus vse počitnice, tako da se skupaj nabere okoli 6-8 tednov . Tudi to da imam službo "online" mi je v pomoč, saj rabim samo internet in telefonski signal - če me žena spusti pa lahko ta čas raztegnem sam na malo več
Mater sem se nepregledno razpisal, upam da se kdo iz tega še znajde, ker se že jaz lovim
Če bo to kdo prebral, hvala lepa, če pa bo pristavil še svojih 5 centov idej in izkušenj pa še 100x hvala.
P.S.: aja včlanitev v jadralsko društvo čaka na pomlad, saj trenutno niso nekaj odzivni...vsaj v MB ne. Bi pa vekakor rad pilil teoretično znanje na nečem manjšem.
Lep pozdrav,
Mare
Everyone wants to be the captain till there is captain stuff to do
Bok,no se ti malo javim,k si me že bral..Ja resnično in realno sem pisal in napisal kako mali človek doseže veeelike sanje če se trudi in si res želi.Kaj pa ti sploh želiš? Na to vprašanje si odgovori sam in nato v duetu z ženo.Aegir mislim ,me je enkrat pohvalil,da upoštevam in spoštujem ženo.Ja res jo,za veliko mojih uspehov je krivo tudi njeno odrekanje,preudarno zapravljanje in tako dalje..
Torej..če želiš veliko biti na barki,je tista varianta s prikolico neprimerna..visok si 190 cm torej boš bol slabo spal in ležal na barki ki jo prevažaš s prikolo.Prijatelj ima 8 m barko in sta oba z ženo kr velika,in za debela 2 jurja jo imata v Umagu..
Torej..razpucajta z tvojo žensko SKUPAJ,kaj bi imela,kako in predvsem koliko bosta koristila..pol pa dalje..pa ne se ustrašit stroškov.Veliko kadilcev dela za minimalno plačo,pa skuri škatlo cigaret na dan..to je 120 e na mesec od 650 e mesečnega prihodka HALO pa tud trenejo ne..in sam s cigareti oziroma z nekadilstvom pride kr 1440 e v NAVTIČNO blagajnoPO OSEBI..no upam da zaslužita več kot minimalca ..torej si bosta, ko postaneta nekadilca če že nista, komot prvošla 2jurja marine in od cigaret vama bo še 750 e ostalo za ene 3 tedne lepega dopusta..
Torej..če želiš veliko biti na barki,je tista varianta s prikolico neprimerna..visok si 190 cm torej boš bol slabo spal in ležal na barki ki jo prevažaš s prikolo.Prijatelj ima 8 m barko in sta oba z ženo kr velika,in za debela 2 jurja jo imata v Umagu..
Torej..razpucajta z tvojo žensko SKUPAJ,kaj bi imela,kako in predvsem koliko bosta koristila..pol pa dalje..pa ne se ustrašit stroškov.Veliko kadilcev dela za minimalno plačo,pa skuri škatlo cigaret na dan..to je 120 e na mesec od 650 e mesečnega prihodka HALO pa tud trenejo ne..in sam s cigareti oziroma z nekadilstvom pride kr 1440 e v NAVTIČNO blagajnoPO OSEBI..no upam da zaslužita več kot minimalca ..torej si bosta, ko postaneta nekadilca če že nista, komot prvošla 2jurja marine in od cigaret vama bo še 750 e ostalo za ene 3 tedne lepega dopusta..
Hvala za odgovor in seveda branje
Sama se nagibava k večji varianti (go big or go home
), ravno zaradi vseh navedenih razlogov, kot je prostrnost, varnost in "hitrost uporabe", kot tudi sama stabilnost na sidru, da ti potem 3 tedne ne cingljajo kozarci nonstop.
Vendar so javno dostopne cene za priveze na HR takšne, da kar hitro začneš iskat alternativne rešitve/ideje/možnosti. Verjetno je v realnosti za najti tudi kaj ugodnejšega, kot recimo omenjeni Umag, vendar je do takšnih informacij neverjetno težko priti (zato se ti zahvaljujem za tvoje podajanje realne slike, brez nekih če nimaš 8000€ na leto, potem pozabi in podobno...), vsaj online, ali pa tako malo na blef spraševati.
Vsekakor bi bil interes privez nekje okoli Krka, tako da je dostopen z avtom v dobrih 3 urah, in pa da je dobro izhodišče za otočke. Radi smo v vodi, tako da so zalivčki tražena roba, tega pa je v Istri manj.
Kar se tiče storitev, v bistvu ne potrebujem ničesar, razen priveza, tako da so mi interesantne manjše lučice, prav tako pa mi je všeč če ni neke galame in masovk - smo rajši nekje bogu iza leda s piksno piva in sendvičem v roki pod senco drevesa, kot pa na rivi s koktailom in jasogom
Kolikor berem, se da stroške vzdrževanja držati v normalnih okvirih hobijev, če seveda nimaš dveh levih rok (jaz jih imam, s to srečo da sem levičar
), pa malo tehničnega znanja in volje.
Časovni okvir imam seveda (žal) postavljen na dolgo (ca. 3 leta), ker imam še nakaj stvari za končati, sem pa rad oborožen do zob z informacijami, tako da se v vsa raziskovanja spravljam dokaj zgodaj, tako da si izoblikujem neko splošno sliko in se ne zanašam samo na en vir informacij, pa da lahko našo "barko" pravočasno usmerim na pravi kurz
Fair winds and following seas!
Pozdrav,
Marko
Sama se nagibava k večji varianti (go big or go home
Vendar so javno dostopne cene za priveze na HR takšne, da kar hitro začneš iskat alternativne rešitve/ideje/možnosti. Verjetno je v realnosti za najti tudi kaj ugodnejšega, kot recimo omenjeni Umag, vendar je do takšnih informacij neverjetno težko priti (zato se ti zahvaljujem za tvoje podajanje realne slike, brez nekih če nimaš 8000€ na leto, potem pozabi in podobno...), vsaj online, ali pa tako malo na blef spraševati.
Vsekakor bi bil interes privez nekje okoli Krka, tako da je dostopen z avtom v dobrih 3 urah, in pa da je dobro izhodišče za otočke. Radi smo v vodi, tako da so zalivčki tražena roba, tega pa je v Istri manj.
Kar se tiče storitev, v bistvu ne potrebujem ničesar, razen priveza, tako da so mi interesantne manjše lučice, prav tako pa mi je všeč če ni neke galame in masovk - smo rajši nekje bogu iza leda s piksno piva in sendvičem v roki pod senco drevesa, kot pa na rivi s koktailom in jasogom
Kolikor berem, se da stroške vzdrževanja držati v normalnih okvirih hobijev, če seveda nimaš dveh levih rok (jaz jih imam, s to srečo da sem levičar
Časovni okvir imam seveda (žal) postavljen na dolgo (ca. 3 leta), ker imam še nakaj stvari za končati, sem pa rad oborožen do zob z informacijami, tako da se v vsa raziskovanja spravljam dokaj zgodaj, tako da si izoblikujem neko splošno sliko in se ne zanašam samo na en vir informacij, pa da lahko našo "barko" pravočasno usmerim na pravi kurz
Fair winds and following seas!
Pozdrav,
Marko
Everyone wants to be the captain till there is captain stuff to do
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost