Najem jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

polh12
Desetnik

Najem jadrnice

OdgovorNapisal/-a polh12 » Sr Maj 22, 2024 08:34

Lep pozdrav.
Sicer imam sam nekaj morskih zadev v lasti in tudi preurejam (čoln, jadrnica), ampak ker nas bo letos na dopustovanju občutno več kot prejšnja leta, bi morali dodatno najeti še eno jadrnico. Kje se splača, na kaj biti pozoren pri najemu, vaše izkušnje?
Trenutno gledam tole: https://www.avtodom-najem.si/najem-jadrnice/
Ne vem pa kako je s termini - bi moral povprašati kakšno zasedenost imajo čez poletje.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

Re: Najem jadrnice

OdgovorNapisal/-a fakinx » Sr Maj 22, 2024 22:06

Zdravo,
Ponudnikov na Jadranu je kolikor hočeš, cene pa so precej različne.
Ona oglaševana cena na tvojem linku je mogoče za marec ali november, nikakor pa za poletje... :mrgreen:
Bistveno je, da je jadrnica dobro vzdrževana, pomembno pa je tudi izhodišče. Leta in leta nazaj smo mi najemali samo ultra last-minute, tisto kar je pač ostalo. Kako pa je s tem danes pa nimam pojma.
Moraš se tudi zavedati, da ti bodo barko ob prevzemu zelo na hitro predstavili in razkazali, po vrnitvi pa zelo zelo natančno pregledali in vso opremo 2x prešteli.
Veliko sreče!
polh12
Desetnik

OdgovorNapisal/-a polh12 » Po Maj 27, 2024 10:06

Aja tako, potem je treba biti kar previden... Nimam nekih izkušenj z najemom, ker načeloma svoje uporabljam.
Tudi še nisem poklical (nameravam v tem tednu), ampak tista jadrnica mi izgleda zelo v redu pa tudi letnik 2024 in kar dosti opreme. Tudi cena se mi zdi ok. Bom videl kaj se uspemo dogovoriti.
Najlepša hvala za odgovor in nasvete!
Jonc
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Jonc » Pe Maj 31, 2024 00:48

Najemam jadrnice preko dilerjev, ker so večinoma cenejši kot čarteristi in imajo tudi cene objavljene, da ni treba pošiljati povpraševanj. Konkretna barka je že precej zasedena in ni prav poceni: https://www.boataround.com/boat/hanse-410-bela
Tudi ne najemam preveč novih jadrnic, ker potem gledajo vsako prasko. Bolj so mi tudi všeč starejše, ker mi gre na jetra kopalna ploščad, ki jo imajo vse novejše jadrnice. Ampak kakor komu paše, meni je važno, da vse bistveno dela in da so dobra jadra, če je pa malo poškrabana in se ne sveti od novega, me ne moti, sploh če je še cena konkretno nižja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost