Tridnevno jadranje - povpraševanje

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Enec
Poddesetnik

Tridnevno jadranje - povpraševanje

OdgovorNapisal/-a Enec » Po Jan 06, 2025 09:03

Pozdravljeni!

Forum prebiram že več let, sicer pa sam nisem nič kaj aktiven s prispevki. Ker vas je tu veliko izkušenih morjeplovcev na jadra, bi se obrnil na vašo pomoč.

Zanima me, ali in pa kje je možno najeti jadrnico s skiperjem za krajše obdobje 3 dni (petek-nedelja), v mesecih marec, april ali maj. Za brata organiziram fantovščino in bi bila to perfektna zadeva, preden skoči v zakonski stan. Pa tudi cel teden si namreč zaradi različnih življenskih slogov (družine, službe, itd.) ne moremo vzeti prosto. Največje število udeležencev bi bilo do 10 (lahko tudi manj) skupaj s skiperjem. Destinacija nam ni toliko pomembna, Istra, Kvarner, nekam daleč v Dalmacijo res nebi rinili. Morda največ do Šibenika.

Ali ima kdo od vas kakršnokoli priporočilo ali pa se sam ukvarja s tem?

Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.

Lep pozdrav, Anej :)
Highfield OM540 - Honda BF100a
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

Re: Tridnevno jadranje - povpraševanje

OdgovorNapisal/-a Lure » Po Jan 06, 2025 12:13

Izven sezone se da marsikaj dogovoriti, samo niso vsi charteristi fleksibilni. Za 10 oseb + skiper boste rabili katamaran, da bo neko udobje.
Bo pa kar izziv za skiperja prevzeti fantovščino na krov - jaz bi se za kaj takega težko prepričal, saj je odgovornost velika, neunosti na takih dogodkih pa tudi lahko raznorazne. Se boste morali dobro pogovoriti in uskladiti pričakovanja.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jan 06, 2025 12:29

Na fantovščnah je ponavadi precej alkohola. Marca je morje še zelo hladno. V primeru padca v morje hitro pride do podhladitve. Kasneje je bolje.
Dobro premislite, če ste kot druščina dovolj zreli in disciplinirani, da bo vse pod kontrolo. Če boste vse delali po pameti, se boste imeli fantastično, vendar se morate zavedati moči narave, ki ne gre skupaj s pretirano dozo alkohola!!

Pred leti jeseni so na takrat domačem pomolu oživljali mladeniča, ki je z barke padel v vodo pred Izolsko marino. Reševanje ni bilo uspešno. Nepremišljena zabava na morju se je tako sprevrgla v tragedijo.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jan 06, 2025 12:52

Vas peljem, ni problema, samo prejšnji dan se ga fejst nažgite, potem se pa pridite na morje pocajtat. Kakšen fajn jugo vas bo spucal, da boste kot novi :D .
Malo za šalo malo za res. Sta že Lure in NT napisala, kakšen je varnostni vidik ideje fantovščina sredi morja.
Z mojo ekipo, ki ga včasih tudi rada spije (predvsem prvi dan), smo že zdavnaj ugotovili, da je ceneje in varneje v kakšni koči, kot na morju. Običajno so se že prvi dan prikotalili na barko, saj so se po poti ustavljali na pavzicah, tako da tisti dan nismo izpluli. Naslednji dan je bil spokojen, bonaca v vseh pogledih :lol: .
Sicer so zdaj druge generacije fantovščin, tako da ne vem Lure in NT, če smo čisto kompetentni za podajanje ocene tveganja. :oops: :P Kaj pa veš, kako to zdaj poteka? :? :wink:
Enec
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Enec » Po Jan 06, 2025 19:52

Hvala. Sem dobil kontakt nekega slovenskega skiperja, smo se vse dogovorili. Mislim, da se bomo imeli zelo dobro.

Glede alkohola mislim, da ne bo prevelikega problema. Ne rečem, da se zvečer ne bo kaj spilo. Fantovščina v mojih očeh je bolj to, da počneš s prijatelji nekaj, kar ne moreš ravno vsak vikend. Mislim, da mrtvo napiješ se lahko tudi ob vsaki drugi priložnosti… ni ravno potrebno it na jadranje :D

Hvala vsem za odgovor 8)
Highfield OM540 - Honda BF100a
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » To Jan 07, 2025 21:02

ma ni se potrebno napit,ker se lahko imas lepo ob vsaki zivljenski priloznosti,in ko se zjutraj zbudiš ob usodni ženski in zakoplješ svoj nos v njen vonj in mesečina posije skozi okno,poljubiš bradavičko,to je življeje in ne moreš plačat niti z viso.....,to je življenje samo da to razumeš ga moraš dosti zajebat. moj profesor latinščine je dejal :"labilis es gloria mundi"ma jest kot 18 letni mulc nisem nikoli razumel in zdej ko imam 62 let nešteto vzponov in padcev počasi začenjam razumet
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Jan 08, 2025 11:12

igorb napisal/-a:ma ni se potrebno napit,ker se lahko imas lepo ob vsaki zivljenski priloznosti,in ko se zjutraj zbudiš ob usodni ženski in zakoplješ svoj nos v njen vonj in mesečina posije skozi okno,poljubiš bradavičko,to je življeje in ne moreš plačat niti z viso.....,to je življenje samo da to razumeš ga moraš dosti zajebat. moj profesor latinščine je dejal :"labilis es gloria mundi"ma jest kot 18 letni mulc nisem nikoli razumel in zdej ko imam 62 let nešteto vzponov in padcev počasi začenjam razumet

Uuuuu jaaaa, vidiš, koncept fantovščine, z joškicami namočenimi v mrzli vodi, se tudi meni dopade...Kombiniral bi to še z alkoholom, ne preveč, da se ne gre na "buzaro"... :D :twisted:
No Blaž, zbud se... :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost