Salona 40

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

Salona 40

OdgovorNapisal/-a Kristijan » Če Apr 10, 2025 08:46

Pozdravljeni.

Ker je minilo že skoraj dve leti od prodaje jadrnice, bo potrebno čim prej nekaj naredit, da bomo zopet na vodi :lol:

Močno smo se zagreli za Salono 40: https://www.yachtworld.com/yacht/2006-s ... 0-9695445/

Nekje sem zasledil, da naj bi salone tega letnika že bile laminirane z vakuumom in težav z osmozo naj ne bi bilo. Mogoče kdo ve, če to drži?

Imajo te jadrnice kakšne posebne težave, katere bi bilo potrebno podrobno preverit pred nakupom?
Uporabniški avatar
Kristijan
Kapitan

Re: Salona 40

OdgovorNapisal/-a Kristijan » To Apr 15, 2025 07:33

Jadrnica ima modre boke, kateri od daleč izgledajo super, ko pa pogledaš od blizu pa so na nekaj mestih polni takšnih mikro prask, katere so bele barve: https://drive.google.com/file/d/1pjG8SC ... drive_link

Te praske naj bi bile od vrvi (predvsem zaraščenih muringov), bokobranov... Vsaj tako trdi lastnik...

Jadrnica naj ne bi bila barvana, ampak naj bi imela gelcoat. Je gelcoat pri takšnih jadrnicah res tako tanek, da se pri tako plitkih praskah vidi že bela barva? Je spodaj pod tem gelcoatom še mogoče bel gelcoat, ali je to že laminat?
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » To Apr 15, 2025 15:43

Plovilo modre barve je lepo, je pa veliko težje za vzdrževati. Jaz osebno bi se izogibal modri barvi, razen če imaš nekoga, ki ti bo 2x letno poliral. Prav tako je vidna vsaka praska in prav mogoče je, da so pri tebi praske, čeprav mi izgleda malo na gosto.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
sailord
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sailord » Pe Apr 18, 2025 10:07

Glede na fotke v oglasu deluje ,kot da je barka v osnovi bel gelcoat in najbrž potem modro barvana. Tudi te "praskice" bi lahko bile razpokana barva, na belem gelcoatu. V živo bi moral kdo z izkušnjami pogledat. Kaj pa pravijo na forumih a so Salone tovarniško barvali modro na bel gelcoat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti