V glavo sem si ubil, da si bom poleg motornjaka (bavaria 33 HT) kupil še jadrnico in danes sem nekako "rezerviral" Bavario 34 cruiser letnik 2008. Jadrnica je testni model, res je dvokabinska in je bila v čarterju 9 tednov. Je zelo ohranjena in ima vso opremo, tudi komplet za čarter, rešilni splav, pomožni čoln, motor,.... Cena? Za gotovino 69.000 eur komplet! S takšno opremo je stala 104000, lani.
Zakaj jadrnico?
Imam željo, a to je zaenkrat le želja, da bi svoj 50. rojstni dan proslavil malo drugače. Odplul bi na daljšo večmesečno pot, po vzhodnem sredozemlju, malo bi plul sam,.... malo s prijatelji, ki bi si to želeli. Ker imam le leto časa, se bom moral pridno učiti, ker kot sem napisal, nimam blage veze o jadrih, krajšavah, vlečenju vrvi,..... Imam pa kar nekaj prijaznih morjeplovcev, ki so mi obljubili, da me bodo naučili.
Prebral sem si post z naslovom bavaria 36 in sem se kar malo ustrašil Arikija, pa potem se spet malo potešil z ostalimi, ki imate Bavario in jo hvalite.
In če priznam, čeprav moj motornjak malo kuri, me vseeno jezi. 400 litrov za 10 ur vožnje, kar je cca 400 eur, potem servisi - 2300 eur za en servis, na jadrnici baje pod 100 eur, .... in še mnogo drugih stvari.
Ali kdo pozna 34-ko in kako se vam zdi? Je potrebno biti na kaj posebno pazljiv?
LP in hvala za odgovore!