Ogled nove jadrnice Bavaria Cruiser 32

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

blza
Kapitan korvete
Kraj: Kras-Lastovo

Ogled nove jadrnice Bavaria Cruiser 32

OdgovorNapisal/-a blza » To Dec 01, 2009 18:46

Oj,
Se ima kdo od bralcev foruma namen udeležiti ogleda nove
jadrnice Cruiser 32, v marini Koper? Jadrnica zna biti zanimiva, nekaj novega s strani Bavarcev in nič več klasične bavarie, katere smo vsi vajeni!

Na tej povezavi je novica oziroma vabilo http://www.tty.si/novica.asp?idn=153
gregstr
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gregstr » Sr Dec 02, 2009 08:37

Vsekakor bom šel pogledat. Ampak vidim, da je nekaj stvari dobrih(vendar zapoznelih) nekaj pa kar zgrešenih. A kdo ve kdo je dizajner?
soncius
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a soncius » Sr Dec 02, 2009 13:38

ojla,
sem bom šel pogledat ja.
gregstr kaj se ti pa zdi tako zgrešeno?
gregstr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gregstr » Sr Dec 02, 2009 14:07

:wink: Bom najprej osebno pogledal in nato pokomentiral. Ne bi bilo pošteno kar v naprej klobasati. Drži?
Sam sicer lastnik B30 in me zelo zanima kaj so naredili in kako zdaj to prodajajo. Je pa barka lepa na prvi uč, moram rečt.
lp
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Sr Dec 02, 2009 14:33

Vsekakor bom šel pogledat. Ampak vidim, da je nekaj stvari dobrih(vendar zapoznelih) nekaj pa kar zgrešenih. A kdo ve kdo je dizajner?

Dizajner je menda Farr design in BMW design. Kokr sm jst slišal BMW bolj za motorce Farr pa za jadrnice. Bruce Farr je zelo veliko, eno največjih imen v industriji. Zanimivi časi za Bavario..
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Sr Dec 02, 2009 14:38

Tole je res kar se oblikovalcev tiče ja, velika imena !
LP, Uroš.
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a popaj » Sr Dec 02, 2009 14:44

Matter napisal/-a:
Dizajner je menda Farr design in BMW design. Kokr sm jst slišal BMW bolj za motorce Farr pa za jadrnice. Bruce Farr je zelo veliko, eno največjih imen v industriji. Zanimivi časi za Bavario..

Sory, ampak tole si pa tako napisal, kot da je bil prejšnji dizajner ( Jakopin) nek tretjerazredni "amater" :shock:.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Dec 02, 2009 14:53

Kar se tiče nove 28 sport sem slišal same kritike, tako na dizajn kot na funkcionalnost in izdelavo. Tako da tale BMW design work začrtuje popolnoma drugačno linijo, kako bodo uspešni bo pa pokazal trg. Želim jim veliko uspeha. Zopet jih bodo vsi šimfali in kupovali. :D
lpg
https://medisken.si
u-r-o-s
Admiral
Kraj: Celje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a u-r-o-s » Sr Dec 02, 2009 14:53

Kot sem že v eni od drugih tem o Bavariji napisal, se mi osebno nov dizajn in nekatere rešitve pri novih barkah zelo dopadejo, predvsem to da gre zadeva malo bolj v "performance" smer, ampak še vedno z velikim povdarkom na udobju.
LP, Uroš.
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Sr Dec 02, 2009 17:55

Sory, ampak tole si pa tako napisal, kot da je bil prejšnji dizajner ( Jakopin) nek tretjerazredni "amater" Shocked.

Maja maš prav, res je mal butasto napisano. Ni blo tko mišljeno, Jakopin je itak car. S tem da se bavariji obetajo zanimivi časi sm mislil bolj kot Uroš..gredo v smer cruiser perfomance. Slednje pa se dostikrat povezuje s Farr dizajnom.
Oo gregorn, jst sm pa za novo sport liniijo slišal par dobrih kritik. Menda se govori o nominaciji boat of the year. Vidili pa se čudili :wink:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Dec 02, 2009 19:47

Jaz sem si Bavario 32 že ogledal in lahko rečem, da ima napram prejšnji Bavarii veliko sprememb.
Morda res ni slaba ideja, da si jo pridete pobližje ogledat na predstavitev v Koper.
LP
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
blza
Kapitan korvete
Kraj: Kras-Lastovo

OdgovorNapisal/-a blza » Po Dec 14, 2009 19:44

In si je kdo od članov ogledal novo 32ko? Močno preoblikovana bavaria, v primerjavi s klasičnim cruiserjem. Široka krma, uporabna kopalna ploščad, neškripajoča paluba pa še in še...pa zelo okretna barčica. Toreje veliko barke na desetih metrih!
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » To Dec 15, 2009 09:31

Moja ocena - prijetno presenečen.
Notranjost prostorna za to dolžino (za daljše potepanje max. 4 osebe).
Kokpit prostoren in dobro prehoden, paluba ima dobro oprijemljiv raster.
Edina večja zamera gre oteženemu prehodu na premec barke zaradi diagonalne pripone z boka barke na jambor.
Veliko vetra in mirno morje
burjovc
Viceadmiral
Kraj: Ta domač

OdgovorNapisal/-a burjovc » To Dec 15, 2009 09:36

Pozabil napisati:
S celotnimi jadri gre brez težav do 18 vozlov vetra, nato je potrebno krajšati. Na ukaze krmila se jadrnica lepo odziva.
Veliko vetra in mirno morje
gregstr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gregstr » To Dec 15, 2009 20:03

Z mojo sva si ogledala barko bolj natančno od znotraj kot od zunaj. Na testno vožnjo nisva šla, ker nisva prišla zraven, pa še pihalo je kot pri norcih in nisva bila ustrezno opremljena ;).
Kakšni so moji vtisi? Barka je vsekakor drugačna od 30-ke ali morda 31-te. Seveda je designer tu odločno spremenil barko. Vseeno pa moram reči. Jakopin ti si car :).
Imel sem občutek majhne prostornosti že na račun performance tendenc. Poleg tega mi daje večji občutek plastičnosti, ker so na račun modernosti uporabili preveč belih plastičnih površin. Obrnili so postavitev zadaj. Pozdravljam namestitev rezevoarja za vodo v kljun. Spet so pozabili, da bi lahko dosegli z spuščanje mize v salonu en dodaten prostor za spanje z bolj prostornim občutkom. Spredaj je kabina na račun ožjega premca definitino preozka tudi, če so dvignili stranske police zdaj na normalno višino, da se med spanjem ne udariš z glavo. Napaka je ker ne ponujajo možnosti, da se celotna kabina spremeni v posteljo (kot sem to naredil pri svoji), saj je tako bivanje-spanje za kakšne mlajše člane varnejše.
Pri motorju so zdaj končno z dvigom stopnic omogočili normalen dostop do impelerja in spodnjega dela motorja.
Okna so strelne line. Najprej sem mislil, da bodo vsaj na stropu namestili več oken za svetlobo, vendar je to menda zaradi same stabilnosti trupa neustrezno?
Toliko od znotraj.
Zunaj pa takoj pozdravljam širšo krmo, ki bi lahko bila taka že kakšno letnico nazaj, da se lahko sprehodiš kot človek od premca do krme in nazaj. Tudi bolj vodoravne površine godijo ob stopanju po palubi in zagotavlja varnejši korak. Mizica v kokpitu bi lahko bila zložljiva in vpetje za bum bi bil lahko tudi na tleh v končni fazi, da bi bil kokpit prostornejši in bolj uporaben.
Aha, zadnja ploščad :). Ja zgleda full fensi ... ampak če si predstavljam, da bom med dopustom vsaj 4 x na dan moral dati gor in dol to ploščad me kar malo mine. Poleg tega moram posebej vleči ven in bokaporta stopnice, ki so sicer fansi in funkcionalne ... kaj pa vem. No, bokaport se mi zdi spet ogromen, globok in .. prevelik no. Kopalnico sem pozabil ta je kar vredu in nimam pripomb.
Ne razumem pa zakaj so že v starti na te manjše barke tlačili volan. Argola bi bila veliko cenejša in bolj primerna za to dolžino.
Kako zadeva jadra nisem imel prilike sprobati. Menda pa naj bi šla, na račun performance smernic, raje v veter. To rad verjamem, ampak me ne gane preveč. Če bi mi šlo za performance ne bi kupoval Bavarie Cruiser barke, ne? Tiste 10 stopinj pač preživim.
Ne me narobe razumet. Ko sem si ogledal recimo B 45-ko, ki prihaja, se mi je zdelo, da ji tak stil veliko bolj paše. Tale je pa malo premajhna za nekatere funkcionalnosti.
To je moje skromno mnenje po 20 minutnem ogledu. Vsekakor pa želim uspešno prodajo Bavariji, ki je kljub temu, še vedno se mi zdi, precej kvalitetna barka za svoj denar.
Tako mirno morje vsem zimskim jadralcem :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost