Italijanska avantura-dedek mraz

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

vali
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana

Italijanska avantura-dedek mraz

OdgovorNapisal/-a vali » Po Avg 16, 2010 18:36

Kar nekaj vas je, ki sem vam obljubil, da vam bom poročal, kako sem kupoval barko v Italiji. Torej, začel sem v soboto zjutraj v Trstu, nadaljeval v Lignano sabiadoro, Civitavechia in Rim. Domov sem prišel v noči na ponedeljek.Fantje, ne boste verjeli, to kar se objavlja na netu, mirno lahko odbijete povsod vsaj 30, ponekot celo 50 procentov. Cene so, če primerjamo lanske, smešne. Lepo, 14 m dolgo barko, kupiš za 25, 30 jurjev, opreme ima vsaj za toliko. Bolj ko sem bil na jugu, ceneje je bilo. Kjerkoli sem se pojavil, je namesto enega ponudnika, bilo vsaj 10, 15 ponudb. Kot da bi prišel dedek mraz. Posebej v Rimu, še bolj pa v Civitavechi so šli name kot muhe na drek!!! Ko sem se pozajebaval in sem za barko s postavljeno ceno 60.000, ponudil pod 30, me je lastnik vlekel stran, inčeš "ci mettiamo d'cordo" (se bova zmenila). Kriza, kriza, .... Kar pa najbolj kaže, da je res hudo, je, da bi skoraj pri vsakem nakupu bilo potrebno poravnati še kak mesec marine...
Kupil nisem NIČ. Videl sem kar nekaj stvari, ki jih na netu ni, ker ima plovilo "čez banka".
Pri motornih je še huje. Razen extremno dragih. te se ne prodajajo, vsaj globoko pod ceno ne. Se pravi, da so bogati še bolj bogati, srednji sloj pa izginja.
Kakor koli, treba je vse skupaj prespat. Mogoče bi celo kaj zaaral, pa mi je glavo zmešal katamaran 2007, 35", 2x Yanmar 14 HP, vsa oprema, lep kot slika. Leasig hiša hoče dobit cca 50 jurčkov + 1 leto marine, nabavna cena je bila 135.000.
Nauk vsega skupaj je potrpljenje pri nakupu, brez zaletavosti, iskat fizično po marinah,.... Sedaj sem bil sam. Verjetno bi bilo bolje da smo 3, 4 , že zaradi stroškov poti. Vsem lep pozdrav pa se še kaj oglasim!
vali
Mat2000

OdgovorNapisal/-a Mat2000 » Po Avg 16, 2010 19:59

..
Nazadnje spremenil Mat2000, dne To Mar 19, 2013 15:39, skupaj popravljeno 1 krat.
vali
Štabni vodnik

Italy

OdgovorNapisal/-a vali » Po Avg 16, 2010 20:32

Mat2000 napisal/-a:Vali zanimivo.
Sem interesent da grem poleg.

Lp.

Fino. Pa da vidijo makaronarji kaj so pravi Balkanci. Jaz nameravam tja čez 3 tedne. mam dosti udoben avto (jeep od Chevroleta), tako da se lahko zberemo tudi štirje aki celo 5. Italijansko "parlam" skoraj kot slovensko, pa ni hudič da ne bomo kaj zbarantali. Več oči več vidi, več nosov več zavoha (mislim na kis=osmoza oz. pravilno hidroliza). Ostajamo na vezi!
vali
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Po Avg 16, 2010 21:21

Deset let sem delal z Italjani pa nisem doživel, da bi jim ponudil 50% od njihove zastavljene cene in da bi me lastnik še nagovarjal. Moram reči, da mi je kljub krizi močno čudno. Možno je, da je bila cena zastavljena višje kot je realnost ( to je pogosta gesta trgovcev. Postaviš visoko btto nato daš velik popust in ti dosežeš svoje kupec pa je zadovoljen, ker je dobil velik popust). Vseeno pa veliko uspeha pri nakupu!
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
vali
Štabni vodnik

Popust

OdgovorNapisal/-a vali » Po Avg 16, 2010 21:48

CAR napisal/-a:Deset let sem delal z Italjani pa nisem doživel, da bi jim ponudil 50% od njihove zastavljene cene in da bi me lastnik še nagovarjal. Moram reči, da mi je kljub krizi močno čudno. Možno je, da je bila cena zastavljena višje kot je realnost ( to je pogosta gesta trgovcev. Postaviš visoko btto nato daš velik popust in ti dosežeš svoje kupec pa je zadovoljen, ker je dobil velik popust). Vseeno pa veliko uspeha pri nakupu!

Z vsem dolžnim spoštovanjem! Najbrž imava vsak svoj prav! Sam sem rojen na meji z Italijo (Gorica) in ker bom kmalu 60, imam, mirno lahko rečem, 50 let stikov z Italijani. Dejstvo pa je eno in edino! Toliko, kot se prodaja sedaj in tako poceni, se vsaj zadnjih 20 let ni. Italijani so zviti trgovci, to je res, še bolj res pa je, da sami lastniki v oglasih, ob ceni vpišejo TRATTABILE, kar zagotovo veš, da vnaprej pomeni, da se bo cena ob kupčiji spustila, da so pripravljeni občutno barantati. In to vpiše njih dober del. Me pa veseli da si se oglasil, saj bi tako meni kot komu drugemu, nasvet prekaljenega mačka v bodočnosti še kako dobro prišel!
Hvala in iskrene pozdrave!
vali
tedi
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a tedi » Po Avg 16, 2010 22:02

vali
katere dokumente potrebuješ od prodajalca Italijana, da barko registriraš v Sloveniji?
Lp
bmk
Kapitan
Kraj: Ljubljana - Borik - Korčula

OdgovorNapisal/-a bmk » Sr Avg 18, 2010 05:59

Evo Vali še en interesent.
A to bi bilo v prvi polovici septembra?
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Sr Avg 18, 2010 13:47

Veliko optimizma,

rad bi vas videl z kupljeno barko in našo registracijio, pa nam lahko objavite kako sliko, šele potem se bomo lahko skupaj veselili, do tedaj pa visi vse v zraku,

kdo bo prvi kupec oziroma lastnik barke iz Italije po neverjetno nizki ceni ?,

Italijani znajo napisati trattabile zraven tudi NO SOGNATORI
vali
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a vali » Sr Avg 18, 2010 23:12

adrian napisal/-a:Veliko optimizma,

rad bi vas videl z kupljeno barko in našo registracijio, pa nam lahko objavite kako sliko, šele potem se bomo lahko skupaj veselili, do tedaj pa visi vse v zraku,

kdo bo prvi kupec oziroma lastnik barke iz Italije po neverjetno nizki ceni ?,

Italijani znajo napisati trattabile zraven tudi NO SOGNATORI

Saj bi jaz vam napisal NONPERDITEMPO (tako ponavadi napišejo Italijani), ampak, glede na to, da vas ne poznam, se bom raje držal kulture komuniciranja.
LP
vali
vali
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a vali » Sr Avg 18, 2010 23:15

bmk napisal/-a:Evo Vali še en interesent.
A to bi bilo v prvi polovici septembra?

PREDVIDOMA VIKEND 18/19. SEPT.

LP
vali
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Avg 19, 2010 09:38

Vali, če že pišeš po italijansko se drži gramatike in besede ločuj med sabo, sicer ti želim srečno, seveda če bo iz te moke kaj kruha, pa malice ne pozabi vzeti s sabo, boš manj porabil
vali
Štabni vodnik

Veter ki oplodi cvetlice = JEBIVETER

OdgovorNapisal/-a vali » Če Avg 19, 2010 10:08

adrian napisal/-a:Vali, če že pišeš po italijansko se drži gramatike in besede ločuj med sabo, sicer ti želim srečno, seveda če bo iz te moke kaj kruha, pa malice ne pozabi vzeti s sabo, boš manj porabil

Če bi pogledal moj profil, bi videl da sem poklicno prevajalec in verjetno vem ka j pišem. Sicer nisem za italjanščino, ampak za soroden novolatinski (romanski) jezik. "Nonperditempo" oz. pogosteje "noperditempo" pomeni JEBIVETER (zanimivo, jadralsko, a ne) in se piše skupaj, kar poglej si na italijanskih spletnih straneh. Pa dovolj lingvistike, prav lepa hvala za dobre želje in brez zamere!
vali
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Avg 19, 2010 11:12

pomeni: ne zgubljaj časa, poglej v slovar, lep pozdrav
vali
Štabni vodnik

Dobronamernost

OdgovorNapisal/-a vali » Če Avg 19, 2010 12:22

adrian napisal/-a:pomeni: ne zgubljaj časa, poglej v slovar, lep pozdrav

Brez slovarja vem, da pomeni NO=NE, PERDERE=IZGUBLJATI, TEMPO=ČAS, vendar v konkretnem primeru označuje osebo, za katero je naš narečni "jebiveter", če hočeš lahko tudi "drekomešalc", "nebodigatreba", ...... kar primeren izraz in verjel ali ne, se piše skupaj, z eno besedo. Če mi ne verjameš, preveri na linkih: http://www.subito.it/annunci-toscana/vendita/nautica/?
http://www.subito.it/barca-open-schizzo ... 366534.htm
http://www.subito.it/barca-cicala-berti ... 671809.htm
In še veliko jih je! Res je tudi, da oglase velikokrat pišejo polpismeni ljudje. Konec koncev, tudi v tvojih zadnjih dveh odgovorih, ti lahko, če jih natančno pogledam, naštejem vsaj 5 slovničnih nepravilnosti.
Vendar pa namen foruma še zdaleč ni lektoriranje, niti pretkano, fino "podjebavanje", ampak izmenjava izkušenj, dobronamerni nasveti, itd. Jaz bi od tebe na primer, pričakoval razlago, zakaj si pesimistično razpoložen, mogoče opis lastnih negativnih izkušenj, ki jih imaš na temo "uvoz barke iz Italije". Najlaže je reči:"To je zanič. Apriorij." Korektno je povedati čemu je temu tako, česar pa pri tebi nisem zasledil, žal. Menim tudi, da najino medsebojno dopisovanje, vkolikor ne bo dobilo kvalitetnejše vsebine, ne spada na pomorski forum, tako da ti jaz na podobne sestavke ne bom več odgovarjal, se bom pa z veseljem vključeval v kaj kvalitetnejšega in predvsem tematsko bližjega forumovemu namenu. Torej, spoštovani g. Adrian, mislim, da se lahko kot odrasla človeka, dogovoriva za konstruktivnost namesto obojestranskega mlatenja prazne slame. Upam, da bom pravilno razumljen in vas prisrčno pozdravljam.
vali
vali
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a vali » Če Avg 19, 2010 12:27

tedi napisal/-a:vali
katere dokumente potrebuješ od prodajalca Italijana, da barko registriraš v Sloveniji?
Lp

Tedi, v grobem vem, kaj potrebuješ in kaj ti lahko Italijani dajo, oz. kaj morajo imeti in ti izročiti. Zbiram še nekaj podatkov in ti jih bom, ko bom kompleten in prepričan, da imam vse, posredoval. (nisem spregledal ali pozabil)
LP
vali

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov