nekaj let sem se delal norca iz jadrnic, katere so puščale za sabo belo sled iz auspuha- tudi poleti. No sedaj sem jaz na istem.
Že cca eno leto poiskušam problem rešiti, pa ga ne znam.
VZROK tega BELEGA ne črnega dima , naj bi bil premajhen pretok vode skozi sistem in zato se naj bi hladilna morska voda uparevala na izmenjevalcu in z ostalo vodo potem pritekala ven, kot para oz bel dim.
Vzrok temu je lahko veliko. Slaba tesnenja-zajemanje zraka, preperele cevi-zajemanje zraka, zamašene cevi, slab pretok.
VSE to sem zamenjal, pritegnil, razdrl izmenjevalec itd itd. Kadi se še vedno. Res, da pri niskih obratih ne zapazim belega dima, začne pa pri višjih, kar potrjuje mojo teorijo. Kajenje je neodvisno od zunanje temperature.
No pa smo pri BISTVU.
Ali mi zna kdo svetovati kakega mehanika, ki bi se znal posvetit temu in bi očistil cevi, ki gredo skozi peto, takrat, ko je barka na kopnem (tri dni) In da ne bi iz tega naredil cele znanosti.
Vsi TA NAJBOLJŠI IN TA NAJDRAŽJI serviserji, itak ne znajo drugega, kot menjat olje in filtre. Ko sem jih spraševal za vzrok tega dima, so dejali, NE SE SEKIRAT