cca 600 € je Aquadrive, Python drive je cca 15% cenejši, ni pa nič slabši od aquadrive, ti rabiš najmanjši model za osovino phi 25
Nosilci - amortizerji, je eno in isto, gumjasti nosilci. Za tvoj motor kolikor imam v glavi cene cca 200-300€ bodo kvalitetni nosilci, vprašaj v Scam-u.
Za izolacijo, ne vem točno kje bi jo nabavil, jaz sem zaradi omejitve prostora nabavil 1cm debelo, nisem mogel debelejše, nabavil sem jo v lotos marine, ti pa priporočam debelejšo če imaš dovolj prostora, poglej v teh navtičnih trgovinah, Vetus(Expo comm LJ) in podobno. Najbolje je da je samlepljiva, da nimaš togega stika izolacije z stenami okoli motorja, včasih pa lepilo čez čas tudi spusti, zato ti priporočam da jo zalepiš na siko, je bolj fiksno, meni je lepilo spustilo po pol leta, z siko pa nimam problema. Če pa imaš z vijaki pritrjeno, pa izolaciji dušiš gibanje in s tem njeno funkcijo, zato ni najbolj priporočljivo pritrjevati izolacije z vijaki, sicer so to že finese, ampak če daš toliko € za utišanje, se splača tudi to upoštevati, da dobiš optimum.
Motor v barko sem vgradil nov Lombardini LDW 502, če imaš premalo prostora je problem, moraš imeti med statveno cevjo in menjalnikom minimalno cca 30cm, aquadrive pa se montira na menjalnik na prirobnico, ležaj, pa potem od oka cca 15cm od menjalnika vmes pa je gumijast kardan, ne vem sedaj na pamet mere, ampak ne pride na konec statvene cevi, montiraš ga na menjalnik, osovino pa potem prilagodiš na mero, rabiš pa za montažo ležaja, ki se prtrdi na ploščo pritrjeno na trup, dovolj prostora, ležaj ima phi okoli 80, tako da če imaš osovino globoko v kobilici so lahko problemi s prostorom, pač bi moral premeriti situacijo pri tebi, poglej še mere najmanjšega aquadriva za osovino phi 25, imaš na internetu. Sicer se da montirati tudi na drugo mesto ne na menjalnik, z vmesnim komadom, ampak je večja komplikacija pa tudi strošek.
Glede navigacije če boš vzel Raymarine imaš že vse rešeno, samo boš moral vzeti switch za dodatni display, če boš imel še digitalen radar in soner, brez veze je dva displaya povezovati prek Seatalk-a ali NMEA, po moje imaš boljše opcije če se odločiš kar za mrežo(UTP - SeaTalkHS), da imaš več portov, mogoče boš v prihodnosti, želel še PC priklopiti na mrežo, nisem pa prepričan ali je prenos podatkov digitalnega radarja prek navadnega Seatalk sploh možen. Poglej npr, CW modele, jaz sem imel prej E120, sedaj pa imam CW120, C - serije jaz nebi kupoval, ker je CW boljša, pa tudi navionics platinum + podpira, ima hitrejši procesor, hitreje izisuje, zumira itd.... Npr CW90 2x .
Glede obnove, pa lahko rečem, da bi po teh letih marsikaj drugače naredil, se pač učim vseskozi in razmišljam
Mogoče se pa še kdaj lotim kakšne barke, če bom imel kjer prostor za to, volje in idej je dovolj