Ležišče in kondenc
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Ležišče in kondenc
Še nekaj bi prašal - kondenc oz. vlaga se naredi pod ležiščem in pa na zunanjih stenah barke -recimo v kopalnici v omaricah. Je to normalno zdaj pozimi?
Mogoče kdo ve za podlogo pod ležiščem, da bi bila boljša cirkulacija zraka. Na tv H2o je reklama za podlogo, vendar je 1 m2 cca 80 eur.
Pozna kdo cenejšo varijanto?
Mogoče kdo ve za podlogo pod ležiščem, da bi bila boljša cirkulacija zraka. Na tv H2o je reklama za podlogo, vendar je 1 m2 cca 80 eur.
Pozna kdo cenejšo varijanto?
Ne sekiram se kaj drugi mislijo o meni, pač pa me skrbi kaj si mislijo o sebi.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Marjan5
Najlepša hvala za vzorčno peno skoraj 1m2. Ti vrnem ko bom nabavil še ostalo količino. Sedaj jo bom sprobal ampak že, ko sem jo otipal, vidim da je to odlična varianta in je to ena boljših informacij, ki smo jih bili deležni morjeplovci na tem forumu v zadnjem času.
Ležišča bom opremil s tako podlago, ker je funkcionalno identična zelo dragim podlogam, ki sem jih zasledil na sejmih. Že večkrat sem jih hotel naročiti ampak je bila cena za celo barko zares zelo pretirana. Z to pa ni problema.
LP NT
Najlepša hvala za vzorčno peno skoraj 1m2. Ti vrnem ko bom nabavil še ostalo količino. Sedaj jo bom sprobal ampak že, ko sem jo otipal, vidim da je to odlična varianta in je to ena boljših informacij, ki smo jih bili deležni morjeplovci na tem forumu v zadnjem času.
Ležišča bom opremil s tako podlago, ker je funkcionalno identična zelo dragim podlogam, ki sem jih zasledil na sejmih. Že večkrat sem jih hotel naročiti ampak je bila cena za celo barko zares zelo pretirana. Z to pa ni problema.
LP NT
Pozdravljeni,
v roku 14-dni dobim krasno zadevo za pod vzmetnice, katera krasno cirkulira zrak . (postali smo zastopnik za Slovenijo in Hrvaško za omenjeno podjetje)
Cena je 40,00€ za m2
Podloga je možna v beli ali črni barvi, višina 8mm, širina 1 meter ter dolžina po izbiri. Max.22 t/m
Obe varijanti bosta na zalogi.
Izdeluje jo podjetja Gisatex iz Nemčije ter se imenuje Thermoflex polsteraulage.
Za začetek lahko najdete nekaj kratkega opisa tukaj;
http://www.segelforum.de/gisa-tex-thermoflex-polsterauflage-29172.html
ali tukaj
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250702117553
ali pa link do podjetja;
http://www.gisatex.de/
Za morebitna naročila me prosim kontaktirajte na email ali ZS.
v roku 14-dni dobim krasno zadevo za pod vzmetnice, katera krasno cirkulira zrak . (postali smo zastopnik za Slovenijo in Hrvaško za omenjeno podjetje)
Cena je 40,00€ za m2
Podloga je možna v beli ali črni barvi, višina 8mm, širina 1 meter ter dolžina po izbiri. Max.22 t/m
Obe varijanti bosta na zalogi.
Izdeluje jo podjetja Gisatex iz Nemčije ter se imenuje Thermoflex polsteraulage.
Za začetek lahko najdete nekaj kratkega opisa tukaj;
http://www.segelforum.de/gisa-tex-thermoflex-polsterauflage-29172.html
ali tukaj
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250702117553
ali pa link do podjetja;
http://www.gisatex.de/
Za morebitna naročila me prosim kontaktirajte na email ali ZS.
Fiat Justitia ... Some day....
Ena od variant je, da imaš preveč soli v barki, posebno pa v ležiščih. Jaz se vedno striktno držim tega, da nihče v slanih kopalkah ali celo mokrih ne sme sedeti na blazinah. Sol se nabere v blazinah in privlači vlago. Če se ti to zgodi, vlage ne boš odpravil drugače, kot zamenjati blazine in dobro očistiti barko.
Hojla
Čakal sem na peno - vzorec od Purplatexa - dobil, vendar je lepljena iz dveh plasti - osnovna pena t.i. navadna pena v kombinaciji z filter peno.
No, ta filter pena debela cca 2 cm, modre barve - mislim da bi to bilo ok.
Sem poslal email pa da vidim če mi bodo dali ponudbo.
Mislim pa da se bom kar oglasil pri njih ko grem dol in vzel. Neka grozna cena itak ne more biti.
Hvala za info Marijan.
Čakal sem na peno - vzorec od Purplatexa - dobil, vendar je lepljena iz dveh plasti - osnovna pena t.i. navadna pena v kombinaciji z filter peno.
No, ta filter pena debela cca 2 cm, modre barve - mislim da bi to bilo ok.
Sem poslal email pa da vidim če mi bodo dali ponudbo.
Mislim pa da se bom kar oglasil pri njih ko grem dol in vzel. Neka grozna cena itak ne more biti.
Hvala za info Marijan.
Ne sekiram se kaj drugi mislijo o meni, pač pa me skrbi kaj si mislijo o sebi.
Jaz sem od prejšnjega lastnika podedoval dva. Eden je že napol razpadel, rja je požrla kovinske dele, ki so ga držali skupaj, drugi pa deluje - se vrti, ko je neposredno obsijan s soncem (mislim da deluje le cca. 2-3 ure na dan). Premer luknje je 11,5 cm.
Vendar pa se sam ne bi nikdar odločil za vrtanje luknje in nameščanje ventilatorja; se mi zdijo ti motorčki tako švoh, da ne vem, če je kaj haska, pa še za grob poseg v barko gre.
Tak kot je pri meni, ga imajo v Bauhausu; tam kjer prodajajo solarno tehniko.
---
Če bi bil pred tem, da bi solarni ventilator vsekakor želel imeti, pa da se izognem vrtanju v palubo, je po moje veliko bolje prirediti vhodna vratca - narediš odprtino, montiraš zaščitni zračnik, za njim ventilator, ki se napaja iz aku (kar je viška toka od solarne celice pri vzdrževanju aku-jev). Joškota ali NT pa bi vprašal še za kak regulator /časovni prožilec /omejitev dnevne porabe, da ne gre preveč toka ...
Vendar pa se sam ne bi nikdar odločil za vrtanje luknje in nameščanje ventilatorja; se mi zdijo ti motorčki tako švoh, da ne vem, če je kaj haska, pa še za grob poseg v barko gre.
Tak kot je pri meni, ga imajo v Bauhausu; tam kjer prodajajo solarno tehniko.
---
Če bi bil pred tem, da bi solarni ventilator vsekakor želel imeti, pa da se izognem vrtanju v palubo, je po moje veliko bolje prirediti vhodna vratca - narediš odprtino, montiraš zaščitni zračnik, za njim ventilator, ki se napaja iz aku (kar je viška toka od solarne celice pri vzdrževanju aku-jev). Joškota ali NT pa bi vprašal še za kak regulator /časovni prožilec /omejitev dnevne porabe, da ne gre preveč toka ...
Re:
Nikola T. napisal/-a:Marjan5
LP NT
Moja žena je našla tole. NT, o kakšni peni je govora, v purplatexu ne vejo, za kaj se gre. A imaš kašno sliko, je mogoče podobno TEMU
Pa glede na starost te teme, kako se obnese po nekaj letih?
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost