Bimini - tenda za jadrnico
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Bimini - tenda za jadrnico
Pozdravljeni,
A kdo pozna kakšnega mojstra, ki bi na hrvaškem v okolici Pule znal pedantno naredit bimini za barko?
Hvala in lp
A kdo pozna kakšnega mojstra, ki bi na hrvaškem v okolici Pule znal pedantno naredit bimini za barko?
Hvala in lp
V Puli (marina Veruda) je firma Sebel, katera se ukvarja s tem kar rabiš.
Tel. 00385/52/502 780. Imajo tudi internetno stran.
Vendar ti povem, da so obupno dragi. Rabil sem Bimini in Sprayhood, a se nismo dogovorili. Potem sem se malo poglobil v ta njihov biznis, ter vse skupaj naredil sam in to nič slabše kot bi naredili oni.
Tel. 00385/52/502 780. Imajo tudi internetno stran.
Vendar ti povem, da so obupno dragi. Rabil sem Bimini in Sprayhood, a se nismo dogovorili. Potem sem se malo poglobil v ta njihov biznis, ter vse skupaj naredil sam in to nič slabše kot bi naredili oni.
Jadranje je odklop
tenda
Če uspeš najdet od motomarina kej gotovga je to skori najcenejš. Drgač pa lahko probaš pr GP tapetništvo Izola, zlo prjazen fant men je šel vzet mero za spreyhood na Krk in ga že dela.Tel:041665445- Denis
LP
LP
Poglej to sem enkrat videl v Puli. Veliko uspeha. http://www.sebel.hr
Ne, kupil sem aluminijasto (je bila kar dosti cenejša
). Sicer so mi odsvetovali aluminijasto (naj nebi bila dovolj močna), ampak je po enem letu še vedno taka, kot je bila - skoraj (moja nerodnost
). Včasih jo imam odprto tudi med jadranjem (saj veš ... ženske pa senca
), pa se ni ne strgala ali pa polomila - pa je bilo parkrat kakšen vozel vetra preveč 
še kakšen meter več ...
- Bojan 1962
- Kapitan
- Kraj: Stična
Tudi sam se močno trudim da bi imel na jadrnici uporabno tendo,tako ki se enostavno in hitro pripravi do uporabe.Vendar pa imam precej nizek bum, tako da potem pri odprti tendi nebi mogel uporabljati glavnega jadra.Ker tendo največ uporabljam poleti
,takrat pa ni ravno preveč vetra, bi bilo pa bolje imeti odprta oba jadra in ne samo genovo. Dvig buma pri jamboru pa pomeni zmanjšanje površine gl. jadra in pa njegovo predelavo.Lahko pa bi seveda samo dvignil konec buma s podigačem pri mirovanju, ko pa bi hotel jadrati bi bilo treba pospraviti tendo. O tem problemu razmišljam že nekaj let in sem stalno brez tende,jadram pa tudi ne ker poleti skorajda ni vetra in imam zaradi hladilnika stalno prazne akuje.
lp Bojan
lp Bojan
Včasih je bolje imeti mir,kot imeti prav
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Hmm, tende... Naša je home-made. Ampak ni za med jadranjem, ker se mi zdi, da je za takrat skoraj vsaka neuporabna, ker ne vidiš jadra.
Razen mogoče pri kakšni res veliki barki.
Pa še nekaj o hladilnikih in akumulatorjih... kar naprej berem, da vam preveč el. pokurijo. Tudi pri nas je bilo tako dokler nismo zadeve predelali. Tile orig. hladilniki so skrajno neučinkoviti in kurijo prevel el - zdaj imamo pa eno tujo tovornjakarsko zadevo, z ločenim kompresorjem (ki je zdaj zraven WC-ja), ki po nekaj mesecih optimizacije z osciloskopom ipd, dela super. Sam po 5-6 dni sploh ne vžgem motorja, ker sončne celice čisto zadoščajo.
Če jih imaš primerno usmerjene in skrbiš za njihovo optimalno orientacijo proti soncu.
Razen mogoče pri kakšni res veliki barki.
Pa še nekaj o hladilnikih in akumulatorjih... kar naprej berem, da vam preveč el. pokurijo. Tudi pri nas je bilo tako dokler nismo zadeve predelali. Tile orig. hladilniki so skrajno neučinkoviti in kurijo prevel el - zdaj imamo pa eno tujo tovornjakarsko zadevo, z ločenim kompresorjem (ki je zdaj zraven WC-ja), ki po nekaj mesecih optimizacije z osciloskopom ipd, dela super. Sam po 5-6 dni sploh ne vžgem motorja, ker sončne celice čisto zadoščajo.
Če jih imaš primerno usmerjene in skrbiš za njihovo optimalno orientacijo proti soncu.
Če rabiš senčko po meri vem za dobrega mojstra. Meni jo je naredil že za dve jadrnici in tudi nekaterim prijateljem. Vsi smo bili zadovoljni s kvaliteto, ceno in izvedbenim rokom.
Moja je takšna, da ni moteča med jadranjem - na sidrišču pa jo lahko ustrezno povečam z dodatkom, ki se da namestiti na poljubno stran - kjer pač senco potrebujem.
Cena je okrog 1000 €, odvisno od velikosti in želja.
Moja je takšna, da ni moteča med jadranjem - na sidrišču pa jo lahko ustrezno povečam z dodatkom, ki se da namestiti na poljubno stran - kjer pač senco potrebujem.
Cena je okrog 1000 €, odvisno od velikosti in želja.
Tudi jaz imam nizek bum in sem tendo naredil sam.
Lahko jo uporabljam tudi med jadranjem.
Mislim ,da jo lahko vsak naredi le z malo ročnih spretnosti.
Tukaj pa je cena materialov
6 x 2 m fi 20 aluminijaste cevi
2 x 2 m fi 16 aluminijasta cev( za povezavo med cevmi)
skupaj impol slov. bistr. 12,50 eur
temno modro platno za tende 3 x 2 m je 42 eur
rf okovje za pritrditev na barko 12 eur
plastično okovje za zložitev tende 14 eur.
15 eur upogibanje cevi
skupaj 95,50 eur materiala , nekaj malo šiviljskih spretnosti
in dve tri ure dela za spojitev cevi.
dolžina tende je 1,5 m med zadnjo natego in škoto glavnega jadra.
širina pa 2,8m.
na jadro se vidi če sediš na robo barke zadaj levo eli desno in tudi pri škoti glavnega jadra .
če koga zanima bom naredil detaljne slike in opis.
lp
Tudi jaz imam nizek bum in sem tendo naredil sam.
Lahko jo uporabljam tudi med jadranjem.
Mislim ,da jo lahko vsak naredi le z malo ročnih spretnosti.
Tukaj pa je cena materialov
6 x 2 m fi 20 aluminijaste cevi
2 x 2 m fi 16 aluminijasta cev( za povezavo med cevmi)
skupaj impol slov. bistr. 12,50 eur
temno modro platno za tende 3 x 2 m je 42 eur
rf okovje za pritrditev na barko 12 eur
plastično okovje za zložitev tende 14 eur.
15 eur upogibanje cevi
skupaj 95,50 eur materiala , nekaj malo šiviljskih spretnosti
in dve tri ure dela za spojitev cevi.
dolžina tende je 1,5 m med zadnjo natego in škoto glavnega jadra.
širina pa 2,8m.
na jadro se vidi če sediš na robo barke zadaj levo eli desno in tudi pri škoti glavnega jadra .
če koga zanima bom naredil detaljne slike in opis.
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost