Nakup jadrnice
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Nakup jadrnice
Dozorela je ideja o nakupu jadrnice, v rangu nekje 32-34 ft. Izbira bo najverjetneje med Bavario, Elan, Janneau ali Benetau. Če bo kaj pametnega in seveda skladno z financami, bomo ciljali na tri kabine (kakšna 34 ft), sicer pa dve kabini in bo pač potrebno kdaj pa kdaj prespati tudi v salonu (načeloma za 4 osebe).
Vse te znamke so nekako v podobni kvaliteti, a vseeno, kateri bi po vaših izkušnjah dali prednost?
Drugo vprašanje je okrog pogona. Kateri pogon je boljši, Z drive ali direkt, predvsem iz stališča uporabe in vzdrževanja?
Vse te znamke so nekako v podobni kvaliteti, a vseeno, kateri bi po vaših izkušnjah dali prednost?
Drugo vprašanje je okrog pogona. Kateri pogon je boljši, Z drive ali direkt, predvsem iz stališča uporabe in vzdrževanja?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Mogoče malo pobrskaj na forumu med oglasi.
Polančeva Elan 33 recimo je mogoče na spodnji meji (za več klikni sliko).
j
Mislim pa, da boš težko dobil boljšo barko za podoben denar, in če ti ustreza, bo pa Polancu tudi prav prišlo.
Glede na to, da je Polanc vedel, kaj hoče in kaj dela in kako, ko jo je prirejal zase, se definitivno splača pogledati.
Polančeva Elan 33 recimo je mogoče na spodnji meji (za več klikni sliko).
j
Mislim pa, da boš težko dobil boljšo barko za podoben denar, in če ti ustreza, bo pa Polancu tudi prav prišlo.
Glede na to, da je Polanc vedel, kaj hoče in kaj dela in kako, ko jo je prirejal zase, se definitivno splača pogledati.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Kaj pa naši Slovenski proizvajalci (razen Elana)? Za Y so me že prepričali, naj bom previden, ker je dosti samogradenj, tudi "napackanih" skupaj, s skritimi napakami, ki se ne vidijo.
Kaj pa Adria event? Nisem je še ne videl, ne preiskusil? Po fotografijah se mi zdi kar lična in lepo zložena. Kaj pa ostalo?
Kaj pa Adria event? Nisem je še ne videl, ne preiskusil? Po fotografijah se mi zdi kar lična in lepo zložena. Kaj pa ostalo?
Re: Nakup jadrnice
zlatizlatko napisal/-a:Izbira bo najverjetneje med Bavario, Elan, Janneau ali Benetau.
Barke se med seboj razlikujejo tudi po "značaju". Sam sem nekaj let iskal lepo Elan 295, predvsem zato, ker je imel ta model meni všečno hkratno kombinacijo stojne višine, hitrosti, cene in zmernega udobja za 4 osebe. Ko se na mornar.net v celem letu ni pojavila nobena 295-ka, sem začel gledati tudi za drugimi modeli in za nakup sem se že zmenil za Bavario 30. Lastnik pa me je imel za rezervo, cel čas je imel tudi že sklenjen dogovor z nekim Nemcem in tako sem spet ostal brez barke. Zanimivo naključje pa je bilo, da sem naslednje leto našel Elan 295 in to ravno v marini Vrsar, kjer sem lepo prej gledal Bavario 30. Ko sem lani delal antifouling so zanimivo, to Bavario dali na stojala poleg moje. Slika je spodaj; zdaj pa poglejmo značilnosti ene in druge: Elanka ima daljšo kobilico, je ožja ... brez dvoma je barka hitrejša, medtem, ko je Bavaria širša in s tem prostornejša, notri je lepše opremljena.
Ampak če bi pa primerjal Bavaria Match modele in Elan Impression bi bilo pa ravno obatno; Match ožja in z daljšo kobilico kot Impression.
Kar želim povedati je to, da morda razmisli tudi o temu kakšen "značaj" barke želiš, kakšno opremo (navijalna ali klasična jadra) ... vsak proizvajalec ima več modelov in bolj smiselno je morda primerjati modele proizvajalcev in njihove značilnosti kot same proizvajalce.
Barke se tudi zelo razlikujejo po opremi; ena ima sidrni vitel, bimini in spayhood, sklopljiv propeler, nova jadra, solarne celie in cel kup druge opreme, druga tega nima. Da ne govorim o dotrajanosti, ki se tudi precej razlikuje med barkami. Ampak opremo in poškodbe je mogoče sanirati, "značaja" pa ne.
IMG_1190 by Elan295, on Flickr
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Ja, imaš popolnoma prav. Načeloma bom dal udobnosti prednost pred jadralnimi sposobnostmi. Med temi modeli gre tako bolj za finese, raje plujem/jadram kakšen vozel manj, kakšno stopinjo manj proti vetru na račun večjega prostora (širše jadrnice). Izbrani modeli se mi zdijo najbližje temu, kar iščem, tudi v primerjavi z cenami. Bom videl, kaj bom našel na trgu, kakšne bodo cene, ohranjenost bark,...., ko bo kaj konkternega, bom vas hitro povprašal za mnenje.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Seawayzlatizlatko napisal/-a:Kaj pa naši Slovenski proizvajalci (razen Elana)?
...
Kaj pa ostalo?
Correct me if I am wrong, please.
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Kaj menite o tem plovilu?
http://www.avto.net/mornar2003//view/media.asp?ID=96088
Sem že slišal za to znamko, baje bi jih naj celo prenehali izdelovat
O kvaliteti gradnje in plovnih lastnosti pa nimam pojma, verjetno je še videl nisem, ali pa se nisem zavzel.
Sem že slišal za to znamko, baje bi jih naj celo prenehali izdelovat
O kvaliteti gradnje in plovnih lastnosti pa nimam pojma, verjetno je še videl nisem, ali pa se nisem zavzel.
zlatizlatko napisal/-a:Kaj menite o tem plovilu?
Visoka cena, brez DDV.
Pojdi pogledat, na pamet se ne da govorit.
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
http://www.avto.net/mornar2003//view/ad.asp?ID=107190 tole je pomoje dosti bolje kot adria
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
zlatizlatko napisal/-a:Kaj menite o tem plovilu?
Sem že slišal za to znamko, baje bi jih naj celo prenehali izdelovat![]()
Če je barka iz Šimunov je imela nekaj težav. Več na zs
FISHING & SAILING IS LIFE
Kdo je na strani
Po forumu brska: nautilus in 1 gost