Oznake za verige
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Malo gledam slike teh stevcev ker ste poslali linke, in kot sem jaz samouki mojster za vse, gledam kako to instalirati. Vse kar vidim na slikah je display kateri ima na koncu kabela prikljucek katerega je nujno ustekati nekamo. Kako imam vitlo in nimam nobene uticnice, sem preprican da se nekaj manjka v prici (ceni). Pravo? 
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Opus, prav imaš nekaj manjka. ko sem jaz kupil žičnega Quicka za vinch Quick sem dobil v kompletu vtičnico in še neko škatlico, ter angleška navodila, kako se to veže.
Predlagam ti, glede na to, da si iz Pule (kolikor se mi zdi), da greš v eno od vaših navtičnih trgovin in tam pogledaš kako stojijo stvari, ker imajo tak komplet na zalogi v vsaki bolje opremljeni štacuni z navtičnimi elementi.
Ker grem sam danes službeno v LJ bom pogledal v eni od naših trgovin in ti javim.
LP
Predlagam ti, glede na to, da si iz Pule (kolikor se mi zdi), da greš v eno od vaših navtičnih trgovin in tam pogledaš kako stojijo stvari, ker imajo tak komplet na zalogi v vsaki bolje opremljeni štacuni z navtičnimi elementi.
Ker grem sam danes službeno v LJ bom pogledal v eni od naših trgovin in ti javim.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Tista neka črna škatlica se imenuje rele.Brez nje bi morale biti na flay ali pa tudi v kokpit do stikala speljane za palec debele žice.Vinč rabi namreč zelo veliko amperažo.Med akumulatorjem in relejem morajo biti potegnjeni kabli konkretne debeline in varovalka moči vsaj 150 A, če ima vinč 1000W ali več ,še močnejša. Med relejem in stikalom pa je zadosti čisto navaden tanek kabel.
No, pogledal sem in na novem Quick vitlu z original stevcem je narjeno tako da je montiran magnet ki se obraca na osovini in merilnik ki meri obrat magneta na osi. Posebno je pa display katerega smo gledali na slikam. Prijatelj ma dva displaya, enega za notarnjo fiksno motaza in enega za na pramac rocnega. Tisto pomeni da treba kupiti se nekaj.
Dones sem gledal mojo inox verigo ko je zacela rjavit. Sigurno je kitajska.
Dones sem gledal mojo inox verigo ko je zacela rjavit. Sigurno je kitajska.
Novinec napisal/-a:Opus, kje si kupil verigo in koliko stane? Je 10, 8 ali 6 mm?
LP
Kako imam zelo malo in nerodno nerejeno sidreno spremiste (ne vem kako se to rece) pod vincem, moram imeti inox verigo ker bolse drsi od cinkane.
Kupil sem je v Splitu v Brodomerkuru ker je bila zelo poceni. Veriga je 6 mm in cena je bila okoli 46 kn/m. Bila je v buntu od 50 m.
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Poceni veriga, tudi če malo rjavi nič hudega samo da drsi. Tudi jaz imam skladišče verige zelo majhno in ker imam verigo pocinkano mi ne drsi in s tem se zabija v winch. Tako, da moram segati z roko ali pa s palico poravnati verigo. Potrebujem vsaj 60 m inox verige po 22 €/tm, kar znese 1.320,- €. Toliko pa ne dam, jo raje z roko poglihujem. Ko dobim verigo tako poceni kot ti, jo bom kupil. Potrebujem pa 8 mm.
LP
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
Kot sem iskal verigo, to ni bila edina poceni. Bilo ih je se vec. Zal, nimam vec web strani kje sem spraseval, ali vsi lokalni prodajalci nautike so imeli ceno 90-100 kn/m.
No moja je bila po ceni ker je bila zadnja na zalogi in sezona je bila se precej visoko tako da sem dobil popust in se dodaten popust na cash.
Ah, zdaj mi je sinilo. Direktno pri proizvajalcu v Zagrebu www.lanac.hr
Jaz nisem kupil tam ker imajo sezonsko proizvodnjo za nautiko pa so prodali vse za to leto. Probaj vprasati.
No moja je bila po ceni ker je bila zadnja na zalogi in sezona je bila se precej visoko tako da sem dobil popust in se dodaten popust na cash.
Ah, zdaj mi je sinilo. Direktno pri proizvajalcu v Zagrebu www.lanac.hr
Jaz nisem kupil tam ker imajo sezonsko proizvodnjo za nautiko pa so prodali vse za to leto. Probaj vprasati.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov