Pasarela Opacmare

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

AS
Admiral

Pasarela Opacmare

OdgovorNapisal/-a AS » So Avg 25, 2012 17:49

Prosim za idejo,kaj bi bilo lahko narobe!
Imam pasarelo ki se popolnoma skrije v notranjost.Ko jo izvecem najprej do polovice pride dvojni del,iz njega ven pa naslednji del z ograjico. Kar naenkrat pa ne morem pasarele pospravit.Gre gor,dol vendar samo do polovice. Torej ta zadnji,ojacan del ne gre v coln
. Slisim pa hidravliko da normalno dela.Kaksna ideja zakaj bi se to dogajalo?
Hvala
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Avg 25, 2012 17:54

Imam podobne probleme. Gor je, dol ja, ven tud, sam noter pa ne in ne. Šele v petem, šestem poizkusu potem le gre.
Bojeim se, da bova s tem Opacmare imela non-stop pizd....e :x Prej sem imel Bassenzoni in deset let ni bilo niti najmanjših težav.
Čakam, če nama bo kdo znal svetovati :?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Avg 25, 2012 21:24

Pred leti sem za nekoga pregledal pasarelo po garancijskem popravilu, ker so mu jo že večkrat popravljali, imel pa je popolnoma novo Princes V42.
Bil je dogovorjen s proizvajalcem, da pošlje ekipo, ki bo zamenjala elektroniko in vse poštima. Ko so zamenjali elektroniko sem opazil, da je zadeva narejena popolno amatersko in na nivoju srednješolca brez kakršnih koli iskušenj s projektiranjem naprav. Napisal sem poročilo in naštel samo na kontrolerju pasarele 34 večjih napak in spisal tri strani dolgo tehnično poročilo ter na koncu dodal, da je napak še najmanj dvakrat toliko vendar, če želijo jim proti plačilu tudi to naredim saj gre za svetovanje ob razvoju. Ni bilo nikakršnega dvoma (vsaj ne zame), da bo tudi zamenjana elektronika crknila in res je že naslednji vikend. Po vsem tem so mu vrnili kompleten denar in stroške za pasarelo in vgradili novo drugega proizvajalca.
Italijanski proizvajalci so v zadnjih 3. letih naredili precej izboljšav in popravili začetne napake prej pa so vztrajali in nekateri skoraj deset let prodajali jajca.
Po tvojem opisu ni možno z gotovostjo reči kaj je narobe, sumim pa elektro ventil za zadnjo stopnjo. Pred tem bi pogledal izhod na kontrolerju, če da signal. Če ni signala je lahko samo slab kontakt, rele ali varovalka.
LP NT
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » So Avg 25, 2012 22:07

Signal je, sam ne zagrabi !
Kje je skrita elektronika, varovalke, releji da sam malo pogledam ?
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Avg 26, 2012 12:17

kr en napisal/-a:Imam podobne probleme. Gor je, dol ja, ven tud, sam noter pa ne in ne. Šele v petem, šestem poizkusu potem le gre.
Bojeim se, da bova s tem Opacmare imela non-stop pizd....e :x Prej sem imel Bassenzoni in deset let ni bilo niti najmanjših težav.

tiimas vsaj sreco da se skrije po vec poizkusih. pri meni se noce nikakor.
pred leti,ko je bila se v garanciji so jo prisli popravit fantje iz Opatije.Od takrat dalje sem imel mir.Bom jih moral spet poklicat
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Avg 27, 2012 17:06

kr en napisal/-a:Imam podobne probleme. Gor je, dol ja, ven tud, sam noter pa ne in ne. Šele v petem, šestem poizkusu potem le gre.

spet dela normalno!en fant na servisu se malo spozna in mi je porihtal. problem je bil v senzorju, me pa moti ker mi pumpa pusca olje.
Uporabniški avatar
Stal
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Stal » Sr Avg 29, 2012 11:05

žal sem malo prepozno videl tole temo, vseeno bom malo pokomentiral.
@AS; pri "box" pasarelah je v 90% senzor, včasih se tudi strga jermen.
@KR en; imam občutek, da imaš "transom" pasarelo. V tem primeru je največkrat kakšna smet v obtoku, ki se je lepo namestila v ventil ali v regulator pretoka in ti zdaj greni življenje.
Glede kvalitete Opacmare pasarel trdim, da so najmanj slabe med vsemi pasarelami :? Imam nekaj izkušenj na tem področju in zaenkrat še nisem videl dobre pasarele :shock:, z Opacmare je bilo kljub vsemu najmanj problemov zato trdim, da so najmanj slabe :evil:
Lahko imaš srečo z Besenzoni (kot Kr en) ali s katerokoli drugo in ravno tako tudi smolo.
Če bo kdo potreboval kakšen rezervni del ali servis, še prepis iz Opacmare spletne strani o njihovem zastopniku za Slovenijo :twisted: 8)

Slovenia:
Official dealer and authorized after sales centre for SLOVENIA
LJUBLJANA (SLO) – STAL ELEKTRONIK
Tbilisijska n. 89 – 1000 Ljubliana (SLO)
Tel: +386 14233540
info@stal.si

authorized after sales centre
Stal Elektronik d.o.o.
Tbilisijka Ulica 89
1000 Ljubljana
Tel. 00386/14233540 fax 00386/14235167
Web: www.stal.si
Email: Miran@stal.si
Najboljši na krovu
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Avg 29, 2012 12:39

Stal napisal/-a:@KR en; imam občutek, da imaš "transom" pasarelo. V tem primeru je največkrat kakšna smet v obtoku, ki se je lepo namestila v ventil ali v regulator pretoka in ti zdaj greni življenje.

Ne vem, če je transom. Je čist obična zunanja, pritrjena na zrcalno steno. Se je pa ta problem začel pojavljati, ko sem z njo začel dvigovati kar težak beiboot. (Pasarela je test. do 160 kg, čolniček pa je tud tam, tam)
Je mogoče to povezano s tem? Tudi na ceveh pod njo, sem opazil kapljico ali dve olja.

hvala za odgovor.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Stal
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Stal » Sr Avg 29, 2012 13:35

kr en napisal/-a:
Stal napisal/-a:@KR en; imam občutek, da imaš "transom" pasarelo. V tem primeru je največkrat kakšna smet v obtoku, ki se je lepo namestila v ventil ali v regulator pretoka in ti zdaj greni življenje.

Ne vem, če je transom. Je čist obična zunanja, pritrjena na zrcalno steno. Se je pa ta problem začel pojavljati, ko sem z njo začel dvigovati kar težak beiboot. (Pasarela je test. do 160 kg, čolniček pa je tud tam, tam)
Je mogoče to povezano s tem? Tudi na ceveh pod njo, sem opazil kapljico ali dve olja.

hvala za odgovor.

Jap: običajna zunanja = "transom" = "krmna" = pritrjena na zrcalno steno :D
Dviganje čolna, ki je po teži na meji ni povzročilo napake, da ne gre ven not, v tem primeru bi zvilo vodila ali kaj podobnega in potem je tudi v petih poskusih ne moreš spraviti noter...
Mislim, da so smeti v pretoku najverjetnejša diagnoza. Majhna možnost je še pri elektroniki ali periferiji...
Za začetek naredi sledeči test. Medsebojno zamenjaj priklope gor-dol z ven-not. Na ta način boš videl ali napaka še vedno ostane na ven-not ali se preseli na gor-dol.
Lp
Najboljši na krovu

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost