Jaz bi jih predelal tako, da bi upore premostil ali montiral upore zelo nizke vrednosti (load balance) in uporabil "DC-DC constant current driver", nekaj v smislu:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 15238.html
S tem boš potem nastavil maksimalni tok skozi led in rešil problem s pregrevanjem. Tak driver lahko uporabiš tudi za nastavjanje svetlosti (dimmer), če enega od trimerjev zamenjaš s potenciometrom, da lažje obračaš.
LED žarnice
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Mathias Barbarosa
- Poročnik fregate
- Kraj: Od Trsta do Devina
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
-
al
-
matejofski
- Viceadmiral
al napisal/-a:Pravkar sem dobil od prijaznega Francoza iz sosednje barke v dar led sidrno luč s senzorjem za vklop/izklop glede na svetlost.
Njegovo podjetje začenja s prodajo led sidne žarnice (bayd15d) ki bo hkrati tudi tricolor brez dodatnih kablov.
Zanimivo (za tiste, ki bi to imeli).
Kaj to pomeni 'brez dodatnih kablov' ?
Ali zadeva dela na dve zili ali na tri?
Če dela na dve žili je super za tiste, ki imajo na jambor potegnjeni le dve žili.
Jaz imam Hello, ki dela na tri žile.
Skupen minus, en plus je sidrna, en plus pa trikolor. Klasika.
Na dve žili si tako na pamet predstavljam le dve možnosti:
1. z eno polariteto sveti sodrna, ko obrnes pole (plus in minus zamenjaš) pa sveti druga.
2. Po žici poleg enosmerne napetosti pošiljaš še neke kontrolne impulze, ki jih logika na vrhu dekodira in prekljaplja med sidrno lučjo in trikolorjem.
Jaz bi na barki dal prednost možnosti 1, ker je manj občutljiva na nihanja napetosti in motnje.
Kdo ve, kaj pa so si še izmislili.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
-
al
- AtKo
- Kapitan korvete
- Kraj: Ljubljana-Opatija/Medveja
So težave z LEDicami rešene? Meni se valjajo nekje še prvi prototipni DC/DC driverji in jih lahko podarim, nevem pa iskreno koliko točno jih je. Napajajo lahko 2-3 LED pri nominalni napetosti. Vsebujejo zaščito proti obrnjeni polariteti, proti pulzom ob vžiganju motorja in če se ne motim sem vključil še temperaturno ter prenapetostno zaščito. Nastavim še tok po želji (do ~1A) in je stvar rešena.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti