Pozdravljeni,
Na barki želim zamenjati privezne vrvi.
Barka je dolga 9 metrov, teža cca 5 ton
Katere lastnosti mora vsebovati kvalitetna privezna vrv, katera debelina je potrebna?
lp,ALcot
Privezne vrvi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Re: Privezne vrvi
Spodaj imaš naslov:
http://www.vrvarstvo-zupan.si/
Tukaj boš dobil vse kar potrebuješ, z nasveti vred
Jaz vse vrvi kupim pri njih.
http://www.vrvarstvo-zupan.si/
Tukaj boš dobil vse kar potrebuješ, z nasveti vred
Jaz vse vrvi kupim pri njih.
-
Nazadnje spremenil Marchi, dne Pe Maj 15, 2020 12:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Marchi napisal/-a:ALcot napisal/-a:Pozdravljeni,
Na barki želim zamenjati privezne vrvi.
Barka je dolga 9 metrov, teža cca 5 ton
Katere lastnosti mora vsebovati kvalitetna privezna vrv, katera debelina je potrebna?
lp,ALcot
Vrv naj bo prožna, ne toga!
Debelino vzemi tako, ki še gre skozi oz. okrog bitev na barki. Računaj malo rezerve za ovoj ali dva.
Tam nekje 18mm recimo. Vzemi 50 ali 100m, t.j. 2x12m (privezne krmne ali premčne), 1x26m (pride prav za špring ipd.), 1x50m (obvezna za vleko in pa pride prav tudi za privez na obalo v kombinaciji s sidranjem). Tako nekako.
Vita vrv se najpogosteje uporablja kot privezna vrv.

Malo dražja špiralno pletena vrv je prav tako primerna za privezno vrv in je super za rokovanje.

hvala za odgovore sem že v akciji.....
+1 za Zupana (btw, za ceno se da celo malo zmenit glede na list price!)
Za stalni (domaci) privez vzami debelejse (tako kot ti Marchi predlaga, recimo 18). Za 'na pot' (ko si tipicno privezan eno ali par noci pa se na barki si), vzami pa tanjse: lazje za handlat, lazje za metat, lazje za privezat (na hitro recimo), manj prostora vzame, kompletno zanko lahko porines skozi uho takoj itd... lahko 14 ali pa celo 12 za omenjeno tezo. Poskusi enkrat, je res nobl...
LP.
Za stalni (domaci) privez vzami debelejse (tako kot ti Marchi predlaga, recimo 18). Za 'na pot' (ko si tipicno privezan eno ali par noci pa se na barki si), vzami pa tanjse: lazje za handlat, lazje za metat, lazje za privezat (na hitro recimo), manj prostora vzame, kompletno zanko lahko porines skozi uho takoj itd... lahko 14 ali pa celo 12 za omenjeno tezo. Poskusi enkrat, je res nobl...
LP.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Meni je hudo všeč, če je na enem koncu privezne vrvi vpletena zanka za na bitvo na barki (potisneš skozi luknjo in natakneš čez). Zupan je naredil take vpletke, če to naročiš.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan Tomki napisal/-a:Meni je hudo všeč, če je na enem koncu privezne vrvi vpletena zanka za na bitvo na barki (potisneš skozi luknjo in natakneš čez). Zupan je naredil take vpletke, če to naročiš.
https://www.animatedknots.com/eye-splice-knot
Zdravo,
da ne odpiram nove teme si bom "sposodil" tole;
41" barka, teže cca 20t, kakšne privezne vrvi naj vzamem za marino ter kakšne za vez na obalo na sidru?
22mm, dvojno pletena, ima max. obremenitev 5500kg, ali bo to dovolj za vez v marini?
Potem pa gledam "plavajoče" vrvi za vez na obalo, spodaj tabela s premeri ter max. obremenitvijo, sam se nagibam na 2 x 16mm x 50m, max. 4600kg, ali?

da ne odpiram nove teme si bom "sposodil" tole;
41" barka, teže cca 20t, kakšne privezne vrvi naj vzamem za marino ter kakšne za vez na obalo na sidru?
22mm, dvojno pletena, ima max. obremenitev 5500kg, ali bo to dovolj za vez v marini?
Potem pa gledam "plavajoče" vrvi za vez na obalo, spodaj tabela s premeri ter max. obremenitvijo, sam se nagibam na 2 x 16mm x 50m, max. 4600kg, ali?

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost