1stofficer napisal/-a:Glede hrupa ventilatorjev moje mnenje oz izkušnja. Letos sem menjal vent na 50w 12V zračno hlajenem hladilniku ker je bil stari preglasen. Vgradil sem enako dimenzijo ampak 'silent' različico. Ta je dobesedno neslišen, oz ne preglasi kompresorja ko ta deluje in je itaq zelo tih in nemoteč. Če je čista tišina in si zelo pozoren sicer slišiš ko se takoj za kompresorjem vklopi še vent ampak ti mora bit res dolgčas da sploh zaznaš razliko. Tako da z vidika hrupa popolnoma nemoteče, je pa res, da se toplota odvaja v kabino. Pa še to ne vsa, saj jo veliko ostane pod sedežen in se delno odvaja prek trupa v vodo
Jaz imam en ventialtor na ohišju kompresorja in še en dodaten dvojni na rešetki vrat omarice. Čez dan se res ne sliši nič, zvečer pa se, še posebej ta moja kombinacija.

Če se toplota ne odvaja učinkovito, bo kompresor dalj časa delal in slabše hladil. Letos sem montiral klimo in recimo magnetna pumpa za kroženje vode je skoraj neslišna, hkrati pa naj bi bilo hlajenje z vodo 25x bolj učinkovito ko z zrakom. Malo se ti pol v glavi začne seštevati ... seveda bi obstoječ hladilnik pustil kot je, če pa bo še kak dodatni, pa sigurno vodno hlajeni.