Zložljiva pasarela - panti

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

MKN
Admiral

Zložljiva pasarela - panti

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Sep 11, 2024 11:24

Rad bi naredil zložljivo pasarelo, ki se na sredini preklopi na pol. Potrebujem dovolj močne pante, ki bodo zdržali 100 kg obrementive na sredini pasarele. Lahko je klavirski pant ali panti ob strani, samo da je dovolj močno.
Ali mogoče kdo ve, kje dobiti kaj takega.

LP, MKN
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

Re: Zložljiva pasarela - panti

OdgovorNapisal/-a NASA » Sr Sep 11, 2024 12:27

Ko sem sam iskal okovje sem ga kupil v VINS PLUS d.o.o.. Po dobavi se je pokazalo da ni ok in da je preslabotno. Okovje sem vrnil

Nato sem bil v dogovoru z enim gospodom iz Medvod, ki na bolhi prodajal pasarele. Oglas je še vedno aktiven. Moj projekt je medtem obstal, saj sem ugotovil, da pasarele ne rabim in stoji v delavnici.

Pokliči ga, če ti proda samo okovje, oz pojdi najprej pogledat če ti ustreza.

https://www.bolha.com/dodatna-oprema-za ... as-1464215
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Sep 11, 2024 12:46

Super, hvala.

MKN
Nazadnje spremenil MKN, dne Sr Sep 11, 2024 13:20, skupaj popravljeno 1 krat.
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Sr Sep 11, 2024 13:17

MKN napisal/-a:Rad bi naredil zložljivo pasarelo, ki se na sredini preklopi na pol. Potrebujem dovolj močne pante, ki bodo zdržali 100 kg obrementive na sredini pasarele. Lahko je klavirski pant ali panti ob strani, samo da je dovolj močno.
Ali mogoče kdo ve, kje dobiti kaj takega.

LP, MKN

Dobro si oglej kako je narejena lesena zložljiva pasarela. Ni vsa sila na pantih, pač pa se letvice preklopijo in se dodatno oprejo na opore na koncu letvic. :idea:
Mato :wink:
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Sep 11, 2024 13:23

O tem sem razmišljal in ugotovil, da ni prav enostavno, če hočeš narediti lepo in uporabno.

Zato so mi tile panti z linka, ki ga je predlagal NASA kar všeč.

K.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Sep 11, 2024 20:52

Pasarela v enem kosu (brez preklopa) je uporabna pri bočnih privezih, ko so na pomolu traktorske gume ipd. in jo postaviš med bokobrane in gume, da ti drži distanco in da gume ne pacajo bokov. Pasarelo med plovbo privežeš na notranjo stran ograjice in ni moteča. Priporočena dolžina pasarele za priveze s krmo na pomol je, cca 2 - 2,5m. Ne delaj prekratke, ker pogosto ne bo dosegla obale in ti bo žal. Fajn je imeti tudi stopničko ali dve za premec, v primeru da pristaneš s premcem. Smo pa tudi na premcu improvizirali z zanko na navadni špagi.
Računaj tudi, da obstaja več vrst pomolov. Vsaj dve, ena so plavajoči, druga fiksni. Fiksni znajo ob oseki biti visoki, tako da računaj, da boš imel pasarelo vpeto na dveh višinah, drugače v dolčenih primerih ne boš spriplezal do pomola.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Sep 11, 2024 21:48

NASA napisal/-a:Ko sem sam iskal okovje sem ga kupil v VINS PLUS d.o.o.. Po dobavi se je pokazalo da ni ok in da je preslabotno. Okovje sem vrnil

Nato sem bil v dogovoru z enim gospodom iz Medvod, ki na bolhi prodajal pasarele. Oglas je še vedno aktiven. Moj projekt je medtem obstal, saj sem ugotovil, da pasarele ne rabim in stoji v delavnici.

Pokliči ga, če ti proda samo okovje, oz pojdi najprej pogledat če ti ustreza.

https://www.bolha.com/dodatna-oprema-za ... as-1464215

Za te pante bi se mogoče celo dalo dogovoriti. Vendar so gospodov lastni izdelek, ki ga uporablja za svoje pasarele in so dragi kot ps.
Je pa gospod zelo prijazen im mi je dal precej zastonj nasvetov.
Nazadnje spremenil MKN, dne Sr Sep 11, 2024 21:55, skupaj popravljeno 1 krat.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Sep 11, 2024 21:54

Marchi napisal/-a:Pasarela v enem kosu (brez preklopa) je uporabna pri bočnih privezih, ko so na pomolu traktorske gume ipd. in jo postaviš med bokobrane in gume, da ti drži distanco in da gume ne pacajo bokov. Pasarelo med plovbo privežeš na notranjo stran ograjice in ni moteča. Priporočena dolžina pasarele za priveze s krmo na pomol je, cca 2 - 2,5m. Ne delaj prekratke, ker pogosto ne bo dosegla obale in ti bo žal. Fajn je imeti tudi stopničko ali dve za premec, v primeru da pristaneš s premcem. Smo pa tudi na premcu improvizirali z zanko na navadni špagi.
Računaj tudi, da obstaja več vrst pomolov. Vsaj dve, ena so plavajoči, druga fiksni. Fiksni znajo ob oseki biti visoki, tako da računaj, da boš imel pasarelo vpeto na dveh višinah, drugače v dolčenih primerih ne boš spriplezal do pomola.

Marchi,

Vse mi je jasno in sem že preizkusil. Na barki imam dve višini za pritridtev pasarele in jih s pridom uporabljam. Kot verjetno veš, so v Umagu oseke pozimi kar velike in če hočes ob oseki na rivo, je potrebna dolga pasarela ali pa stopnice, ker gre kar v klanec. Iz rive na barko pa včasih tudi po riti.
Zato imam v planu 3m dolgo pasarelo, ki pa je nerodna za prenašanje po barki in bi jo rad naredil preklopno.

MKN
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Sep 11, 2024 22:43

MKN napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Pasarela v enem kosu (brez preklopa) je uporabna pri bočnih privezih, ko so na pomolu traktorske gume ipd. in jo postaviš med bokobrane in gume, da ti drži distanco in da gume ne pacajo bokov. Pasarelo med plovbo privežeš na notranjo stran ograjice in ni moteča. Priporočena dolžina pasarele za priveze s krmo na pomol je, cca 2 - 2,5m. Ne delaj prekratke, ker pogosto ne bo dosegla obale in ti bo žal. Fajn je imeti tudi stopničko ali dve za premec, v primeru da pristaneš s premcem. Smo pa tudi na premcu improvizirali z zanko na navadni špagi.

Marchi,

Vse mi je jasno in sem že preizkusil. Na barki imam dve višini za pritridtev pasarele in jih s pridom uporabljam. Kot verjetno veš, so v Umagu oseke pozimi kar velike in če hočes ob oseki na rivo, je potrebna dolga pasarela ali pa stopnice, ker gre kar v klanec. Iz rive na barko pa včasih tudi po riti.
Zato imam v planu 3m dolgo pasarelo, ki pa je nerodna za prenašanje po barki in bi jo rad naredil preklopno.

MKN

Okay, zdaj si že izkušen marinero. Glede DIY passarele pa težko pomagam, razen to, da mora biti lepljen les ali kako drugače strukturno ojačan, pa to itak tudi že veš. Končna teža pa tudi šteje.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Sr Sep 11, 2024 23:11

"Okay, zdaj si že izkušen marinero." :? :? :?

Če sem privezan na rivo, pa še takrat se dogajajo traparije.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov