Iz plošč polietilena ga skupaj zavariš ali pa ti ga sestavi nekdo, ki se s tem ukvarja.
https://youtu.be/ddLlSRtYqFU?si=E9KNB0Z2QcIIrXxO
Mornarski WC, tank odpadnih vod (septični-črni, sivi)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
Panty Dropper
- Višji štabni praporščak
Re: Mornarski WC, tank odpadnih vod (septični-črni, sivi)
Obrni se na Kristjana, zagotovo bosta našla ustrezno rešitev...:
https://www.patonplast.si/izdelava-reze ... -plovilih/
https://www.patonplast.si/izdelava-reze ... -plovilih/
pacific2332 napisal/-a:jaz sem v MM pred 3leti kupil kit od Ocean tech(dokaj poznani nockoff), za razliko od tega se zamenja celotno podnozje. za to sem se odlocil ker je macerator takoj za skolko in ne 20cm stran. dela odlicno, brez tezav in je precej v uporabi. pazi pa na dovolj debele kable. tudi jaz sem dal 6mm2, varovlako pa nevem ce ni tudi 20A.
Tudi jaz imam to že nekaj let klik, kable sem dal 6mm2, odklopnkik B32A, rele pa 70A, TALE
motorni
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Odlična izbira! Uporabljam enak univerzalni električni WC macerator. Tudi na dosti barkah smo to zmontirali in deluje fantastično še posebej za septične tanke, ker vse zmelje.
Kabli morajo biti obvezno 4mm2 za kratke razdalje do 3m za daljše pa najmanj 6mm2.
Nemesto releja sem uporabil vedno le tipko z dvojnimi kontakti od ELTEN... Dobi se jih v v Watt Elektro Trzin.
Varovalka je 25A LEGRAND z oknom za napis, serija B, S 301 B(A) TX. Lahko je tudi 32A ampak izkazalo se je v praksi, da je tudi 25A klasična B serija OK. Imamo jih v ponudbi po naročilu...

Verjetno neumestno, a za vsak slučaj:
A ni boljša varovalka nazivne napetosti motorja in razreda C, ali D?
A in B so hitre varovalke, namenjene varovanju življenj, ne pa motorjev. Ob zagonu rade mečejo ven, če niso močno predimenzionirana, ampak potem ne varuje motorja. Če ima macerator npr. 12, ali 14 A, vzameš 16 A varovalko razreda C ali D in bo držala, v kolikor bo imel motor maceratorja težave jo bo vrglo ven. Varovalka A, ali B bo zdržala zagonski tok, če bo predimenzionirana, npr. 32A, ampak to potem ne varuje motorja, le napeljavo, da ti preobremenjenost kablov ob neki napaki ne skuri barke.
A ni boljša varovalka nazivne napetosti motorja in razreda C, ali D?
A in B so hitre varovalke, namenjene varovanju življenj, ne pa motorjev. Ob zagonu rade mečejo ven, če niso močno predimenzionirana, ampak potem ne varuje motorja. Če ima macerator npr. 12, ali 14 A, vzameš 16 A varovalko razreda C ali D in bo držala, v kolikor bo imel motor maceratorja težave jo bo vrglo ven. Varovalka A, ali B bo zdržala zagonski tok, če bo predimenzionirana, npr. 32A, ampak to potem ne varuje motorja, le napeljavo, da ti preobremenjenost kablov ob neki napaki ne skuri barke.
Prav imaš. Takšen inštalacijski odklopnik ima vgrajen bimetal, ki odklaplja daljše in manjše preobremenitve in magnetni sistem, ki odklaplja krajše in večje preobremenitve, na primer kratke stike. B tip izklopi pri 3 do 5x nazivnem toku, C tip pri 5 do 10x, D tip pa pri 10 do 20x. Ne vem zakaj sem mislil da ima tisti motor nazivni tok 25A, moram naslednjič pomeriti, koliko toka res vleče in kaj piše na njem.
Še to, obstajajo tudi namenski odklopniki za enosmerno napetost. Ti imajo vgrajena dva magneta, ki potisneta oblok v gasilno komoro. ETI je imel v katalogu napisano, da je to pomembno pri napetostih 60V in več, tako da je za 12V in 24V sisteme nepomembno.
Še to, obstajajo tudi namenski odklopniki za enosmerno napetost. Ti imajo vgrajena dva magneta, ki potisneta oblok v gasilno komoro. ETI je imel v katalogu napisano, da je to pomembno pri napetostih 60V in več, tako da je za 12V in 24V sisteme nepomembno.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti