Lani sem svoje plovilo spustil vsaj 10-krat se pravi tudi tolikokrat dvignil.
Prikola je bila torej vsaj 20 krat namočena v slano vodo (skupaj s kolesi, v katerih so tudi mehanizmi za zavore). Danes še vedno vse deluje! Sicer vedno sperem prikolico in kolesa še s sladko vodo, a vseeno dvomim, da mi uspe sprati prav vso slano vodo.
Zavedam se, da se bo s časoma pojavil problem, a kompleten servis obeh koles ne bo presegel 150€ (z vsem novim materialom)! Res da prikole ne vlačim ravno vsak dan po cesti (čoln je v marini), kar pa bo zaradi neuporabe verjetno predstavljalo še dodaten problem. Vseeno sem lani naredil s prikolo cca 750km brez vseh težav.
Opozorila in nasveti nekaterih, da naj bi prikolico spustil v vodo le do koles in na ta način spustil v ali dvignil čoln iz vode, so v mojem primeru precej mimo. Moj čoln tehta tono! Rad bi videl tistega, ki ga bo brez poškodb uspel spraviti iz prikolice ali pa na prikolico. Na prikolici imam tudi kiper sistem, ki pa ga nisem še nikoli uporabil (verjetno bi potreboval precej močnejši vitel)!
Operacija za dvig ali spust čolna v marini je v mojem primeru 54€! Torej, 20 operacij stane 1080€, kar pomeni, da se mi bo prikolica amortizirala še pred koncem druge sezone, oziroma že pri treh svojih lastnih spustih ali dvigih si lahko privoščim kompletno menjavo vseh delov v kolesih!