Sidro
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
10kg bo dovolj, ketna pa 6 ali 8mm odvisno od vinča.
Če imaš vinč potem daj 50m ketne in 1m vrvi,
če ga nimaš daj 30m ketne in 20m vrvi.
Izmeri tudi vodilo sidra na barki, da veš koliko dolgo roko lahko ima sidro in se posvetuj s prodajalcem, katere stvari še pašejo zraven in kaj vse potrebuješ, da ne boš presenečen ob montaži.
Kupi pocinkano sidro in ketno, razen če ti ni škoda denarja, ker je inox x10.
Če imaš vinč mora biti ketna kalibrirana (malo dražja), drugače ni potrebe in je nekaj cenejša.
Če imaš vinč potem daj 50m ketne in 1m vrvi,
če ga nimaš daj 30m ketne in 20m vrvi.
Izmeri tudi vodilo sidra na barki, da veš koliko dolgo roko lahko ima sidro in se posvetuj s prodajalcem, katere stvari še pašejo zraven in kaj vse potrebuješ, da ne boš presenečen ob montaži.
Kupi pocinkano sidro in ketno, razen če ti ni škoda denarja, ker je inox x10.
Če imaš vinč mora biti ketna kalibrirana (malo dražja), drugače ni potrebe in je nekaj cenejša.
Vinč je polavtomatski
, dol sidro pade samo gor ga bom pa vleku. Pa tudi nimam placa da bi montiral vinč, za enkrat. Sej sem tud po vseh izračunih in vsemu prebranemu smatral, da bi bil 10kg zadosti, sam izkušnje drugih so ne napeljali na razmišljanje o 16 kg.
Se pravi rajši več ketne? Kakšna pa je razlika v teži med 30m 8mm ketne in 40m 6mm? A ma kdo ta podatek na prvo žogo?
. Sej drugače bom preračunal.
Se pravi rajši več ketne? Kakšna pa je razlika v teži med 30m 8mm ketne in 40m 6mm? A ma kdo ta podatek na prvo žogo?
jess_kp napisal/-a:Kakšna pa je razlika v teži med 30m 8mm ketne in 40m 6mm?
30m 8mm = 42 kg
40m 6mm = 30 kg
Podatke najdeš tule. Za 30m 8mm je navedeno. Za 40m 6 mm pa se preračuna povprečje teže za 30m in 50m, kar je navedeno v tabeli. Pa še 1x raje preveri za vsak slučaj
lp
Na mojem čolničku imam spredaj delto 6 kg. Rabil bi pomožno sidro oziroma za krmo, in v primeru ribolova na večjih globinah. Spodaj dodajam link za cenovno ugodno rešitev,kaj se vam zdi?
http://www.navtikasport.com/index.php?p ... =1022#1874
lp
Na mojem čolničku imam spredaj delto 6 kg. Rabil bi pomožno sidro oziroma za krmo, in v primeru ribolova na večjih globinah. Spodaj dodajam link za cenovno ugodno rešitev,kaj se vam zdi?
lp
Jaz sem imel nekoč tako sidro za "rezervno", pa mi ni najbolj všeč (oz. je zanič!). prijel je samo v res mehkem dnu ali pa med skale(če se je slučajno ujel). Največja napake je, da nima ostrih konic. Ko sem jih sam zbrusil, je bilo malo bolje, a še vedno bi mu zaupal samo pri dnevnem kopanju.
No ja, za ribolov bo dober, samo da te kakšna "huda " riba ne potegne
.
No ja, za ribolov bo dober, samo da te kakšna "huda " riba ne potegne
Nazadnje spremenil popaj, dne Sr Jul 06, 2011 21:32, skupaj popravljeno 1 krat.
andrei napisal/-a:lp
lp
Danforth je katastrofa in to pomoje na barki v Jadranu nima kaj iskat! Njegova izpeljanka, ki ima krake narazen, kor recimo Hall ali pa kakšen Jumbo je precej boljša, tudi prime dobro, vendar je spet problem, ker se takoj izkoplje, če le malo bočno povleče... Kadar si samo na sidru in te meče malo levo-desno, je edino primerno sidro Bruce (če je bolj peščeno), zmaga verjetno Delta, pa verjetno še kakšna izvedenka Wasi.
Pozdravljeni,
Prabral sem celotno temo o sidrih in prišel do sklepa, da je nekako za Jadransko morje najbolj primerno Wasi ali Rocna sidro zaradi svoje univerzalnosti glede podlage (mivka, kamenje, trava...).
Pri pregledovanju filmov na You Tube me moti predvsem to, da vsi reklamirajo in preizkušajo sidra v mivki. V mivki bi držala še motika, če bi jo navezal na ketno
. Nisem pa našel nobenega filma za kamnit oz. prodnat teren.
Nekako sem se odločil, da nabavim Wasi, za rezervo pa bosta dosedanja Danforth in malovečji Maček (marela).
Upam, da je odločitev prava.
Lp
Prabral sem celotno temo o sidrih in prišel do sklepa, da je nekako za Jadransko morje najbolj primerno Wasi ali Rocna sidro zaradi svoje univerzalnosti glede podlage (mivka, kamenje, trava...).
Pri pregledovanju filmov na You Tube me moti predvsem to, da vsi reklamirajo in preizkušajo sidra v mivki. V mivki bi držala še motika, če bi jo navezal na ketno
Nekako sem se odločil, da nabavim Wasi, za rezervo pa bosta dosedanja Danforth in malovečji Maček (marela).
Upam, da je odločitev prava.
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov