TV antena (analogna)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Po Maj 26, 2008 09:09

Jaz tudi imam montiran na jamborju Glomex anteno z ojačevalcem.Stvar je kar v redu, da se gledat hrvaške in italijanske programe, vsakič ko se premakneš drugam pa je potrebno nastavit na novo programe na TV in to je to.

LP CLIPPER :wink:
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

info

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Po Maj 26, 2008 12:19

Zanimiva tema...rad bi dal samo en nasvet ...za te analogne antene probajte dajat čim manj denarja ....Glomex je prava "pljačka"...smiselno je nabavit anteno od Marjana5 ...in zagotovo boš enko vidu kot na Glomex...to so v bistvu omnidirectional antene in to pri tv signalih je zelo nehvaležno...je pa sicer nujno na barki ...tv signal je kvaliteten samo v primeru usmerjene antene (ali pač neposredne bližine oddajnika) in to pač na barki ne gre ...ker je treba zadevo obračat ...razni ojačevalci to sicer naredijo da se slika vidi bolje ...ali pa sploh vidi ...ker so pa to širokopasovni ojačevalci ojačajo tudi vse "sranje" beri motnje , tako da se tudi te potem vidijo na ekranu.Zato tukaj ne mečite denarja skoz okno.Najbolj komercijalno "zanimiva" zadeva se mi pa zdi ta od seawhisper.co.uk. ...mislim kaj vse ne poskušajo prodat danes...To da zadeva pobere dol z UKV antene tv signale ???Spet je tu samo en širokopasovni ojačevalec ...in če imate kje na podstrešju še kakega delujočega potem na tega priklopite meter žive in jo vertikalno postavite in bo efekt isti kot z vsemi temi "modernimi" antenami.
Sam sem sicer radioamater že 25 let in sem se dosti ukvarjal z antenami in podobnimi zadevami tako da mi težko "prodaš" plastično ponvo ki deluje fenomenalno...za 250eur...
Pa brez zamere samo radisjki valovi ter antene imajo svoje zakonitosti ...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
SeaFun
Kontraadmiral
Kontakt:

napaka

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Po Maj 26, 2008 12:20

popravljam napako v tekstu ...."meter žice" in ne žive....

Soory...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
gobbi
Viceadmiral
Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Maj 26, 2008 13:40

Mam trenutno to anteno pa digitalna bi nja bila, vam povem antena je živo sranje ne dobim nič. Z staro sem na isti lokaciji lahko gledal, rtl ,nova tv in htv,z toto pa samo meglo gledam, draga pa je bila ko žafran samo nisem mel druge izbire, 270 eu plus montaža.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Maj 26, 2008 19:59

Gobbi kaj imaš, Glomex ali ono drugo cenejšo varianto?
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » Po Maj 26, 2008 23:22

Mislim da glomex
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 27, 2008 01:23

Ja Glomex je. Če se spomniš gobbi, sem ti ga skritiziral takoj ko sem ga videl na blazinah na barki, predno jo je možakar uspel montirati... Žal je tako kot pravi SeaFun... Radijski valovi in antene imajo svoje zakonitosti, ki jih postavlja fizika in tudi če bodo naredili "gobo" za 10.000 EUR ne bo nikoli imela dobre slike. No vrjetno je možno narediti strašno natančen ojačevalnik samo določene frekvence, vendar pa mislim, da mi tega ne bomo videli na svojih barkah...
gobbi
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a gobbi » To Maj 27, 2008 10:11

Točno zdaj se spomnim tvojih besed, pa še nekaj si reko da ni vredu,ena peta novi model druga stari,pa še nekaj si opazil.Se spomniš kaj?
SeaFun
Kontraadmiral
Kontakt:

antena

OdgovorNapisal/-a SeaFun » To Maj 27, 2008 16:09

Te antene so pač neki kompromis ... v glavnem je od same fizične antene pod temi pokrovibolj malo "antene"in vse je v ojačevalcu...ker pa za na čoln mora bit zadeva majhna ter "seksi" ,ker če ne je ne bo noben kupil seveda...kar se tiče pa ojačevalcev je tako da bi dober ojačevalec bil daleč predrag ter zahteven (uporaba filtrov itd.) tako da tega ni za pričakovat ... na morju je pač "raj" raj za radijske valove in tle se meša toliko signalov razno raznih da je eter zapackan...Jaz osebno sem najboljši signal dosegel z klasično sobno anteno in Big Banga za 9,00 eur in to v kabini lahko vsaj malo usmeriš...kar je pri anteni bistveno...ojačevalec je pa isti "low cost" ...tako da to je to ... sicer je pa glede tega zadeva enaka kot pri VHF postajah majhne antene - majhen domet ...velike antene malo večji domet...

LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

antena

OdgovorNapisal/-a morski volk » Po Jun 02, 2008 21:54

Vse "okrogle" antene tudi pri nas dobro znani Glomex niso usmerjene antene in zato slika nikdar ni popolnoma "čista". Problem je ve tem, da signali, ki prihajajo iz Italije največkrat presegajo dogovorjene nivoje in zato "uletavajo " preko. Hravtje so vsaj, kar se digitalne televizije DVBT tiče napreden narod in so s signalom pokrili praktično celotno obalo. Pri DVBT -ju je zgodba o sprejemu popolnoma drugačna in slika je ali jo pač ni. Preko DVBT (digitalnega televizijskega sprejemnika) se da spremljat HRT1, 2, RTL, NOVA.
Zemljevid pokritosti s signalom DVBT http://www.oiv.hr/Download/2008/01/25/DVB-T.html
Na ebayu se najdejo krasni LCD-ji z DVBT sprejemnikom za pametne denarce.
primer: http://www.poslovni-bazar.si/index.php? ... ghlite=lcd
In kar je najvažneje, zaradi dobre pokritosti v Cro bo zadoščala za kvaliteten sprejem že mini priložena antenca, ki jo ni potrebno vijačiti in je podobne izvedbe kot smo pred leti poznali majhne antence za NMT telefonijo.
Admin v kolikor so linki moteči se opravičujem.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jun 02, 2008 23:05

Linki so odlični, vidim, da si "stručko" na tem področju. Očitno bomo čez nekaj let gledali samo še digitalno... Hvala bogu.

LP
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Po Jun 02, 2008 23:08

Hvala "Morski volk"! Že gledam na Ebay za Dvb-T sprejemnikom in "čakam v zasedi" :)

Če koga zanima naj v Ebay iskalnik vpiše "Car Freeview Digital DVB-T TV Receiver Box"
Nazadnje spremenil seleven, dne To Jun 03, 2008 21:53, skupaj popravljeno 1 krat.
morski volk
Kapitan bojne ladje
Kraj: ljubljana

dvbt tv

OdgovorNapisal/-a morski volk » To Jun 03, 2008 20:20

Samo povej a si ga ti dobil a je šel u druge roke?
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » To Jun 03, 2008 21:55

Danes sem dobil enega za 23,01 funta + poštnina. Malo bolj ugodno od novo nabavne cene. Ko dobim pošiljko, montiram, testiram in poročam. lp
igor1
Kapitan fregate
Kraj: Šentjur-Bunarina

OdgovorNapisal/-a igor1 » Sr Jun 04, 2008 14:41

a je kdo poskuso to anteno več na www.inglar.si Zadevo sem gledal v merkurju in cena 54 euro.(gledal sem to okroglo anteno z štirimi teleskopskimi na zunanji strani.Piše,da je DVB-T)Imate kaj izkušenj z to anteno?
lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov