Akumulator - prevodna pasta

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Ne Jun 21, 2015 08:41

ELAN666 napisal/-a:
H2O napisal/-a:Žaubice in mast se lahko maže samo po vrhu klem in polov. Stik med klemo in polom mora ostati suh, drugače lahko zaradi slabega stika nastanejo težave.

bakrena mast je super prevodna ........uporabljamo za izboljšanje spoja pri točkovnem uporovnem varjenju.

Malce neposrečen izbor besed.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Ne Jun 21, 2015 20:21

Moje mnenje, kontakt med klemo in izvodom akumulatorja naj bo svinec na svinec, tudi če pride zraven kakšen elektrolit, ne bo elektrokorzije korozije na spoju. Oboje dobro očistiš, posušiš, priviješ, potem pa okrog in okrog zamažeš z obvezno brezkislinskim silikonom. Po dveh letih, ko sem aku odklopil, ker sem vlekel ven rezervoar za vodo, so bile kleme še vedno kot iz trgovine. Silikon sem sicer moral malo prerezati in odtrgati.
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a ELAN666 » Po Jun 22, 2015 08:29

Roberth1 napisal/-a:
ELAN666 napisal/-a:
H2O napisal/-a:Žaubice in mast se lahko maže samo po vrhu klem in polov. Stik med klemo in polom mora ostati suh, drugače lahko zaradi slabega stika nastanejo težave.

bakrena mast je super prevodna ........uporabljamo za izboljšanje spoja pri točkovnem uporovnem varjenju.

Malce neposrečen izbor besed.

hihihihih se strinjam sorryyyyyyy .....pač to mast uporabljamo za spoje med letvami (bakrenimi) ki prenašajo velike tokove pri uporovnem varjenju. Govoril o letvah prereza cca 6x6 cm

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti