Zavarovanje, obvezno in kasko na HR

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

UrbanBatic
Kontraadmiral
Kraj: Waj

Re: Zavarovanje, obvezno in kasko na HR

OdgovorNapisal/-a UrbanBatic » Sr Jun 08, 2022 01:24

jankec napisal/-a:Pozdravljeni. zanima me kako je z on-line zavarovanjem na hrvaški zavarovalnici glede tega da imaš pri sebi natisnjeno polico in ne original. lp

Ob sklenitvi zavarovanja prek spleta je dobro polico natisniti, digitalno kopijo pa dati v spletni oblak, da prideš do arhiva od kjerkoli po potrebi. Dobro je tudi skenirati ostale dokumente (plovno dovoljenje, VHF certifikat, izpit, naknada za sigurnost plovidbe,...) in jih dati v oblak.
Polica je ok tudi sprintan digitalni original. Važno, da je plačana in ti ob nezgodi zavarovalnica potrdi obstoj te police.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Zavarovanje, obvezno in kasko na HR

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Jun 17, 2022 15:10

pajer1 napisal/-a:.

1stofficer napisal/-a:Ne rabis met niti natisnjene. Niti drugih papirjev. Vse vidijo policaji online. Ne vem pa kako je z izpitom za coln, tega mam js vedno s sabo ker je izdan v Slo

Prosim, če malo razložiš tale "online".

Hvala.

.

Seveda, ni problema. Imajo elektronske evidence, do katerih dostopajo prek tablic ali prenosnikov, ki jih majo s sabo v plovilih. Tako so mene podučili na kapetaniji, ko sem spraševal katere papirje moram nosit s sabo na barki.

Mam pa vseeno natisnjeno zavarovalno polico, vpis v evidenco plovil in izpit vedno pri sebi, just in case. Ostale solate pa nisem niti dobil iz zgoraj navedenih razlogov...

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov