DVB-T PRETVORNIK
Tako, pa sem ga dobil, poslan direktno v marino in ker sem bil danes tam, sem ga takoj preizkusil in vam ga polagam na ekran. Torej, pisal bom le o svojem pretvorniku in njegovih funkcijah.
Že v naprej se opravičujem zaradi kvalitete fotk, ker je vse fotografirano z mobilnikom 3,2 Mpixla.
Pretvornik deluje na 12V in na 220V s pomočjo priloženega polnilca. Za 12V je priložen polnilec in vtikač kot pri avtovtičnici.
Tako zgleda celoten komplet (cena je napisana nekje v prejšnjih postih)
Naj napišem, da za ta pretvornik ne potrebujete televizorja, ker ima v sebi vgrajen kanalnik in sprejemnik za TV sprejemanje. Torej lahko je TV ali LCD računalniški monitor, ki je danes dostopen za cca 100 Eur ali še manj.
Tako pa je velik pretvornik v primerjavi z mobilnikom
Jaz sem priklopil pretvornik na TV v salonu in avtomatsko ga prestavi na AV1. Po določenih nastavitvah avtomatsko poišče kanale ali pa tudi ne. Meni jih najprej ni našel, ker sem imel pretvornik priklopljen na obstoječo analogno Lorenzovo anteno, ki ni vredna besede antena. Zato sem priklopil eno majhno "palčko", ki je bila priložena poleg v kompletu in glej ga zlomka, dela

zato je meni v Poreču našel štiri najbolj pomembne programe.
Ko je program našel kanale oz. programe sem bil strašansko presenečen nad briljantno sliko, saj takšne nisem imel nikoli, čeprav imamo v marini brezplačno SAT TV na vsakem plovilu.
Pretvornik ima s sprednje strani USB režo za USB ključ, preko katerega lahko poslušate glasbo, gledate fotografije ali pa si enostavno na 8Gb velik ključ posnamete nekaj Dvix in jih gledate na TV in boste imeli pred otroci mir.
Žal je bil moj USB ključ prazen ampak pokazal je, kje bi lahko bile fotke
Torej je tu uporabna vsa multimedija
Na njem imate v programu tudi radio in radijske postaje
Poleg tega ima še koledar, tri igrice za otroke,........ in še kaj, kar nisem uspel pogruntati v prvem navalu navdušenja.
Bistvo je, da meni dela in sem zelooooo navdušen nad njim. Vi pa se odločite po svoji vesti.
Aja, preden sem šel domov, pa je bil takšen sonček, da se mi je kar malo stožilo po tem, da bi ostal,..... a saj pridem že v petek.
LP