s51ta napisal/-a:To Admin; Superca ... iz napisanega je razbrati, da ti Raymarine in Apple ne dišita ...
No meni se oba zgornja dopadeta ...
Lahko ugibam, da si Ubuntu/Linux privrženec? OpenSource varjanta ...
Meni osebno je tudi Ubuntu zelo všeč ... še posebej zato, ker tudi OPENCPN na njem odlično deluje![]()
T
Raymarine mi je zelo všeč!
Tole kar so prodajali do lani je bilo iz prejšnjega stoletja in mi je bilo ZELO NE všeč! In tako sem velikokrat napisal, da so jih prehiteli... Sedaj Raymarine vrača udarec z novo serijo, ki je super tako vizualno, kot programsko... Kaj veliko še nisem tipkal po njih, zato kakih detajlov ne vem, vendar verjamem, da gre za dober sistem!
Apple mi je tudi čisto všeč na daleč! Od blizu pa nikakor! Pač je narejen za idiote, ki se ne spoznajo na nič in niti ne čutijo tega, da jim nekdo diktira kaj bodo počeli z napravo, ki so jo KUPILI in MASTNO plačali s svojim denarjem... Da recimo preko BT ne moreš prenesti neke datoteke na drug telefon??? Pa da recimo ne moreš kar prosto kopirat neke MP3 datoteke... Kao avtorske pravice, FUJ, BLJAK! Imam enega iPod-a, pa ga ne uporabljam ravno zato, ker je tako butast! Kupi kdo? Una mini zadeva, 16GB, rabljen 10 minut, star 1 leto...
Nisem Linux privrženec, to je čisto preveč ekscentrično za mene... Nisem tak računalniški strokovnjak, tudi posel je tak, da mi program omogoča delo samo na Win 7 in Win 8, torej na ničemer starejšem...! Mogoče smo med prvimi v svetu, da ne podpiramo več XP-jev... Imam pa rad logične zadeve. Če vtaknem USB ključek v računalnik, potem pričakujem, da se v naslednjem trenutnu pojavi nov disk... In prosto kopiram... Je tako? In ko vtaknem nekaj od Appla????