VHF iz Amerike

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Jun 19, 2012 16:36

Nikola Tesla napisal/-a:Ma daj primerjat EU cene z Ameriškimi je otročje. Vsi vemo, da je razlika in to na vseh področjih. Vsi pozabljate, da je na blago iz ZDA treba plačat transport, na njega carino in na vse skupaj še davek. Dobro, če ti teta že kaj prinese naj ti vsaj kaj takega, da je ne mučiš ...OK, zaradi dveh burekov. :lol:

Ko sem za svoj moped hotel kupit Akrapovič auspuhe, so pri nas prodajalci hoteli imeti 1200€, v zda pa so jih ponujali za 799 US$
Vsi vemo kje jih delajo, pa tja so morali priti, pa neko carino in davek plačati.. pa vseeno pol cenejši...
Uporabniški avatar
Stal
Kapitan
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Stal » Sr Jun 20, 2012 16:41

Cobra postaje, ki se prodajajo v ZDA niso enake kot tiste, ki se prodajajo v EU! Če natančno pogledaš oznako imajo sicer zelo podobne oznake, razlika je v oznaki EU na koncu oznake, ki pomeni postajo za evropski trg. Če so želeli prodajati v Evropi so jih morali zelo spremeniti, da so ustrezale strogi Evropski regulativi in da so dobili CE in ostala dovoljenja raznoraznih radijo difuzijskih hiš... Temu primerno višja je tudi cena postaje. Ameriška postaja "seva in prši" na vse strani, da je kar veselje. V tem pogledu so Američani daleč za Evropo in je zelo malo regulative, ki bi urejala to področje. V Evropi je žal drugače. Kaj je boljše za potrošnika laho v končni fazi presodi vsak sam in vsak lahko postajo kupi kjer želi.
Lp
Najboljši na krovu
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Sr Jun 20, 2012 21:51

Jest res ne vem zakaj kompliciraš za tistih par 10 evrov.Kupi pri nas in boš imel mir,pa še sigurno bo delala kot mora.
Ostalo ti je pa Stal povedal.
Uporabniški avatar
blazsonc
Poročnik fregate
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a blazsonc » Če Jun 21, 2012 09:47

Stal napisal/-a:Cobra postaje, ki se prodajajo v ZDA niso enake kot tiste, ki se prodajajo v EU! Če natančno pogledaš oznako imajo sicer zelo podobne oznake, razlika je v oznaki EU na koncu oznake, ki pomeni postajo za evropski trg. Če so želeli prodajati v Evropi so jih morali zelo spremeniti, da so ustrezale strogi Evropski regulativi in da so dobili CE in ostala dovoljenja raznoraznih radijo difuzijskih hiš... Temu primerno višja je tudi cena postaje. Ameriška postaja "seva in prši" na vse strani, da je kar veselje. V tem pogledu so Američani daleč za Evropo in je zelo malo regulative, ki bi urejala to področje. V Evropi je žal drugače. Kaj je boljše za potrošnika laho v končni fazi presodi vsak sam in vsak lahko postajo kupi kjer želi.
Lp

No, končno en pameten in koristen odgovor! Hvala Stal.
Ne pa tej vaši bureki, mater mate eni cajta, pejte raj kej pametnga delat!

Lp, Blaž
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 21, 2012 10:17

Se opravičujem ampak burek je pa le burek.
Recimo včeraj zvečer sem si ga privoščil. Mesnega. Ampak je bil zelo suh in je kar razpadal...
Ponavadi jem sirovega.
Sem pa definitvno jedel najboljšega v Sarajevu. Čez pa polit jogurt.
Me zanima, če ga imajo tudi v ZDA in kolk se tega tam poje?
Najbrž je burek za ZDA drugačen od Balkanskega. Najbrž je kak supersize burek.
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Jun 21, 2012 10:32

al napisal/-a:Se opravičujem ampak burek je pa le burek.
Recimo včeraj zvečer sem si ga privoščil. Mesnega. Ampak je bil zelo suh in je kar razpadal...
Ponavadi jem sirovega.
Sem pa definitvno jedel najboljšega v Sarajevu. Čez pa polit jogurt.
Me zanima, če ga imajo tudi v ZDA in kolk se tega tam poje?
Najbrž je burek za ZDA drugačen od Balkanskega. Najbrž je kak supersize burek.

:lol: :lol: :lol:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Če Jun 21, 2012 10:56

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jun 21, 2012 11:30

Al ampak čez kebab ga pa nej :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 21, 2012 17:39

bolid napisal/-a:Al ampak čez kebab ga pa nej :wink:

Kaj pa vem? mam vedno tak "proliv" po kebabu... mogoce tud zato ker ga pojem na kak liter alkoholne podlage...
elcapitano
Višji štabni praporščak

vhf iz zda

OdgovorNapisal/-a elcapitano » Če Jul 05, 2012 18:45

Jaz sem nabavil že pred vec kot 5 leti dve VHF postaji v ZDA in sicer: Uniden Solara DSC in Cobra F55 DSC. Obe normalno delujeta pri nas oz. na Hrvaškem, normalno poslušam vreme na 67 in 73 kanalu in normalno spremljam ostale navtičarje in normalno komuniciram na vseh kanalih, tudi na 16 kanalu. Tako, da bi jaz ponovno nabavil navtično opremo v zda, ker je cena odločilni faktor.

Ta forum je poln nakladačev in naj raje ne objavljajo prispevkov, če nimajo kaj pametnega za povedati,lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: vhf iz zda

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Jul 06, 2012 22:58

elcapitano napisal/-a:Jaz sem nabavil že pred vec kot 5 leti dve VHF postaji v ZDA in sicer: Uniden Solara DSC in Cobra F55 DSC. Obe normalno delujeta pri nas oz. na Hrvaškem, normalno poslušam vreme na 67 in 73 kanalu in normalno spremljam ostale navtičarje in normalno komuniciram na vseh kanalih, tudi na 16 kanalu. Tako, da bi jaz ponovno nabavil navtično opremo v zda, ker je cena odločilni faktor.

Ta forum je poln nakladačev in naj raje ne objavljajo prispevkov, če nimajo kaj pametnega za povedati,lp

Stal je napisal, v čem so razlike.

Po tam povedanem so FCC pravila so manj ostra od EU pravil (kar zadeva motenje med kanali, motenje drugih elektronskih naprav in podobno).

V trgovini v EU ti take naprave ne bi smeli prodati. In kadar je tako, samo US naprava (ki je zato včasih lahko cenejša zaradi manj zahtevne oddajne elektronike) lahko ne ustreza za uporabo v EU.

Sprejem praviloma ni problem, tudi ne to, da te drugi slišijo, problem je lahko motenje drugih ob oddaji.

Pred petimi leti se je še našlo tudi kar nekaj reči, ki so bile pri frekvenčnem spektru od države do države različne (takrat sem zaradi nečesa drugega gledal ne-navtični del in je bila na nekem strežniku .eu datoteka z opisom frekvenc za vsako EU članico) in če je kje v EU še vedno kaj posebnega predpisanega, čemur mora kakšna postaja ustrezati, ta za USA narejena (in z za USA narejenim programom) temu čisto lahko po predpisih ne bo ustrezala, čeprav bodo osnovne reči, ki si jih navedel, delovale.

Če se ne bi zdajle odpravljal, bi tudi pobrskal, kaj velja zdaj in prilepil povezave, kje to piše.

Jasno, vmes tudi kaj naložimo...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Aky
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a Aky » Po Jul 09, 2012 12:19

Jaz imam Cobro F80 iz USA. nastaviš spekter kanalov na INT in deluje pri nas.

Cena je bila $150, kar je bilo občutno ceneje kot pri nas. Sem jo pa z letalom domov pripelal. V kufru. Deluje brez težav.

A.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 09, 2012 20:12

Aky napisal/-a:Jaz imam Cobro F80 iz USA. nastaviš spekter kanalov na INT in deluje pri nas.

Točno to sem napisal že na prvi strani tele teme... :evil:
Aky
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a Aky » Po Jul 09, 2012 20:21

admin napisal/-a:
Aky napisal/-a:Jaz imam Cobro F80 iz USA. nastaviš spekter kanalov na INT in deluje pri nas.

Točno to sem napisal že na prvi strani tele teme... :evil:

Res je. Omenjal si še neke bureke. Razlika med USA ceno in Stal ceno, ki ste ga omenjali prej, je €122 proti €261. To je burekov za celo floto Torej je USA varianta za 53% cenejša.

Vreme slišim, kolege prikličem na ulov, drugo me pa kaj veliko ne zanima.

A.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Jul 09, 2012 20:29

A je kdo burek omenjal? Lepo prosim.... Takle burek je pa malo dražji.
Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov