LP, Matej
Bow thruster
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
matejofski
- Viceadmiral
cibro napisal/-a:Kako močan bow thruster rabim za 7m 2,5tone težko motornjačo?
12v sistem imam
Ne rabiš ga. Itak ti je že Marchi napisal.
kar se prostora tiče, bi verjetno šlo. Sem videl že manjše. Samo cibro, bowthruster na takšnem plovilu pomeni med navtiki kapitulacijo kapitana.
Kurba, sem ti pomagal,a ?!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
matejofski
- Viceadmiral
Cibro, ti kr namontiraj...
Uporabil ga boš zelo redko, ko ga pa boš, se ti bo pa za kapitulacijo med kapitani jebal! Izberi raje številko večjega. Če bo premajhen, ti bo prišel prav le v primeru, ko ga ne rabiš (brezvetrje) oziroma bo le "mešal" vodo!
Ne pričakuj, da bo poceni. Vse skupaj z vgradnjo cca 2500€ - 3000€.
Kakšen čoln pa imaš? Je visok?
Uporabil ga boš zelo redko, ko ga pa boš, se ti bo pa za kapitulacijo med kapitani jebal! Izberi raje številko večjega. Če bo premajhen, ti bo prišel prav le v primeru, ko ga ne rabiš (brezvetrje) oziroma bo le "mešal" vodo!
Ne pričakuj, da bo poceni. Vse skupaj z vgradnjo cca 2500€ - 3000€.
Kakšen čoln pa imaš? Je visok?
Ja čoln je visok od gladine do vrha strehe je 240cm.
BMK za kapitulacijo, če bi vedli kam moram parkirat bi ga tudi vi dali.
Ko pridem v recimo temu "marina" moram parkirati na 90" stopinj glede na smer plovbe med 2 kola ki sta narazen 3 metre čoln ima pa 255.
Ponavadi piha burjica če pa ne je pa izredno močan tok bibavice ki me udarja direkt v bok ko grem med pilote.
Čoln je HT tako da ne morem skakat in lovit pilote rad pa bi parkiral sam brez pomoči še 2 rambotov na vsaki strani.
Saj sem že natreniral samo vedno gre malo v pilota.
Sedaj imam za silo štrik napeljan od obale do pilota in ko vidim da bo šlo notri dam v ler in skačem naprej lovit špago ter se na roke potegnem notri.
Samo to gre v brezvetrju in ko ni toka.
Tle notri ga je treba dat, jaz sem uni s streho ki nima modih bokobranov
http://www.strunjan.si/libs/phpthumb/ph ... h=210&zc=1
BMK za kapitulacijo, če bi vedli kam moram parkirat bi ga tudi vi dali.
Ko pridem v recimo temu "marina" moram parkirati na 90" stopinj glede na smer plovbe med 2 kola ki sta narazen 3 metre čoln ima pa 255.
Ponavadi piha burjica če pa ne je pa izredno močan tok bibavice ki me udarja direkt v bok ko grem med pilote.
Čoln je HT tako da ne morem skakat in lovit pilote rad pa bi parkiral sam brez pomoči še 2 rambotov na vsaki strani.
Saj sem že natreniral samo vedno gre malo v pilota.
Sedaj imam za silo štrik napeljan od obale do pilota in ko vidim da bo šlo notri dam v ler in skačem naprej lovit špago ter se na roke potegnem notri.
Samo to gre v brezvetrju in ko ni toka.
Tle notri ga je treba dat, jaz sem uni s streho ki nima modih bokobranov
http://www.strunjan.si/libs/phpthumb/ph ... h=210&zc=1
bladzo, ti maš 3x daljšo.
cibro, ne rabiš ga.
Če maš višek € jih porabi koristneje. Če imaš pa VIŠEK € potem pa ...
Pa še kole imaš pri pristajanju, človek. To ti je v pomoč, ne v napoto
Kole, na višini barke s tepihom obleč, da se ne boš preveč sekiral. Bowtruster tudi ne bo čudežev delal. 255 v 300 brez dotika, sam, ni šanse
cibro, ne rabiš ga.
Če maš višek € jih porabi koristneje. Če imaš pa VIŠEK € potem pa ...
Pa še kole imaš pri pristajanju, človek. To ti je v pomoč, ne v napoto
Kole, na višini barke s tepihom obleč, da se ne boš preveč sekiral. Bowtruster tudi ne bo čudežev delal. 255 v 300 brez dotika, sam, ni šanse
Nazadnje spremenil Marchi, dne Sr Feb 01, 2017 14:36, skupaj popravljeno 3 krat.
Marchi napisal/-a:Gre, ob bonaci. Če pa mal piha, pa si sam, pa rukneš, garant. Edin, da jo na roke not vlečeš, mogoče.polanc napisal/-a:Pa to je ogromn plača,45 cm vmes...ma tle gre kooomot.
na vsaki strani mi ostane cca 15 cm v realnosti
Rukneš garant o tem ni dvoma, saj vem da so koli v pomoč samo ne bi se rad preveč zaletaval v njih.
Nima veze
Nac vemo kaj mislim.
Burja v tem kanalu vleče ravno tako da ko obrnem na privez me rukne v bok, tok je ob oseki ali plimi sploh ko se vrhovi prelivajo tak da komaj plavaš v kontra.
Ok, bom prašal habibija ki ima podobno barko kako močan bt ima.
Ne nimam viška bomo pa našparali ane.
Hvala vseeno in za konstruktivne in za "lako ćemo" odgovore:)
A bladzo ima 21m dolgo barko?Sami tajfuni a mate kakšno delo še zame:)
Nazadnje spremenil cibro, dne Sr Feb 01, 2017 14:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov