LP Iztok
pomožni motor
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
blze napisal/-a:klemzi napisal/-a:Pri meni je bilo takole. Edini dve napaki, ki sta se mi zgodili na morju je bilo ko sem šel prvič testirat motor na morje. Pri T 18 je crknil impeler in pri Johnsonu 737 je bilo fuč tesnilo na glavi in semering. Vedno sem se uspešno vrnil na obalo. Tretje napaka je bila z moje strani, ko sem s propelerjem T18 udaril v čer ampak sem zamenjal pušo kar na licu mesta v vodi.
Tako da vedno priporočam da ga po nakupu motorja obvezno testiraš na morju. Če kupuješ rabljenega prej narediš veliki servis (impeler, filtra, termostat, očistiš fergazarje in olja). Šele po tem testu lahko rečeš da motor dela bp.
LP Klemen
O kakih filtrih to govoriš? A filter goriva ki je na motorju? Pa frgazerje kako očistiš? Pri štirki ne vem če sem kaj čistil, edin dizo mogoče pa plovček če je sral
Govora je o filtru goriva. Jaz imam še separator goriva, ki loči vodo od bencina. Pri fergazarju pa si že odgovoril.
HALO ! govor je o pomožnem motorju, ne o okvarah !
A lahko nekdo odpre novo temo... okvare na morju oz nekaj podobnega, nevem, Kaj vas je pustilo na cedilu sredi morja
Pa bomo tam rekli eno dolgo debato
bo imel najverjetneje vsak za napisat eno stran... 
A lahko nekdo odpre novo temo... okvare na morju oz nekaj podobnega, nevem, Kaj vas je pustilo na cedilu sredi morja
Pa bomo tam rekli eno dolgo debato

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tex napisal/-a:HALO ! govor je o pomožnem motorju, ne o okvarah !
Pa bomo tam rekli eno dolgo debatobo imel najverjetneje vsak za napisat eno stran...
to sem že predlagal pa ni blo odziva
Najbolj zanesljiv pomožni motor so vesla. Na žalost so v večini primerov neuporabna (prekratka). Kar se tiče rogovil, bi jih čoln moral imeti, pa ne gledajo preveč na to. Če pa vas kdo le vpraša, se ne pustite zmesti in povejte, da v primeru nuje lahko naredite zanko iz vrvi (preverjeno pomaga). Ampah za resno veslanje morajo biti vesla tako dolga, da se vesla stoje. Tega pa nima noben čoln, razen tiste barkure od domorodcev. Pomožni motor pa je pametno redno uporabljati, sicer ne moreš vedeti, ali bo ob potrebi vžgal (skoraj zagotovo bo to v slabem vremenu, kajne Murphy?)
Ima kdo kakšne slike nosilca. montiral bi nosilec homemade itak na desno stran kjer že imam poličko za stopit, ta nima lojtre, leva polička jo ima,(gumenjak je plovilo) tako da bi bil ta nosilec na tej platformici, je pa problem da imam čoln z dolgo steno pomžnički pa je kratka noga,
Kakšne ideje prosim.
LP
Kakšne ideje prosim.
LP
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
imam čoln z motorjem mercruiser 3.0l letnik 2006, prevoženih cca 100 ur in lani sredi polnega gasa pri hvaru nastane tišina
na koncu nas odvlečejo do sučuraja in ugotovimo da je crknila eletronika
letos bom pa nabavil rezervno 4 in če treba bom se odpeljal počasi do obale
vedno smo nekje blizu obale, upam da se to ne bo več zgodilo ampak od takrat dalje ne bom riskiral
4 gre na čoln
na koncu nas odvlečejo do sučuraja in ugotovimo da je crknila eletronika
letos bom pa nabavil rezervno 4 in če treba bom se odpeljal počasi do obale
vedno smo nekje blizu obale, upam da se to ne bo več zgodilo ampak od takrat dalje ne bom riskiral
4 gre na čoln
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
aja
leto nazaj pa mi je mehanil pozabil dati v peto eno malo dihtungo in mi je voda pritekla po zajli za menjalnik do motorja in začela kapljat na motor- diretno na razdelilno kapo
in seveda je nastala tišina
še sreča da je bilo 300 od pomola (štarta) in nas je veter lepo počasi pripeljal nazaj na štart
in seveda do mehanika
leto nazaj pa mi je mehanil pozabil dati v peto eno malo dihtungo in mi je voda pritekla po zajli za menjalnik do motorja in začela kapljat na motor- diretno na razdelilno kapo
in seveda je nastala tišina
še sreča da je bilo 300 od pomola (štarta) in nas je veter lepo počasi pripeljal nazaj na štart
in seveda do mehanika
Na manjših čolnih se vsak 'balast' precej pozna. Za glavni motor se ve da mora biti plošča pete nekako poravnana z dnom čolna. Kako pa je to pri pomožnem motorju. Ali zadeva funkcionira v redu tudi v primeru, da je montiran pri strani na zrcalu s predpostavko, da je glavni motor dolga noga, pomožni motor pa kratka?
Vse z namenom da zavzame manj prostora in da je lažji....
Vse z namenom da zavzame manj prostora in da je lažji....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti